Jaloerse moeder 'gebruikt deepfake om rivalen van dochter aan te pakken'

Jaloerse moeder 'gebruikt deepfake om rivalen van dochter aan te pakken'

Vorig artikel Volgend artikel

Bizar! Een Amerikaanse moeder die een beetje jaloers is zou volgens een bericht van de BBC expliciete deepfake-foto's en video's hebben gebruikt om te proberen de cheerleaders van haar tienerdochter van het team te krijgen.

Raffaela Spone uit Pennsylvania stuurde naar verluidt filmpjes waar leden van het Victory Vipers-team 'naakt en rokend' in te zien zijn naar de coach van het team. Deepfakes gebruiken kunstmatige intelligentie om afbeeldingen en video's te bewerken.

_117581192_whatsubject
Raffaela Marie Spone werd gearresteerd en beschuldigd van intimidatie en cyberpesten. Foto: Bucks County Sheriff's Office.

Beschuldigd van meerdere pesterijen

Er is nog meer, ze wordt namelijk ook beschuldigd van het sturen van beledigende berichten naar het team, hun ouders en naar de eigenaren van de cheerleader school. Dat deed ze met behulp van valse telefoonnummers. Spone zou de sociale media-accounts van de meisjes hebben gebruikt om de deepfake-afbeeldingen te genereren.

De politie van Hilltown Township in Bucks Country zei dat het dacht dat haar dochter niet op de hoogte was van de vermeende incidenten. Verschillende ouders van de meiden grepen in en belde de politie.

Autoriteiten hebben het telefoonnummer getraceerd dat de intimiderende sms-berichten had verzonden, wat hen naar een website leidde die nummers verkoopt aan telemarketeers. De politie volgde de gegevens vervolgens naar een IP-adres dat naar het huis van Spone werd gevolgd.

[foto: Rojan Maharjan on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...