Zoom AI Companion is populair: 1 miljoen x gebruikt in 2 maanden

Zoom AI Companion is populair: 1 miljoen x gebruikt in 2 maanden

Vorig artikel Volgend artikel

Zelf een samenvatting maken van je meeting, dat hoeft niet meer. Zoom introduceerde twee jaar geleden zijn AI Companion en die doet dat gewoon voor je. En dat wilden veel mensen wel eens proberen: het is al twee miljoen keer gebruikt in die twee maanden. En dat viert Zoom met de toevoeging van ondersteuning voor 32 extra talen.

zoom

Zoom AI Companion

De generatieve AI-assistent van de videoconferentietool wordt volop gebruikt en dat zegt wel iets over de integratie van AI in de wereld. Het gaat enerzijds heel snel, anderzijds plukken we er nog lang niet alle vruchten van. Maar in Zoom is in ieder geval een begin gemaakt. "De kern van onze missie is om zo veel mogelijk waarde te bieden aan onze klanten. Daarom hebben we AI Companion zonder extra kosten¹ beschikbaar gemaakt en blijven we in hoog tempo AI-features toevoegen om meer klanten nog beter te kunnen ondersteunen", zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom.

De AI was eerste instantie beschikbaar in het Engels, maar daar komen nu allerlei nieuwe talen bij. Ook zijn er kortere samenvattingen die worden geplaatst bij de grotere samenvatting van de meeting. Dat komt er vanaf november bij, al zegt Zoom niet precies wanneer dan deze maand. Er komt bovendien spraakanalyse naar de tool. Zo worden gebruikers bij vergaderingen gecoacht, waarbij Zoom dan bijvoorbeeld de spreek-luisterratio analyseert, maar ook de spreeksnelheid en de stopwoorden. Reken op een heleboel ‘euh’-tjes, mocht Nederlands onder die nieuwe talen zijn.

zoom meeting

In- of uitschakelen

De Zoom AI Companion zit dus virtueel bij je meeting en je ziet in beeld ook dat het van de partij is: je ziet dat in de rechterbalk bij je Zoom-call. Die AI luistert constant mee om vast te stellen wat er wordt besproken en besloten, om dat vervolgens in de samenvatting van de meeting te kunnen toevoegen. Er komen nieuwe talen bij, maar Zoom geeft niet aan welke talen dit zijn. We zijn bang dat Nederlands daar nog niet tussen zit.

Zie je al die AI niet zo zitten en gebruiken jullie Zoom zakelijk? Zoom: “Gebruikers krijgen de optie om AI Companion-mogelijkheden voor hun organisatie te beperken tot het gebruik van het LLM van Zoom.” Het kan dus ook wat worden gestuurd. De AI Companion kost geen extra geld, maar is alleen beschikbaar bij betaalde diensten die zijn gekoppeld aan Zoom-accounts.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...