Nieuws09.12.2018

De leukste ijsbanen deze winter


In veel steden worden in december traditiegetrouw weer tijdelijke ijsbanen geopend. Haal die ijzers dus maar uit het vet en ga rondje schaatsen! Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de leukste ijsbanen waar je de komende weken terecht kan.

De kleurige schaatsbaan in Rotterdam

Op de Schaatsbaan Rotterdam kun je de komende maanden weer lekker rondjes schaatsen tussen de neonkleurig verlichte overkapping. Heb je extra oefening nodig? Dan kun je hier ook schaatslessen nemen. Open t/m 27 februari 2019.

Schaatsen met het Rijksmuseum op de achtergrond in Amsterdam

Bij Ice*Amsterdam schaats je onder een replica van de magere brug door en met het Rijksmuseum op de achtergrond. Er zit ook een fijne brasserie bij de ijsbaan zodat je na het schaatsen op kan warmen met warme chocolademelk. Ice*Amsterdam is open t/m 3 februari 2019.

In de mooie binnenstad van Gouda schaatsen

De Goudse IJsbaan is aangelegd rondom het stadhuis van Gouda. Het is echt een plaatje, met de mooie binnenstad als decor. Bovendien hebben ze naar eigen zeggen de gezelligste koek & zopie van Nederland. De Goudse IJsbaan is geopend van 19 december t/m 13 januari.

Groningen on Ice aan de voet van de Martinitoren

De schaatsbaan op de Grote Markt is zo’n 600 vierkante meter groot. Ook bij slecht weer kun je hier terecht, want het ijs is overdekt. Heb je geen zin om te schaatsen? Dan kun je, met minimaal 8 personen, eens uitproberen of curling iets voor jullie is. Open t/m 6 januari 2019.

Schaatsen bij Paleis Het Loo in Apeldoorn

Het paleis wordt in december jaarlijks traditiegetrouw omgedoopt tot Winterpaleis Het Loo. De ijsbaan is het middelpunt op het sfeervolle Stallenplein. Het lenen van schaatsen is gratis en de horeca biedt koninklijke desserts aan. Winterpaleis Het Loo is open t/m 6 januari 2019.

IJspret en wintersfeer bij Winters Delft

Winters Delft is een echt winterdorp met een enorme schaatsbaan als middelpunt. Het naastgelegen Cafe X is een fijne plek op om te warmen. Dit jaar voor het eerst op de campus van de TU Delft. Het is open t/m 6 januari 2019.

Schaatsen bij Betoverend Breda

De ijsbaan vormt het hart van het nieuwe winterevenement Betoverend Breda. De schaatsbaan staat op de Grote Markt. Ook in de rest van de binnenstad is veel te doen en te winkelstraten zijn prachtig verlicht. Open van 14 december t/m 6 januari 2019.

Schaatsen_Roosendaal
Schaatsen_Roosendaal

Waar ga jij de ijzers onderbinden? Alvast veel schaatsplezier de komende weken!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Sport

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer
DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Het Franse DS Automobiles, inmiddels onderdeel van Stellantis, is al jaren succesvol in het FIA Formula E Wereldkampioenschap met het raceteam DS Techeetah. Inmiddels hebben ze ook meerdere kampioenschappen gewonnen, zowel bij de rijders al bij de constructeurs.

Automotive23.05.2024

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Het blad deed alsof het een interview met hem had, en zette eronder met kleine lettertjes dat het AI was.

Media22.05.2024

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Verhoogt Basic-Fit abonnementsgelden zonder vooraankondiging?

Verschillende leden van Basic-Fit klagen erover dat de sportschoolketen de periodieke abonnementsgelden verhoogt zonder hen hier voorafgaand van op de hoogte te stellen. Overeenkomstig consumentenrecht gelden er namelijk...

Nieuws04.04.2024

Verhoogt Basic-Fit abonnementsgelden zonder vooraankondiging?

Stuur Basic-Fit dan onderaan een email!
De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers

Er is tennis, er is squash en er is padel. Steeds vaker zien we in Nederland padelbanen verschijnen en dat is niet vreemd: het is een enorm goede sport. Nu blijkt volgens een onderzoek van Holidu dat er bepaalde steden i...

Lifestyle20.03.2024

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers