Nieuws05.03.2019

Kylie Jenner is jongste miljardair ooit volgens Forbes


Overzicht rijkste mensen ter wereld weer gepubliceerd

Kylie Jenner heeft het record van Mark Zuckerberg verbroken. Ze mag zich, met haar 21 jaar, vanaf nu jongste ‘self made’ miljardair ooit noemen. Volgens zakenblad Forbes, die jaarlijks de lijst met rijksten der aarde publiceert, heeft Kylie een vermogen van zo’n 1 miljard dollar.

Ze verdiende haar fortuin met modellenwerk, gesponsorde deals en inkomsten uit het programma Keeping up with the Kardashians. Daarnaast heeft ze een lucratieve vastgoedportefeuille en 128 miljoen volgers op Instagram. Dat legt haar natuurlijk ook geen windeieren bij het sluiten van interessante deals.

Rijkste mensen ter wereld

De rijkste persoon op aarde is, net als vorig jaar, Jeff Bezos (Amazon). Zijn vermogen bedraagt een indrukwekkende 131 miljard dollar. En hij moet het doen met veel minder volgers op Instagram dan Kylie. Bill Gates, nummer 2 op de lijst, volgt met 96,5 miljard dollar. Mark Zuckerberg zag het succes van Facebook afnemen en ook zijn positie op deze lijst. We hoeven geen medelijden met hem te hebben, want met een vermogen van 62,3 miljard dollar staat hij nog steeds in de top 10. De rijksten van de wereld zijn overigens gezamenlijk wel iets minder rijk geworden. Het totale vermogen van alle miljardairs bij elkaar opgeteld kwam uit op 8,7 biljoen, ten opzichte van 9,1 biljoen vorig jaar.

Rijkste vrouwen ter wereld

Rijkste vrouw ter wereld is Francoise Bettencourt Meyers. Misschien gaat er nu niet meteen een belletje bij je rinkelen, maar van L’Oréal heb je zeker gehoord. Francoise is erfgename van het bedrijf en heeft een geschat vermogen van bijna 50 miljard dollar. Dat maakt haar de rijkste vrouw ter wereld en levert haar een 15e plaats op in de lijst van Forbes.

De vrouw op de tweede plaats is Alice Walton, dochter van Walmart oprichter Sam Walton. Op de derde plek staat Jacqueline Mars, de kleindochter van de man die ’s werelds meest bekende candybar naar zichzelf vernoemde. Op nummer 9 vinden we de Nederlandse Charlene de Carvalho-Heineken.

Meest vermogende nieuwkomers komen voornamelijk uit China

De meeste rijke nieuwkomers in de lijst komen voornamelijk uit China, 44 maakten hun debuut in de lijst van Forbes. Bovenaan prijkt Colin Huang (goed voor 13,5 miljard dollar), die kortingswebsite Pinduoduo heeft opgericht. Twee bekende nieuwkomers in de lijst uit Europa zijn de Zweedse medeoprichters van Spotify, Daniel Ek en Martin Lorentzon.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.