Nieuws15.12.2015

De DC Daily van 15 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 15 december 2015.

Nooit meer wachten voor rood licht

Het is één van de grootste ergernissen onder werknemers die fietsend van en naar kantoor reizen: stoppen en stilstaan voor het rode verkeerslicht in de stad. The Light Companion, het eerste persoonlijke verkeerslicht voor fietsers ter wereld, is daarom een uitstekende innovatie.

The Light Companion is een systeem van Springlab waarmee fietsers altijd het groene licht halen. Het bestaat uit een groen lichtspoor naast het fietspad dat de gewenste snelheid aangeeft op weg naar het volgende verkeerslicht. Het concept zorgt ervoor dat fietsers in groepen bij het kruispunt aankomen en als geheel door kunnen trappen. Zo wordt de verkeersdoorstroming optimaal en is stoppen niet meer nodig. Er is inmiddels getest in de Utrechtse binnenstad. Binnenkort volgen de resultaten.

<em>[Afbeelding \u00a9 acceptfoto - Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © acceptfoto - Fotolia]

Sjoemelsoftware

In deze video maken Ton den Boon (Nederland) en Ruud Hendrickx (Vlaanderen) beide hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2015 bekend.

In Nederland is met 48% van de stemmen sjoemelsoftware verkozen tot het Woord van het Jaar 2015.

In België is met 28% van de stemmen het woord kraamkost winnaar geworden van deze verkiezing.

sjoemelsoftware
sjoemelsoftware

320 surfende Kerstmannen breken record voor grootste surfles ooit!

In Australië hebben 320 mannen en vrouwen het voor elkaar gekregen om het record voor de grootste surfles ooit neer te zetten. De jury van Guinness World of Records was erbij en overhandigde het officiële certificaat. Lees hier het hele artikel!

bondi-santas-surf
bondi-santas-surf

AirBnB voor het delen van thuiswerkplekken

Begin 2016 kunnen zzp’ers in Nederland werkplekken vinden en delen via Desktoday. Op de site kan iedereen een keukentafel, eettafel of bureau delen met vakgenoten of andere inspirerende professionals. Om te werken, maar ook zeker om andere inspirerende zzp’ers te ontmoeten.

DT-inspiratie
DT-inspiratie

Deze man verzamelt de Porsche 964 en 933 in alle kleuren!

Rudy Mancinas uit Texas, met hoogstwaarschijnlijk flink wat nullen op zijn bankrekening, heeft een wel erg bijzonder doel gesteld. Hij wil alle kleuren van de Porsche 964 en de Porsche 993 bezitten en hij is in ieder geval al goed op weg! Bekijk de video met hoeveel exemplaren hij al in zijn bezit heeft hier!

porsche-verzamelen
porsche-verzamelen

Twee nieuwe trailers: Fantastic Beasts and Where to Find Them en Ice Age – Collision Course

Vandaag werden er twee nieuwe trailers vrijgegeven! Hoera voor filmland! Eerst werd de trailer van Fantastic Beasts and Where to Find Them (een spinoff van Harry Potter) vrijgegeven en niet veel later werd de vijfde film van Ice Age – Collision Course gepubliceerd. Check de trailers hieronder!