Moederdag! De leukste tweets en inhakers door en over mama's

Moederdag! De leukste tweets en inhakers door en over mama's

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag Moederdag! Misschien heb jij je moeder al verrast met een lekker ontbijtje, een van de toffe cadeaus uit ons moederdagartikel of is deze dag vooral een manier om aan je moeder te denken als ze er niet meer is. Het is in ieder geval de dag om je moeder in het echt, of in je gedachten, in het zonnetje te zetten. Dat wordt soms op bijzondere manieren gedaan, zo blijkt uit tweetend Nederland.

Moederdag

Moederdag is een feestdag afkomstig uit de Verenigde Staten. Het leuke is dat het is gestart door een vrouw, voor haar eigen moeder. Anna Jarvis startte er in 1914 mee om haar bewondering te tonen voor haar eigen moeder, maar ook voor de belangrijke rol die deze vrouwen spelen in onze maatschappij. Wat veel mensen niet weten, dat is dat de moeder van Anna op dat moment helemaal niet meer leefde. Ze stierf in 1905, waardoor Moederdag dus helemaal niet per se om cadeaus gaat, maar vooral om de gedachte.

Die gedachte laten mensen nog steeds gelden op Moederdag, dat we in Nederland traditioneel gezien vieren op de tweede zondag van mei. Mensen klagen vaak dat Valentijnsdag is bedacht door Hallmark om meer wenskaarten te verkopen. Maar het naar Nederland halen van Moederdag is eigenlijk juist zo’n commerciële feestdag. Het was namelijk de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die ervoor koos om Moederdag in Nederland groot te maken. Goed voor de verkoop van bloemen.

Tradities voor mama's

Moederdag kent verschillende tradities. Kleine kinderen knutselen op de basisschool vaak in de klas iets voor mama, waar natuurlijk voor het Moederdag is enorm geheimzinnig over wordt gedaan. En dan is er het moederdagontbijt. Veel moeders moeten er niet aan denken, al die kruimels in bed. Maar toch kiezen we op Moederdag vaak voor een ontbijt op bed. Uiteindelijk is al die liefde die paar oncomfortabele kruimels natuurlijk meer dan waard. Dit zijn de leukste tweets en inhakers over Moederdag:

Het begint alvast met een goed idee:

Hoe voel jij je vandaag?

Sommige mensen denken zelfs even aan de moeder die ze niet zo waarderen:

Zijn katten ook kinderen? Jawel toch?

Neem als moeder dochterlief gewoon gezellig mee naar sporten vandaag:

Maar je krijgt er zoveel voor terug hè?

Ook heel belangrijk <3...

Iedereen is jaloers op deze moeder:

Social mediamoeders

Maak van je moeder geen selfieprop (tenzij ze dat graag wil natuurlijk!):

Zou Moederdag eigenlijk zijn bedacht door de wijnindustrie?

Stink er niet in: deze gevaarlijke 'bom' van moeders:

Cobi heeft wel héél groene vingers!

Daarom staan al die moederposts op socials!

Voor mensen bij wie de Dove gifset van eerder niet werkt:

Ontbijtje op bed

Ze worden lekker knapperig gebakken deze ochtend:

Dit is nog eens op en top Moederdag vieren!

Het is ook weer tijd voor de jaarlijkse discussie over de rol van papa op Moederdag. Moet hij nou wel of niet een cadeautje kopen? De krant weet het wel:

Vaders hebben immers wel flinke concurrentie van de kinderknutsels:

Zij is vandaag de baas hè?

Sommige mensen slaan zelfs aan het dichten!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...