​5 dingen die Elon Musk een veelbesproken figuur maken

​5 dingen die Elon Musk een veelbesproken figuur maken

Vorig artikel Volgend artikel

Elon Musk is een van de meest besproken personen op de wereld. Niet alleen omdat hij de ceo is van vier innovatieve bedrijven die de wereld kunnen veranderen, maar ook omdat hij niet vies is van een impulsieve opmerking of daad hier en daar. Helaas is het niet allemaal grappig en onschuldig, al zijn sommige dingen dat overduidelijk wel. Dit zijn 5 opmerkelijke dingen die Elon Musk zo vaak over de tong laten rollen.

1. Wiet roken in de Joe Rogan-podcast

Later heeft hij toegegeven dat het niet heel slim was, omdat mensen hem een lange tijd zagen als ‘die gast die altijd wiet rookt in podcasts’, maar hij is een soort meme geworden toen hij in 2018 bij Joe Rogan in de studio middenin het interview een joint opstak.

2. De naam van zijn kind

Enerzijds was het al bijzonder dat een collega van Elon Musk een tweeling van hem kreeg net nadat zijn liefdesbaby met muzikant Grimes ter wereld kwam, maar de naam van het Grimes-kind wint het toch qua controverse. Het zoontje heet X AE A-XII. Laten we zeggen dat we blij zijn dat we een geschreven blog zijn, want hoe je dit uitspreekt…?

3. Het welles-nietes rond Twitter

Het was al opvallend dat Elon ervoor koos om Twitter te kopen in 2022, maar dat hij eerst ja zei, toen weer nee, en toen toch ja deed, is opvallend. Inmiddels probeert hij het social medium zo te vormen dat hij de 44 miljard dollar die hij erin stak kan terugverdienen, maar of dat nou zo succesvol is..?

4. Zijn tweet die de aandelen van Tesla deed kelderen

Een andere opvallende gebeurtenis met Elon Musk is dat hij in 2018 tweette dat hij de fondsen bij elkaar had om Tesla à 420 dollar per aandeel te privatiseren. Dat viel niet zo goed bij de aandeelhouders, zeker niet toen ze ontdekten dat het klinkklare onzin was en Musk die fondsen helemaal niet zeker had gesteld. Het gevolg? Tesla-investeerders verloren 12 miljard dollar.

5. Racisme

Naast dat binnen Musks bedrijf Tesla al eens rechtszaken zijn aangespannen door zwarte medewerkers in verband met racisme, heeft Elon Musk het recentelijk opgenomen voor Scott Adams. De man achter Dilbert is compleet uit kranten verbannen met zijn cartoons, omdat hij zwarte Amerikanen een haatgroep noemde en zei dat witte mensen vooral ver weg van ze moeten blijven. Elon Musk besloot om geen kritiek te uiten op de Dilbert-maker, maar te zeggen dat de media racistisch is tegenover witte mensen en Aziaten. Uiteindelijk heeft Musk gezegd dat Scott Adams’ commentaar niet goed was, maar dat er wel een kern van waarheid inzit.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...