Nieuws05.02.2016

De DC Daily van 5 februari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 5 februari 2016.

The Simpsons zoekmachine

Een website, 15 seizoen, en meer dan 3 miljoen doorzoekbare screenshots. Met deze zoekmachine zijn alle leuke quotes en opmerkingen van Bart, Homer en de rest te vinden.

Wired noemt het de de nieuwste, beste en meest perfect manier om weer even wat tijd te verspillen aan het internet. En daar kunnen wij ons wel in vinden. Enjoy the Frinkiac!

simpsons
simpsons

Assange moet worden vrijgelaten

De oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, moet worden vrijgelaten en heeft ook recht op een schadevergoeding. Zo heeft een speciale VN-commissie besloten.

De BBC maakte gisteren al bekend dat onderzoekers van de VN tot de conclusie waren gekomen dat Assange al meer dan 3 jaar onterecht vastzit in de ambassade van Ecuador in Londen.

Apple en Sony grote winnaars bij Tweakers Awards

Bij de jaarlijkse Tweakers Awards zijn Apple en Sony de grote winnaars geworden. Apple won voor zijn iPhone 6s, Macbook Pro en Apple Watch, terwijl Sony winst behaalde met de PlayStation 4, A7R II-systeemcamera en RX100 IV-compactcamera. Andere opvallende winnaars waren Microsoft, dat met zijn Surface-tablet de iPad van Apple nipt voorbleef, en webwinkel Coolblue, die zich zowel voor de Nederlandse als Belgische markt een jaar lang beste webwinkel mag noemen.

In slaap vallen tijdens je tweede stagedag

Deze stagiair overkwam het. Zijn collega’s vonden het allemaal heel erg grappig en maakten daarom deze hilarische foto. Inmiddels gaat de foto viral en wordt de foto gephotoshopt in allerlei vormen.

Fotocredits: TheOrangeDuke
Fotocredits: TheOrangeDuke

Fotografe wacht 117 uur in -50 graden voor perfecte foto’s

We kunnen wel bedenken dat er voor natuurfotografie heel veel geduld nodig is om perfecte foto’s te kunnen maken. Zo ook om ijsbergen met jonkies te fotograferen. Natuurfotografe Daisy Gilardini wachtte maar liefst 117 uur (in 13 dagen tijd) in -50 graden om de perfecte foto te schieten. Deze hieronder is mislukt, maar check de goede foto hier!

ijsbeer2
ijsbeer2

Wie is de moeder op deze foto?

Je gelooft het bijna niet als je onderstaande foto ziet, maar op de foto staan niet drie zusjes, maar twee zusjes en hun moeder. Maar, #whosthemom?

In onderstaande video geven ze een belangrijke hint over wie de moeder is!