Nieuws26.12.2018

Tips voor uitstapjes op Tweede Kerstdag


Of tijdens de kerstvakantie

Op Tweede Kerstdag zijn veel winkels open en op de meubelboulevards en in de outletcenters is het dan ook erg druk. Heb je daar geen zin in, maar weet je niet zo goed wat je dan moet gaan doen? In een eerder artikel hebben we je al wat ideeën gegeven voor alternatieven tijdens de kerstdagen. In dit artikel vertellen we je welke uitstapjes je vandaag kunt maken of op andere dagen tijdens de kerstvakantie.

Ontsnap uit een escape room

Ben je een echte fan van escape rooms of ben je er nooit geweest en toch wel benieuwd? Op Tweede Kerstdag en tijdens de kerstvakantie zijn veel escape rooms gewoon open. Escape room The Honeymoon Hotel in Delft en Zoetermeer is in 2017 uitgeroepen tot de beste van Nederland. Op de tweede plaats eindigde The Great Escape in Zwolle en de derde plek was voor The Escape Room in Rijswijk. Trommel je familie en vrienden op en ontdek of het je lukt om te ontsnappen.

Ga naar een attractiepark

Je kunt natuurlijk naar de Winter Efteling gaan, het park is t/m 31 januari 2019 dagelijks geopend. Verwacht een volop winterse sfeer en het is de komende weken ook mogelijk om er te schaatsen of langlaufen. In attractiepark Toverland zijn het nu de Magische Winterweken. Een mooi park, waar ook veel overdekt is. Phantasialand vind je net over de grens in Duitsland, nabij Köln. Ook hier is veel aandacht besteed aan een mooie winterse aankleding.

Bind de ijzers onder en ga schaatsen

Er zijn door het hele land veel ijsbanen te vinden waar je een rondje kunt schaatsen en een hapje en drankje kunt doen. De meesten zijn in ieder geval geopend tot het eind van dit jaar. Bekijk hier ons overzicht van de leukste ijsbanen.

Schaatsen
Schaatsen

Maak een wandeling door de natuur

Als het weer een beetje meezit is het heerlijk om buiten even een frisse neus te halen. Maak een wandeling door de duinen of het bos. In iedere provincie zijn genoeg mooie plekken te vinden. En wie weet spot je nog wel een vos of hert.

Boswandeling
Boswandeling

Bekijk ijsbeelden in Zwolle

In Zwolle kun je nog tot 3 maart 2019 naar het ijsbeeldenfestival. Je vindt er 1200m2 aan ijsbeelden en het thema van dit jaar is ‘Wereldberoemde verhalen’. De beste ijskunstenaars ter wereld vertalen het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.