Nieuws05.01.2023

Amazon schrapt meer dan 18.000 banen


In november maakte bronnen rond Amazon al bekend dat het vanwege tegenvallende resultaten en de economische onzekerheid zo’n 13 procent van het personeel – ruim 10.000 jobs – op zoek zou moeten naar een nieuwe baan. De CEO van Amazon liet daarop al weten dat het bedrijf inderdaad drastische maatregelen plant om het hoofd ook op de lange termijn boven water te kunnen houden. Naar nu blijkt, uit een statement van de CEO, gaat het om meer dan 18.000 banen.

Slecht jaar, slechte verwachtingen

Volgens de CEO heeft Amazon de afgelopen jaren te snel, en te veel, personeel aangenomen. Die groei speelt dat het bedrijf nu, in een tijd dat het allemaal minder goed gaat, parten. De bezuinigingen, onder andere door ontslagen, die in november min of meer al aangekondigd werden – en deels uitgevoerd zijn – blijken niet voldoende om de lange termijn ‘gezondheid’ van Amazon te kunnen waarborgen.

“Met de bezuinigingen die we in november hebben doorgevoerd en de bezuinigingen die we vandaag delen, zijn we van plan iets meer dan 18.000 functies te schrappen. Verschillende teams worden getroffen; de meeste roleliminaties vinden echter plaats in onze Amazon Stores en PXT-organisaties”, aldus de CEO in een statement aan het adres van alle personeelsleden.

Ontslagvergoedingen en bemiddeling

Op dit moment werkt Amazon aan een regeling voor ontslagvergoedingen en andere ondersteunende maatregelen, zoals bemiddeling bij het zoeken van een nieuwe baan, voor personeel dat door deze bezuinigingen getroffen wordt.

“Amazon heeft in het verleden onzekere en moeilijke economieën doorstaan, en dat zullen we blijven doen. Deze veranderingen zullen ons helpen onze kansen op de lange termijn na te streven met een sterkere kostenstructuur; ik ben echter ook optimistisch dat we inventief, vindingrijk en slordig zullen zijn in deze tijd waarin we niet massaal mensen aannemen en sommige functies elimineren”, aldus de CEO.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Amazon

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Samen met de Luna-controller komt de cloudgamedienst van Amazon naar Nederland en daarmee kun je direct streamen op apparaten die je al hebt.

Gaming19.06.2024

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Harde actie, liters bloed en veel drama: het vierde seizoen van The Boys komt eraan en Amazon Prime Video heeft de trailer gelanceerd.

Entertainment06.05.2024

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera