Internationale vrouwendag 2022 in de beste tweets

Internationale vrouwendag 2022 in de beste tweets

Vorig artikel Volgend artikel

Het is 8 maart en die staat in het teken van Internationale Vrouwendag. Vrouwen hebben zelf ook echt niet zoveel behoefte aan stilstaan bij vrouwen in het algemeen, maar helaas zullen we wel moeten: nog steeds verdienen vrouwen vaak veel minder voor exact hetzelfde werk. En dit is slechts een voorbeeld van veel dingen waar vrouwen op de werkvloer tegenaan lopen. Toch is het niet allemaal negatief en vervelend, want er zijn deze Internationale Vrouwendag ook weer heel veel leuke, mooie berichten te vinden op Twitter, waarvan straks meer.

Op zich gaat Internationale Vrouwendag zeker niet alleen maar om de werkvloer, want het gaat om rechten van vrouwen in het algemeen. Het is voor veel bedrijven ook het moment om te laten zien welke vrouwen er zoal bij ze werken, al gaat op de borst kloppen ook gepaard met de nodige risico's dit jaar, mede dankzij een bepaald Twitter-account...

Tweets over internationale vrouwendag

We starten dan ook met een Twitter-account dat je vandaag zeker moet volgen: PayGapApp. Allerlei (voornamelijk Britse) bedrijven die vol trots ‘hun’ vrouwen op social media zetten als visitekaartje voor Internationale Vrouwendag, worden keihard afgestraft door PayGapApp.

PayGapApp retweet namelijk de gezellige boodschap met een iets minder gezellige boodschap: namelijk hoe groot het verschil in salaris is bij die betreffende organisatie.

Vrouwendag voor iedereen

Sommige mensen willen zich graag helemaal vrouw voelen, deze vrouwendag:

Anderen hebben het misschien niet helemaal begrepen..

Maar écht niet:

Internationale vrouwendag is ook heel leerzaam:

Oekraiense vrouwen

Er wordt stilgestaan bij Oekraïense vrouwen:

En meisjes:

Gelukkig is het geen 1924 meer:

Al hebben we anno 2022 weer andere controverse...

Olympische heldinnen

Weet je wie het goed deden op de Olympische Spelen?...

Sywert, houd je bekkenstelsel.

Wij keuren hem goed!

Heel fijn, chocolade, maar die komt een paar weken te laat.

Vrouwen, wees zoals Hermione:

Geen bullshit

En verkoop geen bullshit:

Vrouwendag maakt in ieder geval de tongen los:

Kortom, dat het maar duidelijk mag zijn:

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...