​Huisdieren-Facebook Petbook kan ook voor jou dé uitvinding zijn

​Huisdieren-Facebook Petbook kan ook voor jou dé uitvinding zijn

Vorig artikel Volgend artikel

Facebook schijnt een handelsnaam te hebben vastgelegd: Petbook. Dat betekent ofwel dat het van plan is om die handelsnaam tegen anderen te gebruiken die Petbook starten (het is Facebook niet vreemd om andere ‘book’-en het zwijgen op te leggen). Maar, het kan ook betekenen dat er een Facebook speciaal voor huisdieren komt. Dat is positief voor zowel fans als haters van huisdieren.

Social medium voor dieren

Dieren en mensen zijn niet helemaal hetzelfde. Zelfs dieren met duimen zijn niet in staat om een social media-profiel bij te houden. Geen wonder dus dat hun baasjes dat vaak voor ze doen. Soms zelfs in de eerste persoon, waardoor het lijkt alsof die ene goudhamster of die schele chihuahua zelf de captions bij zijn social post tikt. Het is voor mensen die hetzelfde doen voor hun huisdier heel normaal en leuk, maar als je niet zo thuis bent in die wereld, dan is het waarschijnlijk toch even schakelen.

Wat Facebook precies met de vastgelegde handelsnaam Petbook van plan is, dat weten we nog niet. Het is vastgelegd in Mexico en Europa. Als het niet is om anderen te dwarsbomen maar om een eigen uitvinding te lanceren, dan wordt er dus gedacht aan een aparte app voor huisdieren op Facebook. Zou dat een aparte Facebook zijn, of zou het een dependance zijn binnen het bestaande social medium?

Petbook

Het is te hopen dat het een aparte Facebook wordt, zodat de gezichten van mensen, waarvoor Facebook is bedoeld, daar ook weer voor wordt. Maar ook dat de mensen met huisdieraccounts elkaar makkelijker kunnen vinden binnen Petbook. Bovendien kan die app er dan ook heel anders uitzien en andere likes krijgen, zoals een pootje of een botje of een honden- of kattensnoepje. Bovendien zou je dan categorieën kunnen maken, zodat konijnenmensen andere konijnenmensen vinden, enzovoort.

Het voordeel aan social media-huisdieren is dat je het óf geweldig vindt, of je vindt het niets. Dat betekent dat je er heel goed een apart platform voor kunt maken. De dierenliehebbers hebben een apart account er waarschijnlijk wel voor over en de mensen die niet van dieren houden, die hebben weer als voordeel dat ze dus geen dierenposts hoeven te zien. Geen verwijt van tantes en neefjes waarom ze niet reageren op de posts van hun konijn. Je kunt minder makkelijk zeggen dat je niet op Facebook zit, want dat zitten veel mensen wel. Zeggen dat je niet op Petbook zit? Easy!

Facebook voor dieren

Of Facebook het daadwerkelijk wil en van plan is, dat is nog onbekend. Misschien wordt het een apart onderdeel in het metaverse dat het voor zich ziet. Een onderdeel waar huisdierenbaasjes elkaar helemaal kunnen vinden en wat mensen die niet zo op kittens en puppies zitten te wachten gewoon volledig kunnen negeren. Win-win, toch?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...