Entertainment25.07.2017

Amazon-rapport: we kunnen over 10 jaar praten met huisdieren


Optimistische voorspelling

Amazon heeft een rapport naar buiten gebracht over de toekomst waarin futuroloog William Higham van Next Big Thing zegt dat we binnen tien jaar een apparaat of app hebben die het mogelijk maakt dat we met onze honden of katten kunnen praten.

Higham zegt tegen de Guardian dat innovatieve producten altijd gebaseerd zijn op grote behoeften van consumenten en dat de grote bedragen die nu al aan huisdieren worden uitgegeven laten zien dat die behoefte er is.

Hoe dan

Ok, dat is logisch. Iedereen met een hond of kat (zeker de mensen met een kat) zouden het prachtig vinden om te kunnen verstaan wat hun huisdier zegt en de mogelijkheid om iets terug te zeggen dat zeker weten gehoord wordt zou ook prachtig zijn, al was het maar om zeker te weten dat je kat je negeert.

Er schort wel iets aan de hypothese van Higham: de wens van de consument maakt een product niet automatisch beschikbaar. We willen ook allemaal telefoons die een week lang meegaan op een batterij. We willen een robot die ons hele huis kan poetsen. We willen dat onze auto’s vliegen. Misschien komt dat er ook wel, maar ironisch genoeg zijn al die voorbeelden misschien nog wel realistischer dan praten met onze huisdieren.

Woef, denk ik

Daar zit namelijk het grote probleem: niemand heeft nog enig idee hoe communicatie tussen dieren helemaal ontcijferd kan worden. Het rapport wijst op het onderzoek van Con Slobodchikoff, een professor die al dertig jaar bezig is met Amerikaanse prairie dogs (die trouwens officieel niet onder de honden vallen) en er van overtuigd is dat met genoeg AI-software te ontcijferen valt wat ze tegen elkaar zeggen.

Daar zijn we er echter niet mee. Niet alleen is de communicatie van echte honden (en katten, en de de rest van de huisdieren) weer totaal anders, er is het kleine grote probleem dat het nogal moeilijk is om zeker te weten dat het werkt. Wellicht dat we ooit onze huisdieren zullen begrijpen, maar tien jaar lijkt in deze fase een beetje optimistisch. Helaas.

[Afbeeldingen © vagengeym – Fotolia]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Amazon

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de bet...

Technology29.03.2024

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

Online14.03.2024

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

De geliefde gamefranchise Fallout heeft zijn eerste trailer te pakken en die stelt niet teleur. We beginnen al meteen met een typische Fallout-televisie met oude beelden, om vervolgens gelanceerd te worden naar de postap...

Entertainment07.03.2024

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor