Nieuws01.04.2021

Een overzicht van alle 1 aprilgrappen van 2021


Vorig jaar werd 1 april een soort van overgeslagen, we hadden toen net te maken de wereldwijde pandemie. En dus hadden bedrijven en ondernemers wel even wat anders aan hun hoofd. Dit jaar hebben we nog steeds te maken met het wereldwijde coronavirus, maar maakt het inmiddels deel uit van ons leven, en dat zal nog wel even zo blijven. Dus alle seinen staat op groen om dit jaar toch die 1 april grappen naar buiten te brengen.

1 april 2021

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d’avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar het internet. Google staat bekend om zijn vele grappen en grollen op deze 1 april, en doet overigens voor het tweede jaar op rij hier niet aan mee. Maar steeds meer andere merken en (tech)bedrijven hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere 1 april grappen.

Hieronder een overzicht van de leukste 1 april grappen die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we in de loop van de dag verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het hieronder dan even in de reacties weten, of via een van onze sociale kanalen, zodat we ook die nog toe kunnen voegen.

Geen ananas meer bij Domino’s

Domino’s stopt met de verkoop van ananas op pizza’s. Het is tijd om een streep te zetten door deze eeuwig durende discussie. Sinds maandag 29 maart is er geen ananas meer verkrijgbaar in de filialen van Domino’s.

Boer’n yoghurt nachtcrème

De yoghurt is al jaren heerlijk. Maar het schijnt ook goed voor de huid te zijn. En dus is het tijd om een nieuw product te introduceren. Boer’n yoghurt nachtcrème. De volle structuur trekt snel in en kalmeert de huid. Gemaakt met de rust van de Zuivelhoeve, voor een rustige huid en stralend (wit) gelaat.

Leuk feitje: enkele jaren geleden had Zuivelhoeve als 1 april inhaker een nieuwe smaak: Licor 43. Door het grote (viral)succes van die tijd, is de smaak sinds deze maand daadwerkelijk in de supermarkten te vinden als nieuwe smaak.

Princess lanceert bakplaat met afzuigsysteem

Met de lancering van een
nieuwe bakplaat maakt Princess een einde aan de vervelende en nare geurtjes die
gourmetten altijd teweeg brengt. De bakplaat is voorzien
van een afzuigsysteem in het midden van de plaat. Na het opvangen van de geur wordt door middel van een koolstoffilter en recirculatie de gourmetgeur gemaskeerd waardoor de vervelende geur zich niet door het huis kan verspreiden.

De gourmetplaat wordt tevens geleverd met een ingebouwde geurdispenser, die zorgt voor een aangename geurverspreiding na afloop van het bakken. Er is keuze uit de geuren Citrus sparkle, Chocolat chip cookie en Cucumber Mint.

princess
princess

New York Pizza komt met Pizza Pepperoni Soep

Deze overheerlijke soep is vanaf mei verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten en uiteraard via onze site te bestellen.⁣ Kan je niet wachten tot mei? Meld je dan aan als tester!

Energie opwekken met jouw coronakilo’s? Zonneplan presenteert de Powerbike

Een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van duurzame energie: Zonnepanelengigant Zonneplan maakt het binnenkort mogelijk zelf energie op te wekken met behulp van een ‘slimme’ hometrainer. Vanaf 1 juni kan iedereen die gebruikmaakt van de Zonneplan ONE omvormer de speciaal ontwikkelde Zonneplan Powerbike in huis halen.

De ONE omvormer zet de gelijkstroom die de hometrainer opwekt om naar bruikbare stroom die gebruikt kan worden voor alle apparaten in huis. Dorien Hilarius, innovatiespecialist bij Zonneplan, spreekt van een win-winsituatie voor de consument. “Je werkt aan je conditie en bespaart tegelijkertijd op je energierekening. Geld verdienen met je coronakilo’s dus!

Jamin opent eerste Japlus winkel

Jamin heeft de eerste Japlus winkel geopend. Met een torenhoge snoepwand die je haast omver blaast! Of jij een kijkje wil komen nemen in de meest positieve en kleurrijke store van Nederland? Locatie: Amsterdam The Style Outlets, SugarCity Ring 1, 1165 PB Halfweg.

Carver introduceert eerste Nederlandse elektrische amfibievoertuig

De elektrische stadsvoertuigen fabrikant Carver komt met het eerste Nederlandse amfibievoertuig. Het Nederlandse vaarseizoen is vanaf vandaag officieel geopend en watersportliefhebbers kunnen vanaf dan ook een bijzondere ‘boot’ voorbij zien komen in de stadsgrachten.

Carver heeft met de AquaCarver namelijk een primeur; het is het eerste amfibievoertuig ontwikkeld én geproduceerd in Nederland. Het nieuwe model is ontworpen om ook veilig afstanden op waterwegen af te kunnen leggen. “De wegen worden steeds voller en we krijgen veel vragen hierover. Bij Carver willen we altijd voorop lopen. Dat gaf ons de motivatie om onze Carver door te ontwikkelen en nóg veelzijdiger te maken” aldus Chris van den Brink, CTO en medeoprichter van Carver.

Luisteraar krijgt gloednieuwe auto van Qmusic met 1 aprilgrap

Hoewel het om een foute 1 aprilgrap leek te gaan, wist de 22-jarige Julia uit Ter Aar vanochtend niet wat haar overkwam. Met de ‘Q-foute autodeal’, die inderdaad veel weg had van een 1 aprilgrap, kreeg zij in eerste instantie een speelgoedauto. De verbazing was dan ook groot toen bleek dat Julia uiteindelijk wél wegreed met een spiksplinternieuwe auto.

Omdat het vandaag 1 april is en morgen Foute Vrijdag bij Qmusic, leek het dj’s Bram Krikke en Tom van der Weerd leuk om een stunt uit te halen. Op 31 maart verscheen een grote advertentie in de krant met de ‘Q-foute autodeal’. Het idee was dat de eerste persoon die naar de in de advertentie vermelde locatie kwam, zijn of haar auto om kon ruilen voor een nieuwe. Voorwaarde was wel dat de luisteraar in een foute outfit op kwam dagen, op 1 april om 8.00 uur.

De eerste luisteraar die nieuwsgierig genoeg was om toch een kijkje te komen nemen, maakte heel wat mee. In haar foute outfit moest zij onder andere de Macarena doen en kreeg zij van een acteur uiteindelijk een speelgoedauto. Hierna kwam Bram Krikke met een cameraploeg tevoorschijn om te melden dat het dus een grap was.

Wat Julia niet wist, was dat er nóg iets aan de hand was. Na de grap was er buiten ineens een hoop lawaai te horen. Julia zag haar auto de hoek om naar de sloop getakeld worden. Om de hoek aangekomen stond daar Qmusic-dj Tom van der Weerd met een gloednieuwe Hyundai KONA Electric.

Tikkie komt met offline optie

Binnenkort beschikbaar: je Tikkies sturen via de Postduif ????️ Speciaal voor alle vrienden die nooit reageren op je Tikkies.

Baanbrekend Nederlands onderzoek: met déze methode test je of jouw onderbuik gevoel klopt

Altijd jezelf al afgevraagd of jouw onderbuik gevoel klopt? Nederlandse onderzoekers komen nu als allereerste met een methode waarmee je dit dan ook daadwerkelijk kunt checken. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite en kun je elkaar beter snappen, gemakkelijker contact maken, samenwerken en samen leven.

Kleine gezichtsuitdrukkingen in je gezicht zeggen alles over jouw persoonlijkheid. Dit blijkt uit recent gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek van het Rotterdamse Instituut voor Non-verbale Strategie Analyse (INSA) in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) welke is gepubliceerd door toonaangevend wetenschappelijk platform Taylor & Francis.

Het onderzoek laat zien dat gezichtsuitdrukkingen iets zeggen over je persoonlijkheid. Deze uitkomsten zijn nieuw omdat de kennis tot nu toe vooral ging over momentopnames, bijvoorbeeld het naar linksboven draaien met de ogen dat erop wijst dat iemand liegt. Mensen krijgen soms ruzie omdat zij elkaar eigenlijk niet begrijpen oftewel verkeerd ‘lezen’, maar als je die informatie van het gezicht van elkaar snapt, scheelt dat een hoop misverstanden.

Aan de hand van de INSA-methode kijk je naar kleine bewegingen van wenkbrauwen, oogleden en mond waarmee je gemakkelijker en effectiever met elkaar om leert gaan. Je kunt al heel snel in een situatie zien wat het gedrag van de ander gaat zijn. De methode is direct toepasbaar in het dagelijks leven zodat je kunt uitblinken in jouw eigen gedrag en dat van een ander.

Bioscoopstoelen lenen voor thuis

Nu de lockdown is verlengd tot 20 april heeft Filmhuis + Theater + Café MIMIK in Deventer een ludieke actie bedacht. De bioscoopstoelen van MIMIK zijn nu tijdelijk te leen voor een optimale bioscoopervaring thuis. Vanaf aanstaande donderdag kunnen de stoelen opgehaald worden bij MIMIK.

Rob van den Hove, directeur van MIMIK: “MIMIK opende in september 2020 haar deuren, maar heeft ze sindsdien al meerdere malen moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Nog maar weinig mensen hebben kunnen genieten van onze comfortabele bioscoopstoelen. Zonde! Daarom geven wij mensen nu de kans om onze stoelen te lenen. Thuis film kijken was nog nooit zo comfortabel!

Opel digitaliseert modelnamen: QR-Code in plaats van letters

Opel tilt de digitalisering van zijn modellengamma naar een compleet nieuw niveau. De autofabrikant vervangt de model- en motoraanduidingen en emblemen van toekomstige Opel-modellen door speciaal ontwikkelde iQR-codes. Nu al maken de infotainmentsystemen in alle modellen – van de Astra tot en met de Zafira Life – perfecte communicatie mogelijk tussen de inzittenden en de digitale wereld. Dankzij de iQR-codes wordt het een koud kunstje voor andere weggebruikers en voetgangers om in contact te komen met de inzittenden van een Opel met iQR-code.

Opel heeft zijn visie om de QR-codetechnologie verder te ontwikkelen werkelijkheid gemaakt en deze een nieuwe naam gegeven. Het resultaat is de zogeheten iQR-code. De codes kunnen elke vorm hebben, bijvoorbeeld dat van het legendarische Manta-logo dat in zijn mooiste gedigitaliseerde vorm te zien is op de onlangs aangekondigde, 100 procent elektrische Opel Manta GSe ElektroMOD. In dit geval diende de Manta als proefkonijn voor Opels grafisch ontwerpers en IT-ontwikkelaars, die het logo in de vorm van een rog in een iQR-code hebben veranderd.

Opel-Manta-GSe-514995
Opel-Manta-GSe-514995

Voltswagen

Ieder jaar is weer zo’n grap die je in bijna alle media, zowel nationaal als internatioaanl, voorbij ziet komen. Dit jaar was de eer aan Volkswagen, dat alle elektrische modellen zou gaan rebranden naar Voltswagen. Was uiteraard een early april fools day prank. Well played VW!

Nieuw wagenpark voor EasyToys

Om klanten nog beter en sneller van dienst zijn heeft EasyToys een nieuw wagenpark van 200 splinternieuwe bezorgbusjes. Ze zijn niet te missen!

Dacia DUSTAR: een betaalbaar ruimtevaartprogramma

Dacia kondigt vandaag de lancering aan van ’s werelds eerste (en enige) betaalbare ruimtevaartprogramma: DUSTAR. Het bijbehorende ruimtevaartuig – gebaseerd op de Dacia Duster en niet van deze wereld – vertegenwoordigt een nieuwe, betaalbare vorm van ruimtevaart. De eerste ruimtereis staat gepland voor vandaag, donderdag 1 april 2021 om 10:00 uur. En is live te volgen via Youtube.

dacia-dustar
dacia-dustar

Micro-Flycatcher

Thales loopt voorop op het gebied van radarsystemen en luchtverdediging. In aanloop naar het 100-jarig jubileum in 2022 hebben ze alvast een fantastische ode aan een van onze oudste systemen bedacht, waar heel Nederland van mee kan genieten. De Flycatcher! Deze zomer houd je daarom jouw woon- en slaapkamer vrij van muggen en vliegen met de splinternieuwe Micro-FlyCatcher!

Dit is een hypermodern anti-insectensysteem voor binnenshuis. Dankzij de slimme combinatie van een miniatuurradarsysteem en een bijzonder acurate laser kan hij vliegen en muggen binnen een straal van 8 meter traceren én onschadelijk maken. Nooit meer muggenbulten na een zomerse nacht! Nooit meer irritant gezoem rond de eettafel! De Micro-FlyCatcher los deze zomer al je problemen op.

thales-fly-catcher
thales-fly-catcher

Client Happiness Manager

OBI4wan bekend van de tools voor ondermeer webcare, chatbots, media monitoring en media insights kondigde aan dat Hans Kazàn aan de slag gaat als Client Happiness Manager! “Wij zijn trots dat hij een nieuwe stap in zijn carrière wil maken en deze functie vanaf 1 april gaat vervullen.”

Via YouTube legt Hans uit wat het idee hierachter was. Een bericht met ook een serieuze noot!

Subaru lanceert Subaru Automatic Flagpole (SAF)

Subaru introduceert per direct de Subaru Automatic Flagpole (SAF). Dit eenvoudige en unieke hulpmiddel helpt om een auto snel terug te vinden op grote en drukke parkeerplaatsen. SAF is per direct beschikbaar op de nieuwe Subaru Forester en is standaard op de geheel nieuwe Outback die vanaf eind april in de showroom staat.

Veel automobilisten zullen het herkennen: met geen mogelijkheid kunnen ze hun auto terugvinden op die grote, overvolle parkeerplaats van de luchthaven, die drukke meubelboulevard of op de parkeerweide van een festival. Soms volstaat het op afstand bedienen van de portiervergrendeling om de alarmlichten te activeren zodat zichtbaar wordt waar de auto zich bevindt. Helaas werkt deze methode niet altijd.

subaru-flagpole
subaru-flagpole

Lely maakt melk nog lekkerder

Lely ontwikkelt unieke melk door het toevoegen van nieuwe voercomponenten aan rantsoenen. Dankzij de koppeling tussen het Vector voersysteem, de Astronaut melkrobot en de Orbiter melkverwerker is kennis opgedaan over het hele proces van voer naar melk. Hieruit is gebleken dat het rantsoen niet alleen invloed heeft op de samenstelling van de melk, maar ook op de smaak. Op basis van experimenten is vervolgens gekeken welke voercomponenten een positieve en welke een negatieve uitwerking hebben op de smaak.

Tripvrij Drugsbril

Op 25 maart lanceerde TeamAlert de Tripvrij Drugsbril voor jongeren die wel eens onder invloed van drugs autorijden, om hen te helpen veiliger thuis te komen.

TeamAlert ontwikkelde de Tripvrij Drugsbril om jongeren te helpen om geconcentreerder en alerter te autorijden, na het gebruiken van drugs. Veel jongeren zagen de Tripvrij Drugsbril wel zitten: maar liefst 122 jongeren bestelden de bril. Toch moet TeamAlert hen teleurstellen; deze bijzondere bril bestaat niet, maar is een 1 aprilgrap!

TeamAlert heeft de Tripvrij Drugsbril niet voor niks bedacht. Drugs in het verkeer is een serieus probleem en komt nog veel te vaak voor in Nederland. Het levert levensgevaarlijke situaties op, met alle gevolgen van dien. TeamAlert wil aandacht voor dit probleem vragen en jongeren bewust maken van deze gevaren, zodat zij niet onder invloed van drugs achter het stuur kruipen en veilig onderweg zullen zijn.

Streamingdienst laat gebruikers live meekijken bij willekeurige Tesla-rijders

MisterGreen, de leasemaatschappij voor volledig elektrische auto’s, lanceert een voorlopig gratis streamingdienst. Hierbij kunnen gebruikers via de interne camera live meekijken bij willekeurige Tesla-rijders. Met deze uitbreiding van de dienstenportfolio zet MisterGreen in op leren via transparante dataverzameling en entertainment.

Met de streamingdienst, die zich op dit moment beperkt tot Tesla’s Model 3 – het enige model met een camera boven de binnenspiegel – krijgt MisterGreen waardevolle data in handen. “De beelden van de interne camera geven ons nuttige informatie over het rijgedrag en de gemoedstoestand van Tesla- rijders”, zegt Mark Schreurs, CEO van MisterGreen. “De data zijn essentieel om de updates van Tesla te verbeteren, bijvoorbeeld voor de Europese release van Full Self-Driving bèta, waardoor een volledig zelfrijdende auto op de Nederlandse snelweg eerder gerealiseerd wordt. Wij vinden het belangrijk om hier transparant in te zijn, dus die data stellen we beschikbaar aan derden.”

Voor meer info over de dienst, check hier.

MisterGreen-Streaming
MisterGreen-Streaming

Detacheerder i4talent gaat kantoorhonden detacheren: aai4talent

i4talent, bekend als detacheerder van financiële en dataprofessionals, voegt nu ook het detacheren van kantoorhonden toe aan het dienstenpakket. Onder de naam aai4talent wil het bureau inspelen op de toegenomen populariteit van honden in coronatijd. Voorwaarde is wel dat de hond altijd samen met een professional van i4talent wordt geplaatst. Met ingang van komende donderdag kunnen opdrachtgevers een selectie maken uit het aanbod van honden, die ook op LinkedIn komen te staan.

De kosten per hond variëren van € 7,50 tot € 12,50 per gewerkt uur, bovenop het tarief van de professionals. Die kosten variëren met het aantal commando’s dat een hond kent. Zelf neemt aai4talent het inwerken voor haar rekening.

donna
donna

Van Raam Bike Selfcare Service

Van Raam’s unieke en innovatieve Bike Selfcare Service voor de Easy Rider is vanaf 1 april 2021 beschikbaar en later dit jaar voor alle andere Van Raam fietsen. Onze directie vertelt in dit artikel met video wat deze nieuwe en baanbrekende optie precies inhoudt.

EMA en Lowlander Beer lanceren Tompouce Ale

HEMA en Botanisch brouwer Lowlander Beer lanceren een heus Tompouce bier! Een blond biertje in milkshake stijl, gebrouwen met vanille en framboos. Soepel, toegankelijk en perfect gelaagd in zoetigheid. Een zomerse smaaksensatie die je niet wilt missen. Binnenkort verkrijgbaar! Meer info via Instagram.

Tompouce Ale
Tompouce Ale

LEGO SmartBricks

Iedereen heeft wel een keer meegemaakt, met je blote voeten op een LEGO steentje gaan staan. Het is zelfs een volledige meme (I hope you step on a LEGO) geworden. Maar de oplossing lijkt nabij, LEGO kan je binnenkort meer vertellen over de zogenaamde SmartBricks, hoe die gaan werken zie je in onderstaande video.

Hunkemöller komt met self-opening beha

1 aprilgrappen zijn vaak wat vergezocht en flauw, maar soms zitten er echt goede ideeën tussen. Zo kondigt Hunkemöller vandaag de ‘self opening bra’ aan. Een beha die aan de voorkant opent wanneer je een lichte druk zet. ‘Een echte game-change voor jou of je geliefde’ noemt de lingerieketen het. En dat zou het zeker zijn, als het vandaag geen 1 april was!

