Nieuws01.04.2022

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022


1 april kikker in je bil

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d’avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar het internet. Google staat bekend om zijn vele grappen en grollen op deze 1 april maar steeds meer andere grote merken en (tech)bedrijven hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere 1 april grappen.

Hieronder een overzicht van de leukste 1 april grappen van 2022 die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we in de loop van de dag verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het hieronder dan even in de reacties weten, mail de redactie of deel het via een van onze sociale kanalen, zodat we ook die nog toe kunnen voegen.

Een van de leukste 1 april grappen van Nederland?

In 1962 was Nederland in rep en roer omdat er een beeld van het Paaseiland aan was gespoeld in Zandvoort. Het bleek uiteindelijk om een grap te gaan van beeldhouwer Edo van Tetterode.

Een gebøkkenløcht-bløzer in het Tikibad

Vanaf het nieuwe zomerseizoen heb je in het Tikibad op Duinrell geen handdoek meer nodig om je af te drogen. Het park uit Wassenaar introduceert de gebøkkenløcht-bløzer. Dit systeem komt uit Noorwegen. Het is daar vaak zo koud dat je niet nat naar buiten kunt; dan bevries je meteen. De Noren hebben daarom een speciale machine ontwikkeld, waarmee je binnen no-time droog bent. Het is voor het eerst dat dit systeem wordt gebruikt in een zwembad, maar Duinrell is erg enthousiast. De eerste bezoekers kunnen vandaag al gebruik maken van de gebøkkenløcht-bløzer.

Binnenstebuiten boxershorts van HEMA

Dit nieuwe model boxershort is gemaakt van revolutionair reversible bamboe-biokatoen. En dat zorgt voor een extra dag draagcomfort!

Trouwen als ANWB-stel

Is jullie grote dag binnenkort en willen jullie als echt ANWB-stel het jawoord geven? Trouw dan in een echte ANWB-outfit. Binnenkort verkrijgbaar!

Overheid introduceert flitspalen op fietspaden

Voor het einde van 2022 gaat de overheid flitspalen op fietspaden plaatsen. Dit om de snelheid op de fietspaden te reduceren. Van Raam heeft een oplossing waarmee je je geen zorgen meer hoeft te maken over je snelheid en eventuele verkeersboetes. Deze innovatieve en unieke oplossing uitproberen kan op de fietstestbaan vanaf vandaag.

Het wordt steeds drukker op de fietspaden. Meer mensen hebben een elektrische fiets en er gebeuren vaak ongelukken omdat mensen te hard fietsen. De regering wil daarom de snelheid op de fietspaden gaan reduceren door flitspalen te plaatsen. Voor het einde van het jaar komen de flitspalen op de fietspaden en komen er verschillende fietszones waar maximaal 10, 15 of 25 km/u mag worden gefietst.

In onderstaande video zie je de snelheidsbeperkende uitvinding van Van Raam als oplossing voor de flitspalen op fietspaden.

Flink start unieke samenwerking

Flink en zorginstelling Groenoord Zorgt zijn een unieke samenwerking aangegaan! Er zijn een aantal cliënten van Groenoord Zorgt bij Flink begonnen als bezorger. Op deze manier blijven de cliënten in beweging en zijn zij actief onderdeel van de maatschappij.⁣⁣⁣

De perfecte bril voor jouw bil

Om de perfecte bril voor jouw bilvorm te vinden, heeft Geberit de kontfiguurator-app ontwikkeld. Deze app helpt bij het vinden van de meest comfortabele wc-bril. Geberit heeft een groot assortiment wc’s en wc-brillen in verschillende vormen en maten. Hierdoor is er altijd een passend toilet voor iedereen. De nieuw ontwikkelde app helpt bij het vinden van de perfecte bril en is een mooi voorbeeld van het continu streven van Geberit naar het hoogst haalbare sanitaircomfort.

De app is vanaf 1 april beschikbaar in de Android Play store en in de Apple store.

geberit-kontfiguurator-16-9
geberit-kontfiguurator-16-9

Ook Lidl komt met NFT’s

Ook Lidl stap in de wereld van Non-Fungible Tokens. Binnenkort worden er een aantal Lidl merchandised NFT eieren per opbod verkocht. Speciaal voor iedereen die een stukje Lidl wil bezitten. En je kunt ze bemachtigen met crypto munten.

De Paraplu Pet

Attractiepark Toverland komt met het unieke én nieuwe Expedition Zork-souvenir: dé Paraplu Pet! Wanneer je deze opzet ín de attractie ben je verzekerd van een compleet droge vaartocht door de wildwaterbaan.

”Expedition Zork wordt hierdoor in één klap de droogste wildwaterbaan van Nederland en ook een stuk geschikter om in de winter te doen”, aldus Hilke van Merk & Creatie.

Nederlandse Curling Bond trots op vondst

De Nederlandse Curling Bond (NCB) is uitermate trots op de vondst van studente M. Modderman van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat niet Canada of Schotland de bakermat van het curling zijn, maar de provincie Groningen in Nederland geeft niet voor niets aan waarom het curlingvirus zo’n goede bodem heeft in Nederland.

Zoals blijkt uit de berichtgeving van Het Dagblad van het Noorden en de Groninger Gezinsbode is deze unieke steen, de oudste ter wereld, vrijdag te bewonderen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum / Museum aan de A. Gelet op de enorm gegroeide populariteit van de curlingsport wordt een grote toeloop van curlingenthousiastelingen verwacht.

curling
curling

VaKanziTours

Kanzi bezorgt je al tijden een 5-minuten-break, maar anno 2022 zijn onze levens drukker en onvoorspelbaarder dan ooit. Ze kunnen dus maar 1 conclusie trekken: die 5 minuten zijn niet lang genoeg. Daarom breiden ze uit met VaKanziTours: dagtrips naar de weelderige appelboomgaard in Geldermalsen, waar jij tijdens diverse activiteiten ultieme ontspanning kunt ervaren. Binnenkort te boeken.

Yogurt uit blik

Neem je vla of yoghurt overal mee naar toe! Naar het strand of het park, het kan allemaal met de handige blikjes van Boermarke!

Graskaas, met echte stukjes gras

In mei verschijnt jaarlijks de nieuwe graskaas, tot groot genoegen van de vele kaasfans. Maar dit jaar, In de aanloop naar naar de eerste graskaas van het jaar, lanceert Beemster graskaas, met échte stukjes gras. Binnenkort te vinden in het supermarktschap en bij alle boerderijwinkels.

24/7 coaching, 21 dagen lang

Wil jij voor eens en altijd veranderen? Dat strakke lijf krijgen en jezelf transformeren tot de beste versie van jezelf? Team FIT.nl lanceert een nieuw uniek product. 24/7 coaching, gedurende 21 dagen. Samen met hun coaches en experts begeleiden ze je dag en nacht met de ultieme transformatie. Een fanatiek sportregime, 20.000 stappen per dag & elke dag optimale voeding dankzij het voor jou perfecte voedingsschema. Inschrijven kost je slechts 25.000 euro.

Lekker thuiskomen

Waar de overheid juist met meer flitspalen komt, hoeven we van Flitsmeister even wat minder te verwachten: het komt namelijk in samenwerking met EasyToys met een heel stimulerende 1 april-grap:

Veterstrikdiploma

Het leukste publiek voor een 1 april-grap, dat zijn kinderen. Zij zijn nog niet zodanig door de wol geverfd dat ze vraagtekens zetten bij de grappen, zeker niet als de meester ze maakt…

Snelle hardloopschoenen

Binnenkort vindt de marathon van Rotterdam weer plaats en hardloopwinkel RUN2DAY speelt daarop in door de lancering van een wel heel speciaal model hardloopschoen. Het lijkt een beetje op de enorm snelle schoenen die de hardloopgrootheden dragen, maar de aankondiging van de enorme schoen precies op 1 april doet ons toch vermoeden dat het een grap is. De Carbonfly x RDAM is wel leuk bedacht!

Brandweerhelmen met AR-functie

Een duidelijke grap maar wel ludiek: de brandweerhelmen voor het Korps Marinebrandweer Firefighters. Deze helm zou ’tal van communicatiemogelijkheden’ hebben en een Augmented Reality-functie. Precies op 1 april gelanceerd, dus het broodje aap kunnen ze er mooi bij fantaseren.

Corendon badkleding

Precies vandaag komt Corendon met een collectie badmode. Een rode bikini of zwembroek met het logo van de reisaanbieder. Voor de liefhebber vanaf vandaag te koop! Al zou het ons niet verbazen als dit toch echt op de markt verschijnt. Waarom eigenlijk niet?

Pindakaas Shampoo

Naast dat pinda’s veel goede voedingsstoffen bevatten en heel goed voor de aarde zijn, zijn pinda’s super goed voor je haar. Pinda’s zitten boordevol biotine, een vorm van Vitamine B, wat de haargroei stimuleert. Ons lichaam heeft biotine nodig om koolhydraten, vetten en aminozuren te verwerken.Ons haar bestaat uit deze proteïnen en biotine zorgt er dus voor dat het sneller groeit. Deze pindakaas shampoo geeft een enorme boost aan je haar.

Zo af en toe komen er 1 aprilgrappen voorbij die later ook echt uitgewerkt worden. Van ons mag deze Pindakaas Shampoo van de Pindakaas Winkel aan dat rijtje toegevoegd worden.

Volkswagen ID Stadsbuzz

Na Volkswagen ID Buzz komt de autofabrikant nu ook met een volledig elektrische Stadsbuzz.

TeamAlert-zelftest!

Met deze zelftest kan je niet alleen checken of je coronavrij bent, maar ook of je nog wel mag rijden na een avondje stappen. Deze speciale zelftest werkt zoals alle andere zelftesten, maar nu wordt niet er niet alleen op coronadeeltjes gemeten, maar ook op alcohol- of drugsdeeltjes.

