Nieuws11.06.2021

Goed Nieuws: puppy’s ingesteld op mensen, Bo Burnham en magische manier om een kater te voorkomen


Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat we trek hebben in goed nieuws om de werkweek af te sluiten. Dat is er gelukkig weer volop te vinden, want deze Goed Nieuws gaat onder andere over puppies, een buitenaardse invasie, dé magische manier om katers te voorkomen en de start van het EK voetbal!

Iedereen praat over de nieuwe Apple TV-serie Invasion

De eerste trailer voor de Apple TV-serie Invasion is uit en die weet meteen op te vallen. Het sci-fi-drama is bijzonder omdat het op vier verschillende continenten is gefilmd. Het doet denken aan War of the Worlds en de hele opzet van de serie is om jou te laten nadenken over wat jij zou doen als er inderdaad buitenaards leven is. Buitenaards leven dat de aarde probeert over te nemen. 22 oktober 2021 kun je daar dieper induiken, want dan verschijnt Invasion op Apple TV. Eerst drie afleveringen, met daarna elke week een nieuwe aflevering.

Netflix-tip: Bo Burnham Inside is een heel catchy one-man-show

Op Netflix kun je nu genieten van Bo Burnham Inside. Het is een geweldige optekening van het leven tijdens de lockdown van corona. Comedians en acteurs konden uiteraard weinig werken door alle maatregelen en Bo Burnham is niet bij de pakken neer gaan zitten, hij heeft een one-man-show ontwikkeld vol enorm catchy liedjes over voornamelijk binnenzitten en alleen zijn. Het is heel tof gemaakt, enorm herkenbaar, tegelijkertijd ondanks de comedy een soort kwetsbaar en dat heeft hij knap gedaan. Je bent gewaarschuwd: één van de nummers zal geheid de hele dag in je hoofd hangen.

Puppies hebben al vanaf hun geboorte de vaardigheid om met mensen te communiceren

In een periode waarin normaal al veel mensen een puppy nemen, is dat nu nog heviger omdat mensen door corona denken dat ze genoeg thuis zijn om goed voor een hond te kunnen zorgen. Honden zijn gedomesticeerd, wat betekent dat ze zo zijn gefokt dat ze goed als huisdieren kunnen worden gehouden. Dat werkt zelfs zo goed, dat puppies al bij de geboorte klaar zijn om met mensen te communiceren. Een studie in Arizona onder 375 golden retrieverpuppies liet zien dat de diertjes al heel vroeg leren om te begrijpen wat een mens bedoelt. Bijvoorbeeld als hij ergens naar wijst. Dat bleek al vanaf de geboorte aanwezig te zijn, dus als je puppy weer eens doet alsof hij je totaal niet in de gaten heeft, dan meent hij dat dus niet echt.

Avondje drinken? Zo voorkom je een kater!

Zit je lekker op een terrasje, met vrienden in de zon en hakken die alcoholische drankjes er ineens in? Het is nog niet te laat om een kater te voorkomen. Natuurlijk is het altijd verstandig om veel water te drinken. Iedereen weet dat hydrateren essentieel is, maar soms smaken de biertjes of glazen wijn gewoon te goed. De kater is vaak niet mals en bovendien hartstikke slecht voor je lijf.

Onderzoekers van het Institute of Medical Science in Zuid-Korea ontdekten dat jonge groene asperges een kater kunnen voorkomen. Dat komt door het effect dat de groente heeft op je lever en het vermogen om de giftige stoffen van de alcohol eruit te filteren. Dit doet je lever zelf natuurlijk ook, maar de asperges helpen een fijn handje. Vrijwilligers die een drankje dronken met het extract, hadden minder symptomen van een kater. De bitterballen een keer inruilen voor groene asperges dan maar?

<em>Groene asperges, je nieuwe remedie tegen een kater.<\/em>
Groene asperges, je nieuwe remedie tegen een kater.

Mooi Twitter-draadje met dingen waar we treurig van worden

Toe aan vermaak met een knipoog? Lees dit heerlijke draadje vol dingen waar we treurig van worden. Lullige, typisch Nederlandse gewoontes, eten en producten. Derk de Golf startte dit draadje deze week en het is gewoon fijn om doorheen te scrollen. Want hoe sneu zijn die statafels met rok eigenlijk als je het zo ziet? En wie eet er nog huzarensalades met zo’n sneu stukje mandarijn? Wat te denken van de Xenos-bordjes vol ‘inspirerende’ spreuken? Neem het vooral niet te serieus en: enjoy!

Start van het EK voetbal

Vandaag is de start van het EK voetbal! Dus trek die oranje cape/ jurk/ t-shirt uit de kast. Maar nog niet vandaag, want de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal is pas zondag. Zijn we favoriet voor de titel? Nee. Maakt dat het toernooi minder leuk om naar te kijken? Ook nee. Want het blijft spannend en we hopen altijd dat het uiteindelijk toch goed uitpakt. Favorieten voor de titel zijn België, Frankrijk en Duitsland. Maar vlak ook Spanje, Italië en Portugal niet uit. Dit keer zijn wij echt een underdog en dat is best een lekkere positie toch? Veel plezier met kijken!

Beeldbron: 8777334

Verder lezen over Ek

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer
Sportzomer 2021: hoogtepunten en waar ging het over op social media?

We hebben een echte sportzomer achter de rug. Inmiddels zijn de voetbalcompetities alweer in volle gang, maar laten we vooral nog even terugblikken op het EK voetbal en de Olympische Spelen. Want ook al was het Europees...

Social Media24.08.2021

Sportzomer 2021: hoogtepunten en waar ging het over op social media?

Regenboogkleuren in München: van BMW tot politie: iedereen maakt statement tegen beslissing UEFA

Het is nota bene Pride Month, een maand waarin we de liefde vieren en de LHBTIQA+-gemeenschap in het middelpunt van de belangstelling staat. Het voetbalstadion in München verlichtte de mooie Allianz Arena compleet in re...

Media23.06.2021

Regenboogkleuren in München: van BMW tot politie: iedereen maakt statement tegen beslissing UEFA

Goed nieuws: oplossing voor dengue, tv-serie over zielenknijper en mondkapje kan in de prullenbak

Welkom bij weer een nieuwe editie vol goed nieuws. Na een heerlijk zonnige week kunnen we weer even afkoelen met regen en lagere temperaturen. Misschien is dat stiekem ook wel lekker? Als echte Nederlanders klagen we nat...

Nieuws18.06.2021

Goed nieuws: oplossing voor dengue, tv-serie over zielenknijper en mondkapje kan in de prullenbak

Bottlegate op EK: voetballers boycotten Coca-Cola en Heineken

Er begint een bijzondere boycot op gang te komen: voetballers op het EK voetbal die niets te maken willen hebben met grote frisdrank- of biermerken. Het begon allemaal met Christiano Ronaldo. Voor de eerste wedstrijd van...

Marketing17.06.2021

Bottlegate op EK: voetballers boycotten Coca-Cola en Heineken

Wat is er aan de hand?
EK voetbal start vandaag: wie zijn de favorieten en wat zegt de data?

Het EK voetbal start vandaag en dat is eigenlijk een cadeautje. Want EURO 2020 had vorig jaar al plaats moeten vinden maar werd een jaar uitgesteld door de coronapandemie. En hoewel het nog niet is zoals voorheen, want d...

Nieuws11.06.2021

EK voetbal start vandaag: wie zijn de favorieten en wat zegt de data?

Beeld en Geluid slaat iconisch fragment EK’88 op in DNA

In het kader van de wereldwijde UNESCO Audiovisueel Erfgoeddag zet Beeld en Geluid een nieuwe stap in audiovisuele archivering. In samenwerking met Twist Bioscience, een innovator in DNA-synthese, bewaart het instituut a...

Entertainment31.10.2020

Beeld en Geluid slaat iconisch fragment EK’88 op in DNA

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Verder lezen over Voetbal

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK Voetbal is ondertussen steeds meer een Chinees feestje

Het EK Voetbal 2024 laat een opvallende verschuiving zien in de sponsorlijst waarbij Chinese bedrijven nu prominent aanwezig zijn als hoofdsponsors.

Tech in Asia20.06.2024

Het EK Voetbal is ondertussen steeds meer een Chinees feestje

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer
De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Podcast: Dit zijn de lichtpuntjes van Louis van Gaal

Vandaag is er een nieuwe (video)podcast beschikbaar gekomen waarin voormalig bondscoach Louis van Gaal voor het eerst in lange tijd een interview geeft. Van Gaal gaat voor de Podcast-serie Lichtpuntjes (van SIRE) in ges...

Video19.02.2024

Podcast: Dit zijn de lichtpuntjes van Louis van Gaal

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

Real Madrid Club de Fútbol, ook bekend als de Koninklijke of Los Blancos, heeft vandaag tijdens een gezamenlijke ondertekeningsceremonie in Ciudad Real Madrid, het trainingscomplex van de Madrilenen, een wereldwijde tec...

Marketing02.02.2024

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

Cody Gakpo in driedelige docuserie op Viaplay

Viaplay kondigde deze week met trots een nieuwe driedelige documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ aan over de opkomst van de Nederlandse voetballer Cody Gakpo. Kijkers kunnen Cody's reis volgen van de PSV-jaren in de E...

Entertainment23.11.2023

Cody Gakpo in driedelige docuserie op Viaplay

Na Verstappen en Haaland