Nieuws05.01.2023

Amazon schrapt meer dan 18.000 banen


In november maakte bronnen rond Amazon al bekend dat het vanwege tegenvallende resultaten en de economische onzekerheid zo’n 13 procent van het personeel – ruim 10.000 jobs – op zoek zou moeten naar een nieuwe baan. De CEO van Amazon liet daarop al weten dat het bedrijf inderdaad drastische maatregelen plant om het hoofd ook op de lange termijn boven water te kunnen houden. Naar nu blijkt, uit een statement van de CEO, gaat het om meer dan 18.000 banen.

Slecht jaar, slechte verwachtingen

Volgens de CEO heeft Amazon de afgelopen jaren te snel, en te veel, personeel aangenomen. Die groei speelt dat het bedrijf nu, in een tijd dat het allemaal minder goed gaat, parten. De bezuinigingen, onder andere door ontslagen, die in november min of meer al aangekondigd werden – en deels uitgevoerd zijn – blijken niet voldoende om de lange termijn ‘gezondheid’ van Amazon te kunnen waarborgen.

“Met de bezuinigingen die we in november hebben doorgevoerd en de bezuinigingen die we vandaag delen, zijn we van plan iets meer dan 18.000 functies te schrappen. Verschillende teams worden getroffen; de meeste roleliminaties vinden echter plaats in onze Amazon Stores en PXT-organisaties”, aldus de CEO in een statement aan het adres van alle personeelsleden.

Ontslagvergoedingen en bemiddeling

Op dit moment werkt Amazon aan een regeling voor ontslagvergoedingen en andere ondersteunende maatregelen, zoals bemiddeling bij het zoeken van een nieuwe baan, voor personeel dat door deze bezuinigingen getroffen wordt.

“Amazon heeft in het verleden onzekere en moeilijke economieën doorstaan, en dat zullen we blijven doen. Deze veranderingen zullen ons helpen onze kansen op de lange termijn na te streven met een sterkere kostenstructuur; ik ben echter ook optimistisch dat we inventief, vindingrijk en slordig zullen zijn in deze tijd waarin we niet massaal mensen aannemen en sommige functies elimineren”, aldus de CEO.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Amazon

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de bet...

Technology29.03.2024

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

Online14.03.2024

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

De geliefde gamefranchise Fallout heeft zijn eerste trailer te pakken en die stelt niet teleur. We beginnen al meteen met een typische Fallout-televisie met oude beelden, om vervolgens gelanceerd te worden naar de postap...

Entertainment07.03.2024

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

Docuserie over het grootste liquidatieproces ooit in Nederland: Passageproces

Op 1 maart verschijnt Pact met de Duivel op Prime Video, een zesdelige documentaireserie over de tot nu toe meest omvangrijke en langstlopende liquidatiezaak ooit in Nederland: Passage. Het is de voorloper van het Mareng...

Entertainment05.02.2024

Docuserie over het grootste liquidatieproces ooit in Nederland: Passageproces

Pact met de Duivel