Nieuws18.09.2020

Goed nieuws: RuPaul’s Drag Race van start, intacte holenbeer uit de ijstijd en pre-orders Xbox Series X


Vrijdag is zo’n dag waarop je het graag iets rustiger aan doet. Het weekend staat voor de deur en je maakt plannen voor de komende dagen. Na een fijne nazomer week kun je ook dit weekend nog even van de zon genieten. Omdat er genoeg ellende in de wereld is delen we graag elke vrijdag goed nieuws. Want dat is er gelukkig gewoon volop. Deze week lees je meer over een Siberische holenbeer uit de ijstijd, de start van de Nederlandse RuPaul’s Dragrace en pre-orders Xbox Series X. Veel plezier met lezen en een fijn weekend!

Nederlandse RuPaul’s Drag Race gaat van start: Drag Race Holland

Eindelijk is er een Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race: Drag Race Holland. De komende tijd kunnen we genieten van de zoektocht naar de nieuwste ‘drag superstar’ in ons land. Wie de Amerikaanse versie van het programma heeft gezien weet dat het er achter de schermen best fel aan toe kan gaan. Dat is heerlijk om naar te kijken, maar nog veel fijner is de krachtige boodschap en positiviteit. Van de 10 deelnemers wint er uiteindelijk 1, maar we leren tijdens de afleveringen de kandidaten steeds beter kennen. De presentatie is in handen van Fred van Leer en je kunt vanaf vandaag kijken naar Drag Race Holland op Videoland.

Intacte holenbeer uit de ijstijd gevonden in Siberië

In Siberië hebben Russische rendierherders een volledig intacte holenbeer met welpje uit de ijstijd gevonden. Die moeten er al zo’n 20.000 jaar hebben gelegen, want zo lang is het dier al uitgestorven. Het is voor het eerst dat er een karkas werd aangetroffen met weefsel. Zo krijgen we een nog beter beeld van de beer en wat het dier bijvoorbeeld at. Want zelfs alle organen en de neus van de holenbeer zijn nog intact. De dieren zijn tevoorschijn gekomen door smeltende permafrost. De holenbeer is verwant aan de bruine beer, maar was een stuk groter. Het kon wel 3,5 meter groot worden.

‘Dude with sign’ blijft dagelijks protesteren tegen alledaagse ergernissen

Misschien heb je niet meteen een idee wie de ‘dude with sign’ is, maar we weten bijna zeker dat je weleens iets van hem voorbij hebt zien komen. Deze man maakt dagelijks kartonnen protestbordjes en laat zien waar hij voor staat. Dat moet je niet te serieus nemen, want het zijn vooral alledaagse ergernissen. Hij is inmiddels een icoon geworden en heeft 7,3 miljoen volgers op Instagram. Gelukkig lijkt hij niet te stoppen, want het is echt vermakelijk om te volgen. Een beetje schattig zelfs in deze bizarre tijd waarin de wereld op zijn kop staat. Het relativeert en dat kunnen we allemaal toch af en toe gebruiken?

Corona maakt ons tevredener over onszelf

Het is geen makkelijke tijd op dit moment, maar het blijkt niet alleen maar negatief te zijn. Sowieso is door dat nare virus deze vrolijke rubriek ontstaan, maar er is meer. Tweederde van de Amerikanen zijn tevredener over zichzelf. Dit blijkt uit een onderzoek onder (slechts) 2000 Amerikanen, ouder dan 21 jaar. Er werd ze gevraagd naar de positieve veranderingen die dit jaar met zich meebrengt. 55 procent van de respondenten schaamt zich voor een aantal dingen die ze voorafgaand aan de pandemie zo belangrijk vonden. Mensen zijn ook meer nieuwe hobbies gaan ontwikkelen, waaronder bakken. 35 procent van de mensen wil daar graag mee doorgaan als de quarantainetijden weer over zijn. 46 procent zou graag meer quality time besteden met vrienden en familie. Ook knuffelen wordt meer op waarde geschat: 41 procent van de mensen maakt dit belangrijker.

PlayStation-pre-orders een drama? Xbox wordt gestructureerder

Goed nieuws ontstaat soms uit slecht nieuws. Zo heb je als gamer waarschijnlijk de afgelopen dagen gespendeerd aan als een gek F5’en op de pre-orderpagina’s van diverse webwinkels. Het wil maar niet lukken he? Frustrerend dat je nooit weet waar je hoe laat moet zijn om niet naast die felbegeerde PlayStation 5-pre-order te grijpen. Microsoft heeft het allemaal eens goed bekeken en laat daarom exact weten wanneer de pre-orders van Xbox Series X live gaan: 22 september om 09:00 uur. Klaarzitten dus! Xbox Series X kost je 499 euro, maar Xbox Series S is slechts 299 euro. Beide consoles komen op 19 november uit in Nederland.

Burmese schildpadden (Batagur Trivittata) zijn gered van uitsterving

Ze hebben enorm geestige gezichtjes: Batagur Trivittata, ook wel bekend als Burmese schildpadden. Deze dieren hebben een soort lachebekjes waar je meteen vrolijk van wordt. Iets minder vrolijk was het gesteld met de populatie van deze bijzondere schildpaddensoort. Er mag echter weer gelachen worden, want deze dieren uit Myanmar hebben inmiddels weer een beetje meer aanwezigheid in de wereld. De schildpadden zouden met minder dan 10 stuks zijn, maar dankzij WCS en Turtle Survival Alliance zijn er maar liefst 1.000 Batagur Trivittata’s grootgebracht, schrijft New York Times. Goed gedaan!

Verder lezen over Xbox

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers
De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch

Het is eindelijk duidelijk: Xbox heeft inderdaad besloten om games die eerder exclusief waren op de Xbox One of Series S, nu te laten verschijnen op PlayStation 5 en Nintendo Switch. Gamers reageren er gemengd op.

Gaming15.02.2024

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch

​Brengt Microsoft al zijn grote games uit op PlayStation?

Microsoft schijnt grote plannen te hebben deze lente. Zijn hele strategie maakt een flinke ommezwaai en het zou van plan zijn om grote games als Indiana Jones and the Great Circle en Starfield ook op PlayStation 5 en Nin...

Gaming05.02.2024

​Brengt Microsoft al zijn grote games uit op PlayStation?

​9 redenen waarom mensen het over de game Palworld hebben

Palworld, vriendjeswereld: het moet meer worden opgevat als een soort Happy Tree Friends. Palworld is een nieuwe game waarin heel schattige diertjes met heel grote guns op de proppen komen om elkaar iets aan te doen. Pal...

Gaming24.01.2024

​9 redenen waarom mensen het over de game Palworld hebben