Nieuws04.05.2020

McDonald’s richt proeflocatie in voor restaurant in anderhalvemetermaatschappij


In haar restaurant Arnhem-GelreDome heeft McDonald’s een proeflocatie ingericht die laat zien wat er mogelijk is voor restaurants in de anderhalvemetermaatschappij. Het idee is om samen met franchisenemers en vakgenoten deze proeflocatie te verbeteren om het mogelijk te maken de zittende horeca samen weer op te starten.

De herinrichting van dit restaurant heeft ervoor gezorgd dat een klant op een heel andere manier bestelt en zijn bestelling krijgt. Omdat beter te faciliteren is de functionele communicatie en de aanwijzingen in het restaurant ‘leuk’ gemaakt.

Elkaar ondersteunen

Managing Director van McDonald’s Nederland, Erwin Dito, legt de nadruk op samenwerken in de branche: “Als grootste horecabedrijf van Nederland denken we graag in oplossingen. Uiteraard is elk restaurant anders, dat geldt ook voor onze eigen restaurants, maar elke ondernemer heeft wel met dezelfde uitdagingen te maken om een veilige omgeving voor gasten en medewerkers te creëren.

Daarom nodigen we collega-horecaondernemers uit bij ons te komen kijken en met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle Nederlanders straks weer op veilige wijze kunnen genieten van alles wat de horeca te bieden heeft.”

<em>(Afbeelding: Interieur- \u00a9McDonald`s)<\/em>
(Afbeelding: Interieur- ©McDonald`s)

Extra maatregelen

De proeflocatie bouwt voort op de maatregelen die de keten al heeft genomen om haar gasten via de McDrive en McDelivery toch van dienst te blijven zijn. Zo is het inmiddels mogelijk om volledig contactloos te bestellen. Maar voor het personeel is qua werkwijze en keukenopstelling het een en ander veranderd. Het is van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze gegaan waar iedere medewerker in een eigen zone heeft.

Proeflocatie

Op proeflocatie Arnhem-GelredDome zijn twee nieuwe varianten uitgewerkt aan de hand van de maatregelen die nu van kracht zijn: de Take Out Plus en Dine In. Beide opties zouden een blauwdruk kunnen vormen voor hoe het straks weer mogelijk is om gasten te verwelkomen.

Take Out Plus

Gasten bestellen bij Take Out Plus in het restaurant en kunnen in een speciaal ingerichte ruimte aan statafels met maximaal drie personen hun gerechten opeten. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant aan tafel geserveerd. Dat gebeurt met behulp van een trolly, die wordt door een medewerker naar de tafel gebracht en gasten kunnen zelf hun gerechten pakken. Dat moet zorgen voor een veilige afstand tussen medewerkers en gasten.

<em>(Afbeelding: Uitserveren gerechten - \u00a9McDonald`s)<\/em>
(Afbeelding: Uitserveren gerechten - ©McDonald`s)
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Coronavirus

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Van vleermuizen is genoegzaam bekend dat ze veel potentieel gevaarlijke virussen met zich meedragen. Vanwege hun snelle stofwisseling en bijzonder krachtige immuunsysteem kunnen ze gastheer zijn voor veel verschillende s...

Online25.07.2023

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfecties
Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

Tijdens de coronapandemie heeft het grote publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de alleszins bevreemdende manifestaties van wappies, gekkies en complotdenkers. Sinds de opkomst van sociale media ruim 15 jaar gel...

Online22.02.2023

Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

Foxconn verwacht dat het eind december, begin januari weer op volle sterkte draait. Foxconn is de fabrikant van iPhones en die had door allerlei lockdowns in China de laatste tijd te weinig capaciteit om op volle toeren...

Mobile05.12.2022

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Wie denkt dat de coronaperiode reisorganisaties alleen maar kopzorgen heeft bezorgd, heeft het mis. Reisorganisatie Sunweb heeft corona gebruikt om meer te investeren in digitalisering. De reisorganisatie heeft met alle...

Lifestyle18.11.2022

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

We waren zo lekker bezig: doordat we niet meer massaal de weg opgingen, was de uitstoot van CO2 in de coronatijd aanzienlijk lager dan normaal. Helaas zijn we nu bijna terug bij hoe hevig de uitstoot was voor corona en d...

Nieuws14.11.2022

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De meeste ontwikkelingen zijn achteraf een stuk beter te duiden dan op het moment dat we er midden in zitten. Dit geldt zowel voor de meeste maatschappelijke ontwikkelingen als ook voor de evolutionaire ontwikkeling van...

Nieuws02.09.2022

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De karakteristieke wijze waarop zoönoses zich doorgaans ontwikkelen
​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Het is over voor de CoronaMelder-app. De overheid stopt op 22 april met de ondersteuning ervan. De servers gaan offline en dat betekent dat je niet langer een melding krijgt als er iemand met het coronavirus bij je in de...

Mobile20.04.2022

​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht

De ontwikkeling en uitrol van de Coronamelder app had, los van de commotie over privacy en beveiliging, nogal wat voeten in aarde. Dat zal iedereen zich nog wel herinneren. Nu blijkt dat ook het uitfaseren van de app bep...

Nieuws18.03.2022

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht