Nieuws18.12.2015

De DC Daily van 18 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 18 december 2015.

TomTom Real-Time Maps

TomTom stapt over op een nieuw, transactional-based kaartenplatform. Dit platform is de eerste in zijn soort en is een stap voorwaarts in kaartentechnologie. Tomtom wordt hiermee nog beter in het leveren van de hoogste kwaliteit up-to-date wegenkaarten, geoptimaliseerd door crowdsourcing en meer traditionele kaartmethodes.

We zijn de eersten met een wereldwijd platform dat het mogelijk maakt om continu kaartupdates naar gebruikers te sturen,” aldus Harold Goddijn, CEO en medeoprichter van TomTom.

Baby Max Zuckerburg is nu al Star Wars fan

The force is strong met Max Zuckerberg! Facebook CEO en vader Mark Zuckerberg deelde een foto van zijn dochter Max op Facebook met een lightsaber, een BB-8 en knuffels van Chewbacca en Darth Vader. Star Wars draait sinds een paar dagen in de bioscoop en ze zeggen dat dit de best bezochte film ooit gaat worden!

mark-zuckerberg-max-star-wars
mark-zuckerberg-max-star-wars

New York is tijdens oudejaarsnacht populairste Airbnb bestemming

Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen mensen die de jaarwisseling in een Airbnb accommodatie doorbrengen. Een nieuw record, want niet eerder zijn er in één nacht zoveel boekingen door Airbnb geregistreerd.

New York is met 47.000 geboekte accommodaties de favoriete bestemming om de jaarwisseling door te brengen. Parijs en Londen volgen op de voet met respectievelijk 45.000 en 35.000 boekingen. Sydney, Berlijn, Barcelona, Tokio, Rome, Miami en Amsterdam maken top-10 compleet.

ny
ny

Meer speciale functies in Facebook Messenger voor de feestdagen

Met de feestdagen wil Facebook met Messenger helpen om blijvende herinneringen te creëren door vrienden en familie de mogelijkheid te geven om direct contact te maken met elkaar, waar ze ook zijn. Gisteren kondigde Facebook al aan dat je een Uber kan bestellen vanuit Messenger. Maar er is meer:

  • Let it snow! – Voeg sneeuwplezier toe aan gesprekken, ook al is het buiten warm. Stuur een winterse emoji of sticker en het is net alsof je in een sneeuwbol zit.
  • Thema GIFs en Sticker packs – Met thematische GIFs en Sticker packs, inclusief Frozen en Star Wars stickers, voeg je je extra emotie toe aan je gesprekken.
  • Uiterlijk van gesprekken Binnen Messenger draait alles om persoonlijke verbinding, daarom rolt Facebook nu nieuwe manieren uit om de gesprekken met vrienden en groepen een ander uiterlijk te geven.

chat-customization
chat-customization

RTL stopt definitief met Dit Was Het Nieuws

Dit Was Het Nieuws wordt na twintig jaar definitief van de buis gehaald. Dit bevestigt presentator Harm Edens aan het Algemeen Dagblad. De zender geeft aan dat de show niet vernieuwend is. Edens hoopt in ieder geval op een doorstart bij een andere omroep, volgens hem heeft de zender nooit aangegeven dat het minder goed ging met het programma.

PlayStation opent game-appartement in Amsterdam

Hoe vet is het om een eigen gameroom te hebben? PlayStation biedt gamers de komende weken een unieke mogelijkheid: een overnachting in het unieke game-appartement in Amsterdam! Van 21 december tot en met 2 januari kan iedereen een overnachting in het appartement boeken. Lees het hele artikel hier!

playstation-airbnb-apartment
playstation-airbnb-apartment