Nieuws24.07.2020

Goed Nieuws Vrijdag: minder rokers, nieuwe serie Truth Seekers en platform voor het delen van positief nieuws


Welkom op de drempel van het weekend. Het is weer vrijdag en wij verzamelden deze week opnieuw positief nieuws. En dat delen we hier zoals je van ons gewend bent. Aan de weersvoorspellingen van de komende dagen kunnen we niets veranderen, maar er zijn wel genoeg andere lichtpuntjes. Zo komt er een veelbelovende horror-comedyserie op Prime Video: Truth Seekers, zijn meer mensen gestopt met roken en hebben we vanaf vandaag in Nederland ons eigen platform en app voor het delen van positieve ervaringen. Dit en meer lees je deze week in de Goed Nieuws Vrijdag. Fijn weekend!

Hond bezorgt boodschappen in Colombia

Wij laten onze boodschappen gewoon thuisbezorgen door de supermarkt, maar in de Colombiaanse stad Medellín heeft hond Eros die taak op zich genomen. De 8 jaar oude labrador is door zijn baasjes getraind in het bezorgen van boodschappen bij mensen in de buurt die zelf niet naar buiten kunnen gaan tijdens de pandemie. Eros is zo slim dat hij de locaties en namen kent van 5 mensen in de buurt.

Carlosmomentjes: het positieve platform

Vandaag wordt het nieuwe platform ‘Carlosmomentjes’ gelanceerd. Bedoeld om mensen op een positieve manier te inspireren en opgericht door Jaap Bressers. Hij brak op 21-jarige leeftijd zijn nek, kwam in een rolstoel terecht en gaf zijn leven een nieuwe invulling. Betekenisvol leven werd zijn missie en daar zoveel mogelijk mensen in meenemen. Op het nieuwe platform kun je bijzondere momenten delen. Kleine gebaren, die voor anderen een groot verschil hebben gemaakt. Dat is nog eens goed nieuws!

Sparta-fan bereikt leeftijd van stadion Het Kasteel (103)

Een fan van Sparta noemen we in Rotterdam een Spartaan en Louis van der Biezen vierde deze week zijn 103e verjaardag in stadion Het Kasteel. Die leeftijd bereiken is op zich al een mijlpaal, maar het is extra bijzonder dat de Spartaan even oud is als het stadion van zijn geliefde voetbalclub. Tijdens zijn verjaardagsfeestje deze week mocht Louis aanwezig zijn bij de eerste training van Sparta. Overigens verwacht de man nog veel mijlpalen mee te maken, want hij zegt gewoon 135 te worden als hij maar blijft ademhalen. Kijk het filmpje en geniet van deze oude baas.

Google maakt video met 17.572 thuiszangers

Een koor bestaande uit 17.572 mensen. Dat zou niet in een kerk passen, maar ook niet in een kerk mogen op dit moment. Gelukkig hebben we webcams en mensen met gouden keeltjes die thuiszitten, want hierdoor kon Google een gigakoor vormen waarvan de stemmen tezamen zingen in perfecte harmonie. Met dank aan componist en dirigent Eric Whitacre, die al sinds 2009 virtuele koren organiseert. Het lied van Eric dat werd gezongen heet ‘Sing Gently’ en is bedoeld om mensen te inspireren compassie naar elkaar te tonen.

Nee, het logo van de US Space Force komt niet van Star Trek

We weten dat de tv-serie Star Trek veel geweldige uitvindingen min of meer heeft voorspeld, maar dat het zelfs het logo van de US Space Force heeft weten te inspireren, dat klopt weer net niet. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft officieel uitgelegd dat zijn logo geen rip-off is van Star Trek. Het motto van de organisatie is Semper Supra, Latijn voor ‘altijd boven’. Daarbij hoort een delta-vorm die zich laat vergelijken met het Starfleet-icoon van de sci-fi-serie. Echter is deze vorm al veel langer in gebruik: Star Trek startte in 1966, maar ruimteorganisaties gebruikt hem al sinds 1961.

200722_F_GO452_0002
200722_F_GO452_0002

Meer dan 1 miljoen Britten zijn tijdens de pandemie gestopt met roken

In het Verenigd Koninkrijk wordt nog veel gerookt, maar mede dankzij een anti-rokencampagne tijdens de pandemie zijn er maar liefst 1 miljoen Britten gestopt met roken. Volgens een enquëte is 41 procent van de mensen die in het Verenigd Koninkrijk zijn gestopt met roken mede gestopt door de pandemie. Eén stukje informatie mist hier wel: zijn ze gestopt omdat ze minder toegang hadden tot rookwaren, of werd roken bijvoorbeeld wat minder sociaal door de social distancing-maatregelen? Of waren mensen bang dat hun weerstand tegen het virus was verminderd door roken? Dat is helaas allemaal onbekend, maar zeker gezien het feit dat het virus zijn uitwerking op de longen heeft, zal het laatste ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld. In ieder geval is een miljoen gestopte mensen heel veel: in 2019 rookten er nog 7 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk.

Simon Pegg en Nick Frost doen weer waar ze goed in zijn in Truth Seekers

Simon Pegg en Nick Frost zijn een gouden duo. Ze doen niet altijd alles samen, maar het liefst hebben we dat wel: samen zijn ze namelijk geweldig. Ze maakten eerst al de Three Flavours Cornetto-trilogie en nu zijn ze terug in dat genre. Truth Seekers is een horrorcomedy-serie die in de herfst naar Amazon Prime komt. De teaser zet alvast de toon:

Verder lezen over Entertainment

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Margot Robbie speelde vorig jaar de sterren van de hemel in Barbie, maar eerder zagen we haar ook in geweldige rollen zoals Harley Quinn, Kayla Popisil, Tonya en natuurlijk Naomi Lapaglia. Ze is een zeer geliefde actrice...

Gaming21.03.2024

​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Sul sul!