Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen


Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d’avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend is vele jaren geleden ook overgewaaid naar het wereld wijde web en natuurlijk social media. Steeds meer bedrijven en merken doen hier aan mee en hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere (niet altijd) 1 april grappen.

Alle 1 april grappen van 2024

Hieronder hét overzicht van de leukste 1 april grappen van 2024 die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we nog verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het ons weten middels een berichtje, mail, tweet, app of belletje, zodat we de leukste inhakers en grappen hier nog toe kunnen voegen.

Happy Italy opent een eigen kinderopvang-concept

Happy Italy en haar restaurants staan bekend om haar gastvrijheid en kindvriendelijkheid. Nu doet het populaire keten er een schepje bovenop. Binnenkort openen de deuren van Happy Bambini: een gloednieuw kinderopvang-concept in de restaurants. Happy Bambini is er niet alleen tijdens jouw restaurantbezoek, maar de héle dag door. Hiermee krijgen de allerkleinsten de tijd van hun leven, en worden ze verblijdt met lekker vers eten tussen het spelen door.

Nieuw Sprookje in de Efteling?

Dit sprookje wordt anders dan anders, waarbij de beleving van de gasten zelf centraal staat, zowel visueel als auditief!

NHA komt met nieuwe cursus: Bankzaken doen

Kijk je ernaar uit om even heerlijk op de bank te ploffen en hersenloos een serie te bingewatchen, maar ben je het ontspannen een beetje verleerd? Geen probleem! Binnenkort kun je je namelijk inschrijven voor een nieuwe cursus Bankzaken Doen (en nee, die heeft niks met je financiën te maken).

Alle info is hier te vinden.

bankzaken
bankzaken

Gall & Gall introduceert Zaanse mayo-likeur

Gall & Gall mag dan wel leveren vanuit Beverwijk: het hoofdkantoor van het bedrijf is te vinden in Zaandam, de stad die bekend staat om die grote blauwe supermarkt (en grote broer van Gall & Gall), om Verkade-chocolade en… Zaanse mayo natuurlijk. Het lijkt Gall heerlijk om een likeur te maken van mayonaise. Ach, advocaat is ook gemaakt met ei, toch?

Schoenendozen of doosschoenen?

Adidas heeft al eens een LEGO-set gemaakt in de vorm van een schoen, en een van de leukste dingen aan die set is dat hij ook echt in een bekende, blauwe Adidas-doos komt. Die doos is zo iconisch, dat Adidas er zogenaamd schoenen van maakt. Die zitten vast enorm comfortabel…

Duinrell wil verveelde ouders bezighouden

Duinrell heeft ook iets leuks bedacht voor 1 april, want het kan niet achterblijven op de Efteling natuurlijk. Het komt met een speciale activiteiten voor verveelde ouders. Een opvang voor de ‘grote mensen’ die eigenlijk naar huis willen. De kinderen gaan dan lekker in het park bezig, nadat ze hun ouders hebben afgegeven bij Rick’s Fun Factory. De kinderen kiezen wanneer ze hun ouders weer ophalen. Ouders kunnen remote werken in het Tikibad of knuffelsessies houden met Rick-knuffels, al zijn er ook karweitjes om te doen.

Bagels & Beans introduceert bagelplant

We kennen allemaal de hippe, zeer stekbare pannenkoekenplant: een leuk ding met ronde bladeren. Bagels & Beans ziet liever een gat in al dat rond is, en introduceert daarom de bagelplant. Waarom je ineens planten zou gaan kopen of adopteren bij een koffie- en lunchtentje, dat weet niemand, maar het is een koddig idee voor 1 april.

Screenshot_20240328_202000_Instagram
Screenshot_20240328_202000_Instagram

Nederlanders houden van hagelslag

Blue Band leek het handiger voor hagelslagminnend Nederland om de hagels alvast in de boter te doen: zo smeer je die Matzes extra makkelijk met Pasen.

Hagelslagboter
Hagelslagboter

HEMA worst-drive-in

We zijn bang dat dit zo’n 1-aprilgrap is die best nog eens werkelijkheid kan worden: HEMA introduceert zogenaamd de worst drive-thru. Hier kun je terecht voor alle soorten rookworst die het bedrijf maakt, dus ook de vegetarische Ookworst. Gewoon lekker vanuit de auto.

KLM is er vroeg bij

Luchtvaartmaatschappij KLM wilde duidelijk wel meedoen aan 1 april, maar ons niet laten wachten: het komt met een filmpje over een ceremonie waarin nieuwe vliegtuigen een naam krijgen, en deze is heel erg Hollands…

Appeltaartkaas

Jumbo introduceert een nieuw soort kaas: appeltaartkaas. De gedachte eraan alleen al maakt zelfs de grootste kaaskop misselijk, maar Jumbo gaat ervoor. Ongetwijfeld in de winkel te vinden vanaf vandaag…

Coolblue wil belletjetrekken

Zodra je de ceo van Coolblue in een video ziet, weet je eigenlijk al hoe laat het is: Coolblue heeft weer iets ludieks. Voor 1 april hebben ze nationale Belletjestrekdag georganiseerd waarbij je met een sticker je deurbelcam kunt afplakken om te laten zien dat je ervoor openstaat. En natuurlijk om het een beetje spannend voor jezelf te maken, zodat je ook echt naar de deur loopt. Goed bedacht door Coolblue!

