Een overzicht van alle 1 aprilgrappen van 2019

Een overzicht van alle 1 aprilgrappen van 2019

Vorig artikel Volgend artikel

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar het internet. Google staat bekend om zijn vele grappen en grollen op deze 1 april maar steeds meer andere grote merken en (tech)bedrijven hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere 1 april grappen.

Hieronder een overzicht van de leukste 1 april grappen die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we in de loop van de dag verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het hieronder dan even in de reacties weten, of via een van onze sociale kanalen, zodat we ook die nog toe kunnen voegen.

Dogkini van Hunkemöller

Matchen met je kind, vriend, moeder of vriendin. Het is hot! Afgelopen najaar was de dog onesie al een grote hit en daarom introduceren we op veler verzoek nu de dogkini (dog bikini). Hoe cute! Jouw beach kiekjes worden nu nog leuker met jouw hondje in dogkini.

Drunk Wheels van TeamAlert

Stichting TeamAlert lanceert Drunk Wheels: zijwieltjes voor dronken fietsers. Het product is met name bedoeld voor studenten. ‘Zodat zij veilig thuiskomen na het uitgaan.’

‘Het is algemeen bekend dat studenten veel drinken en het meest gebruikte vervoersmiddel om naar huis te komen is de fiets. Natuurlijk hebben we het liefst dat jongeren met een taxi naar huis gaan, maar dit is vaak te duur voor studenten. Om deze reden brengen we Drunk Wheels op de markt en kunnen studenten toch op een veilige manier thuiskomen,’ aldus Hannah Hamans, persvoorlichter Stichting TeamAlert.

De Drunk Wheels zijn eenvoudig vast te klikken aan de fiets, waardoor ze voor het uitgaan gemonteerd kunnen worden.

Drunk Wheels - productafbeelding

Een nepnieuws-examen

Ben je weleens in nepnieuws getrapt? Bereid je dan maar voor op flink wat uurtjes extra huiswerk. Door een nieuwe wet die vandaag in heel Europa ingaat moeten kinderen een nepnieuws-examen afleggen. Zak je? Dan kun je niet meer internetten.

Hema dierenpark

Ouwehands dierenpark en Hema bundelen hun krachten.

Croky Peppermint

Chips die zorgt voor een goede mondhygiëne.

Bakkerij gaat alleen ‘s nachts bezorgen

Bakkerij Dunselman start met het inzetten van nachtbezorgers. Tussen drie en vijf uur ‘s nachts worden online bestellingen nu rechtstreeks vanuit de Dunselman ovens bij klanten thuisbezorgd.

“We zagen dat klanten vaak niet thuis waren, waardoor we regelmatig voor een dichte deur kwamen te staan,” zegt Nicolay Grooff, General Manager bij Bakkerij Dunselman. “We hebben daarom gezocht naar een oplossing. Om er voor te zorgen dat iedereen voortaan thuis is, gaan we bezorgen tussen drie en vijf uur ‘s nachts. Zo zijn onze klanten niet alleen zeker van bezorging, ze kunnen ook nog eens genieten van een meer dan vers ontbijt!”.

Schultenfrau

Binnenkort introduceert Aldi een biertje voor echte vrouwen: Schultenfrau.

Schultenfrau
Meer info via Bierista.

Deliveroo gaat pizza’s zonder korstjes bezorgen

Binnenkort kunnen gebruikers van de bezorgservice Deliveroo een pizza zonder korst bestellen. Daarmee geeft Deliveroo gehoor aan talloze verzoeken van klanten. Een nieuwe optie in de bezorgapp maakt het mogelijk om aan te geven of je jouw pizza met of zonder deegrand wil.

pizza-zonder-korst

Flexa Patroonverf

Met deze nieuwe patroonverf van Flexa krijg je eenvoudig een mooi patroon op de muur. Makkelijk en snel! Iets voor jou?

Venco - Nederlandse drop

Venco loopt alvast vooruit op de Brexit. En komt vanaf maandag met Nederlandse drop!

Bol.com cadeaukaart

Een nieuwe bol.com cadeaukaart voor iemand die alles al heeft!

Coolblue pakketpaneel

Door zonnecellen in de blauwe dozen te verwerken, wil Coolblue klanten helpen om zelf hun eigen energie op te wekken. De pakketpanelen bevatten speciaal door Coolblue ontwikkelde AVEG microzonnecellen. Hoe groter het pakketje, hoe groter het pakketpaneel én daarmee het apparaat dat de klant van stroom kan voorzien.

Duinrell introduceert Hyperloopsysteem

Vanaf april 2020 zal familiepark Duinrell, in samenwerking met TU Delft-team Delft Hyperloop, een unieke ervaring bieden aan haar bezoekers; namelijk de HyperKik. Met deze Hyperkik worden ondergronds alle attracties van Duinrell met elkaar verbonden doormiddel van een Hyperloopsysteem.

Bezoekers stappen in op de parkeerplaats, slaan de wachtrijen over en kunnen meteen in de Falcon, Kikkerachtbaan of Rodelbaan. Binnen één uur tijd is de bezoeker in meer dan 40 attracties van Duinrell geweest en staat hij weer terug op de parkeerplaats.

Plofkraak bij de FEBO

Ze zijn op zoek naar een man van rond de 30, waarschijnlijk met zijn armen vol kalfskroketten.

Basic-Fit lanceert eerste Selfie-Zone

Basic-Fit lanceerde op donderdag 28 maart de eerste No-Sweat Selfie-Zone in haar Amsterdamse vestiging aan de Stadhouderskade. Deze nieuwe zone wordt speciaal in het leven geroepen voor het maken van gym-selfies. Het wordt een plek waar leden de perfecte content voor hun social media kunnen schieten (zonder zichzelf persé echt in het zweet te hoeven werken).

“De No-Sweat Selfie-Zone is zeker een aanwinst en niet alleen voor social influencers, maar ook voor andere Basic-Fit-leden. Het maken van een gym-selfie wordt een stuk toegankelijker gemaakt door Basic-Fit”, vertelt Carolina van Foodie-ness. “Leden kunnen nu in een apart gelegen ruimte selfies maken zonder dat de rest van de sportschool met je meekijkt.”

Kippie bezorgt 65-plussers tweede jeugd

Een thuisbezorgservice die niet alleen klantvriendelijk is, maar tevens de eenzaamheid onder ouderen bestrijdt en kant-en-klaarmaaltijden op een milieuvriendelijke wijze vervoert. Zo’n bij de tijdgeest aansluitende bezorgservice introduceert franchiseorganisatie Kippie in het voorjaar: de Kippie Plus Bezorgdienst.

65-plussers die klant zijn bij een Kippie-winkel krijgen een bezorg-scootmobiel ter beschikking gesteld om in hun eigen wijk Kippie-bestellingen te bezorgen.

Nieuwe Toyota Aygo Deluxe

Dit is 'm dan, de nieuwe Aygo Deluxe! Vanaf vandaag is naast de normale Aygo een deluxe editie aan te vragen voor geselecteerde medewerkers van InWork. Achter de schermen is lang gewerkt aan dit nieuwe model.

Revolutionaire neptechnologie zet overtollig CO2 om in bruiswater

SodaStream, het meest toonaangevende bruiswatermerk ter wereld, heeft vandaag haar 1 aprilvideo over SodaStreamME uitgebracht met Scott Kelly, de Amerikaanse astronaut die het langst in de ruimte verbleef gedurende een missie.

SodaStreamMe is een herbruikbare fles waarmee je je eigen bruisende drankje kan produceren door er gewoon in te blazen en je eigen overtollige CO2 te gebruiken. Het idee voor dit product is gebaseerd op zeer reëel onderzoek naar overtollige hoeveelheden CO2 in de ruimte.

SodaStreamME is een oplossing voor mensen die last hebben van te veel CO2, waardoor ze oprispingen krijgen. In de video verwoordt Kelly het zo: “Als het leven je gas geeft, maak dan SodaStream.”

Google Tulip

Het decoderen van de taal van bloemen is al decennia lang een uitdaging geweest. Maar daar komt nu verandering in. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kan Google Assistant op telefoons en Google Home nu tulpen beter begrijpen.

Om het zelf te proberen, stelt je de taal van de Google Assistent op je telefoon of slimme luidspreker in op de Engelse taal en zeg je 'Talk to Tulip Translator' of 'Hey Google, talk to my tulip.'

Google Files App update

Google Bestanden is erg handig voor het opruimen van ongebruikte apps en andere rommel uit de interne opslag van je apparaat te verwijderen. Maar hoe zit het met de buitenkant van je telefoon? Google introduceert nu een nieuwe functie voor het reinigen van je scherm en deze ook gelijk polijst.

Razer Ping

Praten in het echte leven is inefficiënt en vereist te veel focus, dus Razer komt met een nieuwe service genaamd Razer Ping die het gemakkelijker maakt om te communiceren.

"Never speak to your friends again!"

Crowdfunding om de Afsluitdijk open te houden

Vandaag beginnen de renovatiewerkzaamheden aan de Afsluitdijk, een project dat bijna vier jaar gaat duren. Zo lang kunnen wij fietsers natuurlijk niet wachten op het rondje IJsselmeer. Om de Afsluitdijk open te houden is Mantel een crowdfundingsactie begonnen.

Zonnepaneel met voice technologie

Zonnepanelen die naast het opwekken van zonne-energie ook positieve energie geven. Klinkt onmogelijk toch? Maar niets is minder waar. Zonneplan introduceert pratende zonnepanelen op basis van ‘Voice Technologie’. Hierdoor kunnen zonnepanelen vanaf vandaag opgewekte complimentjes geven.

