Telegram krijgt binnenkort betaald abonnement

Telegram krijgt binnenkort betaald abonnement

Vorig artikel Volgend artikel

Chat-app Telegram was tot nu toe gratis, maar daar komt verandering in. Hoewel het gratis gebruiken blijft, kun je straks ook betalen voor de app. Met Telegram Premium krijgt je voor 4,99 dollar exclusieve functies, waaronder speciale stickers en bewegende profielfoto’s.

Betaald abonnement op Telegram

Bleeping Computer stuitte in zijn research op deze functie in een vroege versie van de app. op de abonnementsvorm. Het was nog niet mogelijk deze ook te gebruiken, maar wel is duidelijk wat je er zoal voor krijgt. Zo is er de optie om bestanden tot 4 GB te uploaden (wat nu 2 GB is voor ‘normale’ gebruikers). Ook krijg je meer tekens voor je profiel beschikbaar, waardoor je jezelf kunt omschrijven in 140 tekens in plaats van 70. Daarnaast zouden downloads ook sneller gaan dan je van Telegram gewend bent.

De grootste vernieuwing voor abonnees is echter dat ze geen advertenties meer te zien krijgen in publieke kanalen. Daarnaast heb je toegang tot exclusieve stickers waarvan er elke maand weer een nieuwe bups bijkomt. Heb je geen zin om te typen maar vind je het ook vervelend als iemand oordopjes moet gaan zoeken om een voiceje te luisteren, dan wordt een betaald abonnement een must voor je, want hiermee kun je iets inspreken en maakt Telegram daar meteen tekst van. Let wel, waarschijnlijk is dit alleen op de Engelse taal van toepassing.

Geld verdienen

Telegram heeft nog met geen woord gerept over deze betaalde functie, dus de informatie over het abonnement draait nog in de geruchtenmolen. Wel heeft CEO Pavel Durov vorig jaar gezegd dat de app naarstig op zoek was naar manieren om geld in het laatje te brengen. Plus, als Twitter het ook kan met zijn Blue-abonnement, dan moet een app als Telegram er zeker mee wegkomen.

Hoewel het er niet op lijkt dat zo’n Premium-account je ook een bepaalde status in de app toedicht, kunnen anderen wel zien dat je Premium hebt. Als je tenminste die profieltekst langer maakt dan 70 tekens. Het valt dan meteen op dat je blijkbaar betaalt voor je gebruik van de app. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om het onder de 70 te houden, mocht je niet per se willen dat mensen weten dat je voor je abonnement betaalt.

WhatsApp Business

Telegram-concurrent WhatsApp zou ook aan abonnementen werken, want ook dat bedrijf zoekt naar manieren om geld te verdienen. Echter is hierbij -ook al zijn ook dit slechts geruchten- de regel dat het niet voor iedereen toegankelijk is. Maar een select gezelschap krijgt van WhatsApp de optie om te betalen voor extra mogelijkheden. Dat gezelschap zijn Business-klanten. Zo kun je met een betaald abonnement meer toestellen toevoegen aan de lijst met apparaten waarop WhatsApp Business werkt. Het toestel waarop het account staat hoeft dan niet langer online te zijn om er toch gebruik van te kunnen maken.

Wanneer de abonnementen echt naar beide diensten komen, dat is nog onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...