Tony’s Chocolonely stopt met melk karamel zeezout

Aan al ’t moois komt ’n eind, ook aan de melk karamel zeezout smaak van Tony’s Chocolonely. “We zijn ’r namelijk helemaal klaar mee dat al die andere merken ’m maar blijven kopiëren zonder ook Tony’s samenwerkingsprincipes te kopiëren. En onze missie dus blijkbaar met ’n korreltje zout nemen.. Dit terwijl we alleen samen 100% slaafvrij de norm kunnen maken. We halen onze melk karamel zeezout uit de schappen en gaan ons focussen op een nieuwe klassiekert om weer op een nieuwe manier impact te kunnen maken. Tot de volgende reep!

Enexis zet cavia’s in voor het vinden van gaslekken

Dit zijn Gaston en Dex. Twee cavia’s nu in dienst bij Enexis. Want wist je dat cavia’s een ontzettend goed reukvermogen hebben? Doordat ze ook nog eens dicht met hun neus bij de grond zitten, kunnen ze gaslekken goed ruiken. Na een aantal maanden trainen beginnen Gaston en Dex te piepen wanneer ze gas ruiken. Zo helpen ze monteurs om de plek van een gaslek te vinden.

Stroop Face Essence by Daelmans Stroopwafels

Ervaar de natuurlijke kracht van pure stroop in een exclusief revitaliserend gezichtsmasker. Dit innovatieve nieuwe gezichtsmasker is samengesteld uit alleen de beste Nederlandse natuurlijke ingrediënten en geeft je huid die oer-Hollandse glans van eeuwige jeugd.

Second Work – vrijblijvend vreemdgaan op werkgebied

Altijd al afgevraagd of je bij de concurrent meer aan je trekken komt? Of ben je in the mood voor een spannend avontuurtje bij een andere werkgever? Dan is er de nieuwe dienst Second Work van recruitmentspecialist YoungCapital. Vanaf 1 april kunnen werkenden in het geheim andere werkgevers ontmoeten. “Een verlangen van veel Nederlanders, omdat die jarenlang bij één bedrijf blijven hangen. Puur uit veiligheid”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Met Second Work faciliteren we alles: van het eerste contact via de webcam tot de geheimhoudingsverklaring en een alibi.”

De pilotfase van de nieuwe dienst is inmiddels achter de rug. Met succes: 15 medewerkers en bedrijven hebben elkaar gevonden. Achter gesloten deuren, want alles gebeurt in het geheim. Het enige wat geïnteresseerde werknemers hoeven te doen, is een persoonlijk wensenlijstje invullen. De innovatieve matchtechnieken doen de rest. Daarna start het avontuur echt. “De ‘snuffelfase’, noemen we dat zelf”, grapt Ineke. “Die fase is altijd het spannendst voor mensen met een vast contract. Juist omdat er een taboe op heerst om een ander te leren kennen, wanneer je gebonden bent.”

Veiligheid en discretie gegarandeerd

Werkenden hoeven niet bang te zijn dat hun huidige werkgever achter hun ‘slippertje’ komt. Veiligheid en discretie staan voorop bij Second Work. Als werknemer blijf je als gewenst anoniem. “Natuurlijk verifiëren wij wel de echtheid van profielen, zodat je als werkgever niet bang hoeft te zijn dat je werkdate je laat zitten”, zegt Ineke.

“Ook zorgen we voor geloofwaardige alibi’s. Het klassieke doktersbriefje blijkt nog altijd een succesvolle smoes. We hebben zelfs een team om je in vakantiekiekjes te photoshoppen, bij langere afwezigheid.” Daarnaast is er legal-advies om onder het concurrentiebeding uit te komen, zijn er pokerface-trainingen en staat er 24/7 een mediator klaar, mocht je toch betrapt worden. Alles zodat werkgever en werknemer elkaar in rust kunnen ontdekken. Soms met als resultaat dat de werknemer toch al op de juiste plek zat. Dan blijft het bij een zogenaamde one-day-stand.

second-work
second-work

Verder lezen over Fun

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

Never Have I Ever, Dilemma Dinsdag: er zijn veel leuke drankspelletjes waarin je elkaar beter leert kennen. Er is er echter maar één de ongekroonde koning: Truth or Dare. In het Nederlands wordt het ook wel Doen, durf...

Lifestyle07.12.2023

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Zijn de waddeneilanden alleen voor oude mensen? Zeker niet. Thrillseekers kunnen volledig hun ei kwijt op de TVTAS: je kunt er terecht voor allerlei spannende bezigheden, naast natuurlijk rust, natuur en gezellige horeca...

Lifestyle07.12.2023

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Prime Video maakt vandaag bekend dat de comedians Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied) wederom hun opwachting maken in het tweede seizoen van de succesvolle Prime Video comedy show: LOL: Last One Laughing....

Entertainment20.11.2023

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Vanaf 27 december op Prime
Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Geen ONS, alleen sportieve types: veel mensen grijpen hun Tinder-bio aan om te vertellen wat ze willen. Andere mensen proberen het met humor (vrouwen zeggen vaak een man met humor te zoeken), maar gaan daarin weer net ie...

Lifestyle28.07.2022

​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Verder lezen over Internet

Nike komt met een 404 Error-schoen voor nerds

Iedereen kent de Error 404 wel, maar zou je er ook schoenen van aandoen? Natuurlijk, het is herkenbaar en het zal zeker wat mensen aan het lachen maken. Plus, het zijn Nike's.

Online16.04.2024

Nike komt met een 404 Error-schoen voor nerds

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

In 2023 heeft 67 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder aangegeven op internet informatie gezien of gelezen te hebben die volgens hen niet waar was, of waarbij ze twijfelden aan de waarheid ervan.

Nieuws11.04.2024

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Schandalen als gevolg van ontsporende Artificial Intelligence (AI) zullen de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk een wereldwijd probleem gaan vormen. De uitrol en integratie van AI's binnen online toepassingen zullen n...

Online18.03.2024

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Mogelijk ontwikkelen AI's een vorm van gedecentraliseerd interactiviteitsbewustzijn
​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

Heb je enig idee welke website er wereldwijd het meest wordt bezocht? Geen apps, maar website: dat is Google, dat had je vast al verwacht. Maar dat is niet de website waarop mensen de meeste tijd besteden. Het is geen Fa...

Online19.01.2024

​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

​Hoe Google in 2024 strijdt tegen third party cookies

Google doet er steeds meer aan om cookies van derden in zijn browser Chrome uit te roeien. Dat doet het omdat het meent dat de privacy van internetgebruikers hiermee niet voldoende beschermd wordt.

Online28.12.2023

​Hoe Google in 2024 strijdt tegen third party cookies

Tijdmachine: CU2 was hoe we leerden HTML’en

CU2 wordt vaak weggezet als een beetje een kansloze, eerste vorm van social media maar dat is wat ons betreft totaal onterecht. CU2 was juist een heel goede manier om contact te leggen, maar ook om je eerste stappen te z...

Online25.12.2023

Tijdmachine: CU2 was hoe we leerden HTML’en

Glasvezel nu op negen van de tien Nederlandse adressen

Wanneer je de afgelopen jaren door steden en dorpen reed, dan zal het je ongetwijfeld wel een keer opgevallen zijn dat er op veel plekken gegraven werd onder trottoirs en wegen. Tientallen bouwbedrijven hebben zich, en n...

Online19.12.2023

Glasvezel nu op negen van de tien Nederlandse adressen

Alleen in 2023 kwamen er al 1,5 miljoen bij
Bijna 40% van het internetgebruik op basisscholen is niet-educatief

Internetgebruik op basisscholen draagt lang niet altijd bij aan educatie, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Anonieme cijfers vanuit de Myndr database bieden een inkijkje in het klassikale online gedrag van basisschoolgroepe...

Online15.12.2023

Bijna 40% van het internetgebruik op basisscholen is niet-educatief

Sociale Media & Games zorgen voor veel afleiding