Meta wil meer geld verdienen met WhatsApp: dit is hoe

Meta wil meer geld verdienen met WhatsApp: dit is hoe

Vorig artikel Volgend artikel

Meta wil meer geld halen uit WhatsApp en de Messenger van Facebook. Het heeft het personeel geïnformeerd dat de komende jaren in het teken zullen staan van WhatsApp en Facebook Messenger de belangrijkste inkomstenbronnen te maken.

Geld verdienen met WhatsApp

Het komt niet als een verrassing dat Meta kijkt naar andere manieren om geld te verdienen. Het heeft immers -naar eigen zeggen- veel last van het nieuwe privacybeleid van Apple waarbij mensen actief wordt gevraagd of ze getrackt willen worden door apps. Tracken is iets waardoor Facebook heel gericht kan adverteren en waardoor het dus meer adverteerders en advertentiekosten binnenhijst. Dat schijnt met 10 miljard dollar verminderd te zijn, meent het social mediabedrijf. Maar er zijn meer zaken waardoor Facebook het financieel niet makkelijk heeft: de bouw van het metaverse wat veel geld kost en de inflatie waar iedereen last van heeft.

Doordat iedereen last heeft van inflatie worden er nog minder advertenties verkocht en dat merkt Meta. Het schrapt daarom maar liefst 13 procent van alle banen binnen het bedrijf. Maar dat is niet alles: de focus moet worden verlegd. Reuters schrijft dat Mark Zuckerberg, ceo van Meta, zich wil concentreren op geld verdienen met WhatsApp en Messenger. Het metaverse is er echt voor de lange termijn, maar op de korte termijn hoopt het geld te halen uit WhatsApp door de bedrijfsmogelijkheden die het aanbiedt. Zo kunnen bedrijven tegen betaling WhatsApp gebruiken voor hun klantenservice. Daarnaast is het mogelijk om producten te verkopen via WhatsApp, maar ook dat kan alleen met een bedrijfsaccount en tegen betaling.

Bedrijfsaccounts

Hoe Zuckerberg die inkomsten precies nog verder wil uitbreiden is om meer focus op die bedrijfsaccounts te leggen, waardoor we verwachten dat je er als consument niet direct last van ondervindt. Tegelijkertijd kan het mooi de kunst bij Twitter afkijken, waar Elon Musk er lustig op los experimenteert met bijvoorbeeld accounts voor consumenten (waarvoor ook betaald moet worden). Aan de andere kant is de hashtag #riptwitter ook al de hele dag een grote bron van lol voor velen, dus misschien is te veel inspiratie halen uit de concurrentie in dit geval niet het beste plan.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...