De Tikkie Incassodienst

Heb jij na het versturen van een tikkie toch nog last van wanbetalers? Dan is er nu een nieuwe dienst beschikbaar: De Tikkie Incassodienst! Zo krijg je nog sneller je geld terug.

Kies zelf je salaris

Bij Daan hebben ze iets nieuws: Kies zelf je salaris. "Vaak merken we dat vraag en aanbod te ver van elkaar af staan. Dat is nu verleden tijd."

Gamers gezocht!

Heb jij ervaring met race- of simulatiegames op de Playstation 4 of Xbox One, en ben je op zoek naar een baan vanuit jouw luie stoel? Dan is dit helemaal iets voor jou.

Snake spelen in Google Maps

Google voegt tijdelijk een versie van Snake toe aan Google Maps. Het klassieke spel zal beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android gebruikers wereldwijd en zal de rest van de week nog beschikbaar blijven. Voor iedereen die geen Google Maps heeft is er ook een aparte website.

Via het menu in Google Maps app komt de optie van Snake spelen beschikbaar.

snake

Diervriendelijke claxon

Polestar komt met een meer diervriendelijke claxon, die zelf kan personaliseren.

1 April Bingo kaart

Leukste aan 1 april is natuurlijk ook om zelf grappen uit te halen. Ontbreekt het je een beetje aan inspiratie? Beslist.nl heeft een Bingo kaart uitgebracht met daarop genoeg makkelijk uit te voeren grappen!

OnePlus: Warpcar

Het is 's werelds snelste oplaadbare elektrische voertuig. Van Los Angeles naar Las Vegas leg je af met slechts een 20 minuten oplaadbeurt.

Lidl Frikandelspread Speciaal

Je favo snack is nu in een smeerbare versie te verkrijgen! Welke frikandel-fan moet dit écht proberen? Vanaf vandaag bij Lidl in de winkel!

Pathé komt met 3D-lenzen

Pathé introduceert 's werelds eerste 3D-lenzen! Met deze 3D-lenzen ervaar je 3D-films op een unieke manier. Die 3D-bril ook beu? Ze zoeken nog testers!

Pollenfilter voor je neus

Ook zoveel last van hooikoorts? FBTO heeft de oplossing. Een pollenfilter voor je neus. De recensies zijn goed en over een paar weken zijn ze ook in Nederland te verkrijgen.

Bubble Fun

Sunparks pakt groots uit, Bubble Fun is nu het grootste ballenbad van de Benelux! Met maar liefst 2 miljoen kleurrijke balletjes wordt het vroegere Aquafun omgetoverd tot een kleurrijk paradijs. Neem een duik in het ballenbad of glij van de verschillende glijbanen zo in het ballenbad.

Parkeren was nog nooit zo eenvoudig!

DAF Trucks komt met nieuwe Parking Facility Control. Hiermee creëer je gewoon je eigen parkeerplaats, waar je ook bent. Een parkeerplaats vinden was nog nooit zo eenvoudig!

VC Condor prankt leden

De volleybalvereniging in Kaatsheuvel (VC Condor) werd door hun sponsoren (in het kader van hun 50-jarig jubileum) uitgenodigd om een sport- en datameting te doen op 21 maart. De leden werd beloofd dat ze binnen 2 weken hun persoonlijke resultaten konden terugkijken.

Op de avond zelf werden "RFID-stickers" opgeplakt en lieten ze de leden de meest vreemde volleybaltraining doen die ze ooit hebben gedaan...

Muziekschool start met oprichten supporterskoren

Begin april starten Grandesco Music en DESZ een unieke samenwerking om supporterskoren op te richten. Door de start hiervan hoopt DESZ op een betere vocale support van de fans en uiteindelijk op betere resultaten van de voetbalclub zelf.

In de zanglessen gaan zangdocentes Joëlle Verbruggen en Maartje de Faria met het supporterskoor aan de slag. De basis komt eerst aan bod waarbij gewerkt wordt aan houding, adem en de juiste uitspraak.

Het koor zal uit ongeveer 10 voetbalsupporters bestaan. Grandesco Music kiest bewust voor dit kleine aantal, zodat er veel persoonlijke aandacht aanwezig is.

Het voetbalkoor zal begin april starten. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de deelnemers wordt een wekelijks moment gezocht waarop iedereen aanwezig kan zijn. Aanmelden voor het koor kan via de website van Grandesco Music.

fans

Jumbo test met producten op kleur

Bij Jumbo heeft men geluisterd naar de adviezen van opruimgoeroe Marie Kondo: sorteren op kleur werkt beter. Ze gaan hier vanaf vandaag mee testen in enkele filialen!

Sitly start proef met oppashond

Door een steeds groter wordend tekort aan babysitters, start oppassite Sitly binnenkort met een proef: de hond als oppas. “De hond past al op het huis. Waarom dan niet op kinderen?” vroeg Jules van Bruggen, CEO van Sitly zich af.

shar-pei-babysitter
De oppashond van Sitly.
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies