Daar komt ie dan, de optie om Tweets achteraf te bewerken

Daar komt ie dan, de optie om Tweets achteraf te bewerken

Edit functie in sommige landen al beschikbaar voor Twitter Blue abonnees

Vorig artikel Volgend artikel

Het is al tijden een van de meest gevraagde nieuwe features door Tweeps: de mogelijkheid om tweets nadat je ze verstuurd hebt, toch nog te kunnen wijzigen. Bijvoorbeeld omdat je een tikfout maakte. Of omdat je misschien toch wat te snel en impulsief twitterde. Hoe dan ook de edit-functie werd in april van dit jaar aangekondigd en lijkt nu op het punt staan uitgerold te worden.

Uitrol gestart, maar nog wel in testfase

Sterker nog, in Canada, Australië en Nieuw Zeeland kunnen Twitter Blue abonnees de nieuwe functie al gebruiken. Dat heeft Twitter zelf in een tweet wereldkundig gemaakt. Daarmee is natuurlijk nog niets gezegd over de beschikbaarheid van deze functie in andere landen, en natuurlijk vooral ook bij ons. Bovendien verkeerd de edit-functie nog altijd in een testfase. Ook dat werd enkele weken geleden al bekendgemaakt. Het is vooralsnog alleen beschikbaar binnen Twitter Blue Labs voor Twitter Blue abonnees.

Maximaal 5 edits en maximaal 30 minuten

Zoals de bewerkfunctie nu is ontwikkeld, kun je straks tot maximaal 30 minuten na het verzenden van een tweet ervoor kiezen deze nog aan te passen. Na een aanpassing verschijnt onder de tweet een potlood-icoontje en de vermelding wanneer de tweet (tijdstip) voor het laatst bewerkt is. Door op het icoontje te klikken kunnen de wijzigingen worden bekeken. Elke tweet kan, behalve de tijdslimiet, maximaal vijf keer bewerkt worden.

Bewerken is straks ook alleen mogelijk voor bepaalde tweets. Antwoorden en retweets kunnen bijvoorbeeld niet bewerkt worden.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...