Test je daarop positief, dan heb je nog te veel middelen in je lichaam zitten en mag je niet rijden. Bij de zelftest zitten instructies om alsnog op een veilige manier thuis te komen. De zelftest kan besteld worden op www.teamalert.nl/zelftest.

De WiFiets

De Ziggo WiFiets is speciaal ontwikkeld voor de verbonden fietser. Deze iBike is ontstaan vanuit wensen en behoeften van klanten: een verbindende fiets, waarmee je iedereen bereikt. De router is geïntegreerd in het frame, wordt geleverd met extra breedband en met twee harde schijfremmen. Uiteraard komt deze fiets met onbeperkt bellen en een WiFree Headset.

De eerste kapsalon in de ruimte

Gisteren onthulde de bekende influencer Snackspert op zijn Insta-kanaal dat hij naar de ruimte ging… Samen met zijn lievelingssnack, een kapsalon. En de lancering is gelukt. Helemaal tot in de stratosfeer, naar een heuse hoogte van bijna 40km!

Weleda Skin Earth

Nieuw van Weleda is deze Skin Earth. Deze laat je aarden en zorgt voor verbinding tussen jou en de natuur.

  • Biologisch en 120% natuurlijk
  • Boordevol mineralen en bodemleven
  • Met verfrissende aardse geur

De lifesize LEGO

Sommige 1 april-grappen zijn te mooi om waar te zijn en daarbij doet het eigenlijk een beetje pijn dat ze niet echt zijn. LEGO heeft er een goed voorbeeld van, want het komt niet met een minifig, maar juist met een lifesize LEGO-poppetje. Aan de andere kant is dat wel héééél veel plastic, dus misschien toch maar beter van niet?

Robot-opvang in de Efteling

Kan je oudere, grotere kind wel in Joris en de Draak, maar wil je mee en weet je niet wat je dan met je peuter moet doen? Geen probleem, je kunt die vanaf nu in de Efteling achterlaten bij de volautomatische kinderopvang, waar je kleintje dankzij robots van alle gemakken wordt voorzien. Tip: kijk de avond ervoor dan liever niet iRobot.

Je zal maar jarig zijn

Op 1 april jarig zijn is misschien niet voor iedereen even tof, omdat iedereen zijn aandacht uitgaat naar de flauwste grappen en grollen. Tegelijkertijd is het ook het ideale moment om niet enorm veel geld te investeren in een goede traktatie, want waarom zou je daar ook geen 1 april-grap van maken. Cakepopje erbij?

Stroopwafel Donuts

De nieuwe Daelmans Stroopwafel Donut. Het idee is niet eens zo heel gek. Toch hebben ze inmiddels laten weten dat de donuts er niet komen. “We would never take the heart out of our Stroopwafels.

Highscore borden bij flitskasten

Ja hoor, er komen borden bij vaste snelheidscontroles om de ‘highscore’ bij te houden. De winnaars krijgen geld in plaats van een boete… yeah, right!

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Fun

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

Never Have I Ever, Dilemma Dinsdag: er zijn veel leuke drankspelletjes waarin je elkaar beter leert kennen. Er is er echter maar één de ongekroonde koning: Truth or Dare. In het Nederlands wordt het ook wel Doen, durf...

Lifestyle07.12.2023

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Zijn de waddeneilanden alleen voor oude mensen? Zeker niet. Thrillseekers kunnen volledig hun ei kwijt op de TVTAS: je kunt er terecht voor allerlei spannende bezigheden, naast natuurlijk rust, natuur en gezellige horeca...

Lifestyle07.12.2023

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Prime Video maakt vandaag bekend dat de comedians Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied) wederom hun opwachting maken in het tweede seizoen van de succesvolle Prime Video comedy show: LOL: Last One Laughing....

Entertainment20.11.2023

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Vanaf 27 december op Prime
Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Geen ONS, alleen sportieve types: veel mensen grijpen hun Tinder-bio aan om te vertellen wat ze willen. Andere mensen proberen het met humor (vrouwen zeggen vaak een man met humor te zoeken), maar gaan daarin weer net ie...

Lifestyle28.07.2022

​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Verder lezen over Inhaker

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

Dinsdag 22 februari lijkt ogenschijnlijk een gewone dinsdag, maar niets is minder waar. Het is namelijk Palindroomdag, dé dag waarop de datum er van links naar rechts en van rechts naar links precies hetzelfde uitziet:...

Coffee corner22.02.2022

​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

22022022
Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

Heb jij als doel dit jaar meer marketingcampagnes te voeren? Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e‑mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor ev...

E-mail11.01.2021

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

advertorial
#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

Het is dierendag! Als je een huisdier hebt, dan is dit de perfecte gelegenheid om die even lekker te verwennen. Al 94 jaar vieren we deze dag en het blijft leuk om de acties en gebaren van baasjes en dierenliefhebbers te...

Nieuws04.10.2019

#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag

Vandaag, vrijdag 2 augustus, is het internationale bierdag en hoe kun je dat nu beter vieren dan met het volgen van een bierroute? Als Nederlanders hebben we inmiddels een echte biertraditie en zijn wereldwijd bekend gew...

Online02.08.2019

​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag