Social Media13.01.2023

Populaire Twitter apps kampen met problemen


Het hoeft natuurlijk niet meteen iets groots te zijn, maar gezien het vele gerommel bij Twitter, sinds de overname door Elon Musk, is dat wel iets om rekening mee te houden. Sinds afgelopen nacht kampen verschillende popu;aire third-party Twitter-apps zoals Tweetbot, Echofon en Twitterrific met problemen. Gebruikers melden dat ze via die apps niet meer kunnen inloggen en geen toegang krijgen tot hun twitterfeed. De ontwikkelaars van de betreffende apps hebben de problemen inmiddels ook al bevestigd.

Storing? Of is er meer aan de hand?

Het is op dit moment nog niet duidelijk waar de oorzaak van de problemen gezocht moet worden. Omdat het verschillende third-party apps betreft, lijkt het probleem toch vooral aan de kant van Twitter te liggen. Vermoed wordt dat Twitter de API voor third-party apps aangepast heeft en dat de problemen daardoor ontstaan zijn, maar Twitter laat daar vooralsnog weinig over los. Op het developer forum van Twitter staat een melding dat de betreffende apps ‘Suspended’ zijn. Dat zou er op duiden dat hun API-toegangen wellicht bewust afgesloten zijn.

Zeker is dat dus nog niet, maar feit is wel dat bij Twitter de nodige problemen zijn. Diverse afdelingen kampen met personeelstekorten na de overenthousiaste ontslagrondes van Musk. Daarnaast zijn de afgelopen weken ook diverse ontwikkelteams van het sociale netwerk opgedoekt, met alle – ook onbedoelde en onwenselijke – gevolgen van dien.

Uiteraard kunnen de problemen waar Twitterific, Echofon en Tweetbot mee kampen ook nog het gevolg zijn van een ‘simpele’ storing of bug die ontstaan is na het updaten van de API’s door Twitter. Dan is het te hopen dat Twitter nog de mankracht heeft om die problemen, snel, te verhelpen. De drie ontwikkelaars maken zich, zo laten zij onder andere op Twitter weten, in ieder geval wel druk.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt