Nieuws04.02.2016

De DC Daily van 4 februari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 4 februari 2016.

Op meer snelwegen 130 km/u

Rijkswaterstaat verhoogt vanaf morgen, 5 februari, de maximumsnelheid op 19 trajecten naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A28, en A58. Met deze verhoging mag er vanaf vrijdag op 61 procent van de snelwegen 130 gereden worden. Het streven is dat we dat uiteindelijk op 77 procent van alle snelwegen kunnen rijden.

<i>[Afbeelding \u00a9</i><i> <wbr>Fotolia</i><i>]</i>
[Afbeelding © Fotolia]

Matt LeBlanc naar Top Gear

Bij het zien van Matt LeBlanc denkt bijna iedereen aan Joey uit Friends. Maar deze iconische Amerikaanse acteur is nu gestrikt door de BBC als een van de nieuwe presentatoren van het aankomende nieuwe seizoen van Top Gear. In de 39-jarige geschiedenis heeft de show nog nooit een niet-Britse presentator gehad.

Matt zelf over zijn aanstelling: “As a car nut and a massive fan of Top Gear, I’m honoured and excited to be a part of this iconic show’s new chapter. What a thrill!

matt
matt

Deezer standaard geïnstalleerd op Honor

De muziekstreamingdienst Deezer is een nieuwe wereldwijde samenwerking aangegaan met Honor, een smartphonemerk van Huawei. De Deezer applicatie zal standaard geïnstalleerd worden op alle toestellen van Honor, waardoor klanten directe toegang hebben tot Deezer’s uitgebreide catalogus van 40 miljoen nummers, 40.000 podcasts en audioboeken.

deezer
deezer

American Horror Story

Dat kan natuurlijk echt niet meer anno 2016, een hotel zonder WiFi.

Paracetamol ijs tegen een kater

Een ijssalon uit Oudenbosch (Noord-Brabant) speelt leuk in op het carnavalsweekend dat eraan zit te komen. In hun vitrine: paracetamol ijs. Natuurlijk niet om écht op te eten, maar origineel is het wel!

Warmetruiendag

Klimaatverbond Nederland en de duurzame energieleverancier Greenchoice vieren morgen op vrijdag 5 februari de tiende verjaardag van de Warmetruiendag met een recordaantal aanmeldingen en meer dan 199.000 warme truien en initiatieven door heel Nederland. In tien jaar tijd hebben meer dan 1,5 miljoen Nederlanders hun warme trui aangetrokken en hun verwarming lager gedraaid om energie te besparen.

Dit is dé dag van Nederland waarop het besparen van energie en klimaatbescherming superleuk en heel makkelijk zijn.

sweater
sweater