Nieuws22.04.2020

Het is weer Earth Day vandaag! Het thema van dit jaar is ‘climate action’


Wereldwijd is het ieder jaar op 22 april Earth Day. Vandaag is het weer zover en het thema van 2020 is ‘Climate Action’. Het is alweer de 50e keer dat er bij deze dag wordt stilgestaan. Door dit jaarlijks te doen wil de organisatie ons bewuster maken van ons gedrag en de impact die dit heeft op de aarde. In de Verenigde Staten worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd rondom Earth Day. Logischerwijs vinden die dit jaar allemaal online plaats.

Digitale Earth Day met als thema ‘Climate Action’

Nu het niet echt de bedoeling is om massaal te protesteren of met z’n allen de natuur in te trekken, gaat Earth Day digitaal. Het thema blijft ‘climate action’ omdat we volgens de organisatie voor enorme uitdagingen staan de komende jaren om de gevolgen van klimaatverandering terug te dringen. Om onze aarde leefbaar te houden voor volgende generaties blijft Earth Day ieder jaar op 22 april terugkomen. In Nederland brengt de Stichting Dag van de Aarde ieder jaar Earth Day onder de aandacht.

Wereldwijd digitaal in actie komen

Vandaag hoopt de organisatie van Earth Day dat we wereldwijd massaal digitaal in actie komen en onze stem laten horen. Er worden online lezingen gegeven, er zijn documentaires te zien en optredens. Allemaal bedoeld om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van wat we zelf kunnen doen voor de aarde. En hoewel alles nu digitaal plaatsvindt blijft het doel van de organisatie hetzelfde: “To mobilize the world to take the most meaningful actions to make a difference. No matter where you are, you can make a difference. And you’re not alone, because together, we can save the Earth.

<em>Ontwerp van Ferry Schiffelers #DenimForEarth<\/em>
Ontwerp van Ferry Schiffelers #DenimForEarth

Van Denim waste naar couture

Het denimmerk G-Star RAW werkte ter ere van Erarth Day samen met The Visionary Lab en liet kunstenaars en modeontwerpers unieke items maken van ‘denim waste’ van G-Star RAW. Hiermee willen ze aandacht geven aan het overschot dat we hebben aan textiel onder het motto: ‘Waste isn’t waste until you waste it’. En daar zijn bijzondere stukken uit voortgekomen,. Vanaf vandaag kun je deze bekijken op het Instagramaccount van Foam Amsterdam en zoeken onder de hashtag #DenimForEarth.

One Home, One Planet

Bruiswatermerk SodaStream kondigt vandaag haar ambitieuze doelen aan om afval van wegwerpplastic te verminderen. Het merk wil bijna 67 miljard flessen bespaard hebben in 2025. En om mensen te inspireren om voor elkaar te blijven zorgen lanceert het bedrijf de video ‘One Home, One Planet’.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Duurzaam

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Vertegenwoordigers van de datacenters in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken om energie te besparen.

Nieuws27.06.2024

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Zonnepanelen lonen nog altijd

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor huiseigenaren. De afschaffing van de salderingsregeling roept echter vragen op over de rendabiliteit van deze investering.

DC Business24.06.2024

Zonnepanelen lonen nog altijd

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei