Nieuws25.09.2020

​Goed nieuws op vrijdag: David Attenborough, Frost/Pegg en EasyToys toch sponsor FC Emmen


Het is vrijdag en dat betekent dat je hier op DutchCowboys weer terecht kunt voor je wekelijkse portie goed nieuws! Vandaag vieren we de komst van het Instagram-account van natuurliefhebber David Attenborough, zijn we blij met de COVID-19-laag voor Google Maps, mag EasyToys toch hoofdsponsor worden van FC Emmen en kijken we reikhalzend uit naar de gamestreamingdienst van Amazon. Uiteraard is er ook dierennieuws en deze week vertellen we je meer over het bijzondere verhaal van kat Sansa.

Google Maps integreert coronavirusdata

Oh, daar is het rood dus daar moeten we even niet rijden. Handig hoe je verkeersdrukte kunt zien op Google Maps. Google heeft besloten ditzelfde concept op Maps toe te passen waar het gaat om het coronavirus. De pandemiedata kan worden gezien als je bij ‘lagen’ kiest voor COVID-19. Je krijgt dan met verschillende kleuren aangegeven te zien hoe het gemiddelde aantal nieuwe coronagevallen was in de laatste zeven dagen. Dat wordt aangegeven met grijs (geen gevallen), geel (1-10 gevallen), oranje (10-20 gevallen), donkeroranje (20-30 gevallen), rood (30-40 gevallen) en donkerrood (meer dan 40 gevallen). Deze laag is toepasbaar op alle 220 landen die worden ondersteund door Google Maps. De uitrol begint nu voor de Android-app en de iOS-app.

googlemapscovid
googlemapscovid

94-jarig icoon David Attenborough heeft nu Instagram

Zegt de naam van deze man je niets? Zijn stem ken je ongetwijfeld. David Attenborough is de man achter die prachtig ingesproken commentaren in natuurdocumentaires. De bioloog werkt al sinds de jaren 50 bij de BBC en weet met zijn presentatie altijd precies de juiste snaar te raken. Je kent hem onder andere van de Planet Earth documentaires. Sinds deze week heeft de beste man een Instagram-account, waarmee hij meteen een record brak. Hij wist namelijk als snelste account ooit een miljoen volgers te verzamelen (en heeft er nu al 2,8 miljoen).

Tot nu toe vind je één video op zijn account. Hierin waarschuwt Attenborough dat de wereld in gevaar is en kondigt aan dat meer filmpjes volgen. Het account wordt niet door de icoon zelf beheerd, maar door 2 collega’s van Attenborough. In oktober verschijnt op Netflix de documentaire A Life on Our Planet, die gaat over het leven van deze bijzondere man.

Erotiekgigant EasyToys alsnog hoofdsponsor FC Emmen

Er was nogal wat over te doen: de erotische webshop EasyToys zou sponsor worden van voetbalclub FC Emmen. Dat sponsorschap ging niet zonder slag of stoot. De KNVB gaf namelijk geen groen licht. Vooralsnog zal de naam van EasyToys echter toch een jaar lang op de shirtjes van de spelers te zien zijn. De webshop wil met het hoofdsponsorschap seksualiteit op een leuke en speelse manier onder de aandacht brengen en zelfs het taboe op hun branche doorbreken, zo lezen we in een persbericht. Nadat de KNVB in eerste instantie niet akkoord ging, ontving EasyToys veel steun. En die support bleek gelukkig succesvol. De shirts voor de jeugd hebben trouwens niet het logo van de erotiekgigant. We vermoeden dat de shirts voor volwassenen gretig aftrek vinden.

FC Emmen EasyToys shirts
FC Emmen EasyToys shirts

Gamestreamdienst van Amazon aangekondigd: Luna

Amazon start in navolging van Google Stadia en Microsoft xCloud met een eigen gamestreamdienst. Zeker omdat Twitch in handen is van Amazon, is dat geen gekke zet. De gamestreamdienst heet Luna en volgende maand begint de early access in de Verenigde Staten. Het idee is dat je games vanaf de Amazon Web Services-servers naar PC, Mac, iOS en Fire TV kunt streamen. Android wordt hier later nog aan toegevoegd. iOS werkt overigens niet helemaal zoals je zou verwachten: Luna is een web-applicatie in plaats van een echte app die je uit de App Store kunt vissen. Dat komt omdat Apple nogal ingewikkeld doet over het inkomstenplaatje in die App Store. Luna kost 5,99 dollar per maand en je krijgt ermee toegang tot onder andere redactiefavoriet Overcooked 2!, Rez Infinite, Metro Exodus, Resident Evil 7 en The Sexy Brutale. In eerste instantie kun je streamen op 1080p en 60fps, maar later wordt hier nog 4K-ondersteuning aan toegevoegd.

lunac1
lunac1

Witte kat met heterochromie en meerdere tenen is nu ster op Instagram

Sansa is een bijzondere kat, in meerdere opzichten. Haar vorige eigenaren uit New York verwaarloosden de witte poes en besloten haar uiteindelijk zelfs te dumpen toen ze pas een jaar oud was. En dat terwijl de kat toch heel speciaal is. Sansa heeft namelijk heterochromie, ogen in 2 verschillende kleuren. En alsof dat nog niet genoeg is, is Sansa ook nog een polydatyl-kat. Dat betekent dat ze meer tenen heeft dan gebruikelijk. Gelukkig gaat alles nu heel goed met de mooie witte dame. Ze is inmiddels 6 jaar oud en woont bij haar baasje Karen, die in Sansa een ster zag. Haar Instagram-account groeit dan ook snel en dat is niet gek. Wat een prachtige kat!

Simon Pegg en Nick Frost zijn terug met Truth Seekers

Nog een Amazon-nieuwtje, ditmaal over een van de grappigste, Britse duo’s uit de filmgeschiedenis. Simon Pegg en Nick Frost komen met een acht-delige horrorcomedyserie genaamd Truth Seekers. Deze gaat 30 oktober live op Amazon Prime Video en na een teaser in juli is er nu eindelijk een volledige trailer. Heerlijk om Pegg en Frost weer samen aan het werk te zien, zeker in een serie die lijkt op The X-Files en welke Britse comedyserie dan ook.

Verder lezen over Amazon

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de bet...

Technology29.03.2024

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

Online14.03.2024

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

De geliefde gamefranchise Fallout heeft zijn eerste trailer te pakken en die stelt niet teleur. We beginnen al meteen met een typische Fallout-televisie met oude beelden, om vervolgens gelanceerd te worden naar de postap...

Entertainment07.03.2024

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

Verder lezen over Games

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

De introductievideo van de Steam Deck OLED gaf het al een beetje weg: het nieuwe apparaat werd aangelicht door... zijn eigen broers en zussen. De videomakers van Valve hadden een soort bol gemaakt van Steam Decks en die...

Gaming20.03.2024

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

LinkedIn werkt aan nieuwe tak van sport: gaming

LinkedIn introduceert binnenkort games op het platform. Het zakelijke social medium wil graag dat collega’s met elkaar de strijd aangaan om zo de banden aan te halen en een leuk gespreksonderwerp te hebben. Het zou nie...

Social Media18.03.2024

LinkedIn werkt aan nieuwe tak van sport: gaming

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij