Nieuws11.12.2015

De DC Daily van 11 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 11 december 2015.

Roller Coaster Tycoon in real life

Ken je het spelletje Roller Coaster Tycoon nog van vroeger? YouTuber AndrewMFilms heeft een video gemaakt over hoe de game er in het echt uit zou zien. Check de video hieronder!

Ook niet ingelogde Twitteraars gaan advertenties zien

We zien al een aantal jaar advertenties verschijnen in onze Twitter-feed. Nu krijgen ook mensen die niet ingelogd zijn op Twitter advertenties te zien. Twitter zegt dat er maandelijks 500 miljoen mensen naar Twitter.com gaan zonder ingelogd te zijn en met deze zet hopen ze meer geld te verdienen en natuurlijk investeerders tevreden te houden.

twitter-advertenties
twitter-advertenties

Europese uitgevers willen weer geld van Google News

De Europese Commissie onderzoekt weer of het Amerikaanse internetbedrijf Google aan andere media een vergoeding moet betalen voor de artikelen die in zijn nieuwssectie worden opgenomen. Het onderzoek is het gevolg van een klacht van een aantal grote Europese uitgevers, die de impact van online platformen zoals Google News willen beperken.

Volgens de uitgevers haalt Google News winsten uit de presentatie van de artikelen, zonder de informatiebron te vergoeden. Google is echter niet bereid om te betalen voor de dienst, omdat die volgens het bedrijf de media zelfs extra verkeer bezorgt.

Google-building-logo
Google-building-logo

How to eat a stroopwafel?

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft gemerkt dat onze Hollandse stroopwafel super goed aanslaat bij toeristen, dus verstrekken ze de lekkere koek nu op een aantal vluchten. Maar hoe eet je nu eigenlijk zo’n koek? Ze maakten er een video over.

Primeur op Snapchatkanaal van Walibi

Walibi Holland heeft de volgers van het Walisnaps kanaal op Snapchat een primeur gegeven. De naam en het logo van de nieuwe ride zijn 24 uur te zien geweest.

Een ding is duidelijk, de naam van de ride: Lost Gravity, doet in ieder geval vermoeden dat er flink wat zwaartekracht tartende manoeuvres en G-krachten worden losgelaten bij een rit in deze ride.

Bezos verdiende 29,5 miljard dollar in een jaar

Jeff Bezos, de chief executive van online retailer Amazon, heeft een bijzonder vruchtbaar jaar achter de rug. Hij heeft zijn persoonlijk vermogen in amper één jaar ruimschoots kunnen verdubbelen en is nu de vierde rijkste persoon ter wereld. Zo blijkt uit een berekening van Fortune.

Hij verwierf het voorbije jaar een bijkomend vermogen van 29,5 miljard dollar. De topman van Amazon heeft inmiddels een persoonlijke rijkdom van 58,4 miljard dollar. Hij kon vooral profiteren van de toenemende waarde van zijn aandelen-portefeuille.

Jeff-Bezos
Jeff-Bezos