Parler komt terug in de App Store

Parler komt terug in de App Store

Vorig artikel Volgend artikel

Apple laat de app van Parler weer toe in de App Store. De social media app ligt al tijden onder vuur omdat het een platform is voor mensen met politieke motieven. Grote technologieplatforms hebben de banden met Parler verbroken na de aanval van aanhangers van de voormalige Republikeinse president Donald Trump op het Capitool. Tijdens die aanval op 6 januari kwamen vijf mensen om het leven.

Parler gaat app verbeteren

In een brief die in handen is van verschillende Amerikaanse media staat dat Parler een update gaat uitvoeren waarmee het beleid rondom moderatie van inhoudelijke content beter moet worden.

Het is nog niet duidelijk welke veranderingen het precies zijn. Parler zet erg in op de vrijheid van meningsuiting. Ze prijzen zichzelf als alternatief voor Twitter en Facebook. In de brief van Apple staat dat de bijgewerkte Parler-app onmiddellijk beschikbaar zou zijn nadat Parler deze update heeft uitgevoerd.

Brief is gericht aan politici

De brief was gericht aan twee Republikeinse politici. Mike Lee en Ken Buck schreven vorige maand een brief aan bazen van grote techbedrijven. Daarin bekritiseerde ze het negeren van de app.

Apple zegt dat het in 2020 ongeveer 30.000 apps uit de App Store heeft geweerd vanwege dubieuze content van gebruikers.

Een woordvoerder van Google zei tegen reuters dat Parler beschikbaar is op Android vanwege de openheid van het platform, zelfs als het momenteel niet via Google Play wordt gedistribueerd.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...