Meta opent binnenkort haar eerste fysieke ‘experience store’

Meta opent binnenkort haar eerste fysieke ‘experience store’

De Meta Store ligt op de Meta campus in Californië

Vorig artikel Volgend artikel

Gadget fabrikanten doen het al jaren. Ze openen eigen winkels, zogenaamde experience stores, om klanten die tegenwoordig vrijwel alles online (moeten) kopen, toch de mogelijkheid te geven producten fysiek aan te raken en uit te proberen. Meta, bekend van facebook, gaat nu ook zo’n eigen winkel openen. Nee, niet zodat je er kunt facebook’en of whatsapp’en, maar om de fysieke producten van het bedrijf te proberen, testen én kopen.

Meta Store met fysieke en virtuele demo’s

De deuren van de Meta Store, zoals de winkel heel toepasselijk – en weinig creatief – gaat heten, openen op 9 mei a.s. op de Meta campus in Burlingame, Californië. Behalve het vasthouden en uitproberen van producten zoals de VR-brillen, beschikt de winkel ook over een Quest 2 demo en de mogelijkheid via videogesprekken contact te leggen met winkelmedewerkers. Daarnaast kunnen bezoekers ook ontdekken hoe Ray-Ban Stories hen kunne helpen aanwezig te blijven in de wereld om hun heen.

De Meta Store beschikt ook over een interactieve Quest 2-displaywand. Daar kunnen bezoekers hardware, accessoires en de beschikbare content proeven. In de Quest 2-demoruimte, kunnen games zoals Beat Saber, GOLF+, Real VR Fishing of Supernatural op een kamerbreed gebogen LED-scherm gespeeld worden. Dat scherm geeft bezoekers een indruk van hoe deze games er uit zien wanneer je een VR-headset opzet.

MetaStore-a
De Meta Store opent 9 mei haar deuren. (Foto's: Meta)

Relatief kleine experience store

Met een oppervlakte van 144 vierkante meter (1550 sq.ft) is de Meta Store niet heel erg groot, maar volgens Meta groot genoeg om een goede indruk te kunnen krijgen van de producten die daar beschikbaar zijn.

“De Meta Store gaat mensen helpen die verbinding te maken met hoe onze producten in de toekomst de toegangspoort tot de metaverse kunnen zijn. We verkopen de metaverse niet in onze winkel, maar hopelijk zullen mensen binnenkomen en naar buiten lopen, wetende wat meer over hoe onze producten hen zullen helpen om ermee in contact te komen”, aldus Martin Gilliard, hoofd van Meta Store.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...