Allianz gaat voor ADAS op het dak

Je rijhulpsysteem zit nu handig geplaatst in de auto, maar is wel een reden voor een hogere premie. Allianz heeft daarom gezorgd voor een oplossing: zet het ADAS op het dak, zodat de bumper weer een stootbalk kan zijn die aanzienlijk minder duur is om te laten fiksen. Je leest er hier alles over.

Satisfeyenoord

Het Rotterdams Warenhuis komt met een heel leuke 1 april-grap: de Satisfeyenoord. Het is dé sekstoy voor mensen die fan zijn van de Rotterdamse voetbalclub. En zoals het warenhuis stelt: “Ontdekt de sensatie van Rotterdam!” Hij is ‘binnenkort’ verkrijgbaar.

Satisfeyenoord
Satisfeyenoord

Dit bedrijf slaat de plank mis

Veel 1 april-grappen zijn ontzettend flauw, maar op deze dag accepteren we dat. Er is er echter een die toch wel wat te veel in het verkeerde keelgat kan schieten. Zo komt Staedion met de tip dat je je baby nu alvast kunt inschrijven, met het idee dat het kindje dan als volwassene tenminste wel uit huis kan omdat het dan lang genoeg op de wachtlijst voor sociale huurwoningen staat. Sja..

Europapa-minifigure voor vaderdag

Bouwsteentjes.info meldt dat LEGO met een speciale Songfestival-minifig komt van Joost Klein, met 12 points-vlag en zijn iconische outfit met de schouderpunten. Dit zou voor 14,95 euro hét ideale cadeau moeten worden voor de vaderdag. Met zo’n pretbekkie als deze minifigure heeft is het eigenlijk jammer dat dit een 1 april-grap is.

Screenshot 2024-03-31 21.17.02
Screenshot 2024-03-31 21.17.02

B&B Vol Liefde krijgt een spin-off

Dacht je dat B&B Vol Liefde met de wintereditie al een spin-off had? Wacht maar, het heeft nu aangekondigd met een dierenversie te komen. Zo kan jouw eenzame Golden Retriever of maffe Siamees misschien een liefdespartner voor het leven vinden.

Tweakers tegen taalverloedering

De hoofdredacteur van Tweakers maakt bekend dat de website vanaf nu alleen nog de Nederlandse taal bezigt, behalve als het om de naam van de site gaat. Een laptop heet straks een schootrekenaar op die website. En de webbrowser wordt een webbladeraar. Het klinkt bijna Zuid-Afrikaans.

Strooizoutoverschot opgelost

Bakkerij Dunselman heeft een oplossing gevonden voor het strooizoutoverschot, want die zachte winters zorgen ervoor dat de strooiwagens weinig te doen hebben. Dat strooizout, daar maken ze Karamel Strooizout van. Vanaf 1 april kun je dan ook bij deze bakkerij rekenen op chocoladerepen en tulbanden in de smaak Karamel Strooizout. Mmm…?

Texeltrein

Ga je normaal met de trein, de bus en de boot naar Texel, dan ben je wel even onderweg. Ook met de auto zal je altijd de veerpont moeten nemen om het mooie eiland te bereiken. Niet meer: Prommenz heeft bedacht dat het veel duurzamer is om een trein naar Texel te laten gaan: dan hoeven al die auto’s met hun ronkende motoren niet te wachten bij de pont. Vanaf voorjaar 2025 kun je dan ook met de trein naar station Texel Centraal. Scheelt ook weer een spannende boottocht voor mensen die snel zeeziek zijn.

Misselijkmakende moedermelk

We weten dat er echt mensen zijn die als afvalmethode de pies van zwangere vrouwen laten injecteren, maar moedermelk opdrinken als een alternatief voor anabolen? Een tikkeltje misselijkmakend.

Chocomoes van Chocomel en Hak

Chocomel heeft memelegende Harold (painharold) bereid gevonden voor zijn 1 april-grap, waarin ze Hak een.. hak zetten door met Chocomoes te willen komen. Een gevatte Instagrammer reageert heel toepasselijk met: what’s next, choconaise? Ongeveer in de categorie moedermelk, vind je niet?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Fun

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

Never Have I Ever, Dilemma Dinsdag: er zijn veel leuke drankspelletjes waarin je elkaar beter leert kennen. Er is er echter maar één de ongekroonde koning: Truth or Dare. In het Nederlands wordt het ook wel Doen, durf...

Lifestyle07.12.2023

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Zijn de waddeneilanden alleen voor oude mensen? Zeker niet. Thrillseekers kunnen volledig hun ei kwijt op de TVTAS: je kunt er terecht voor allerlei spannende bezigheden, naast natuurlijk rust, natuur en gezellige horeca...

Lifestyle07.12.2023

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Prime Video maakt vandaag bekend dat de comedians Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied) wederom hun opwachting maken in het tweede seizoen van de succesvolle Prime Video comedy show: LOL: Last One Laughing....

Entertainment20.11.2023

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Vanaf 27 december op Prime
Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Geen ONS, alleen sportieve types: veel mensen grijpen hun Tinder-bio aan om te vertellen wat ze willen. Andere mensen proberen het met humor (vrouwen zeggen vaak een man met humor te zoeken), maar gaan daarin weer net ie...

Lifestyle28.07.2022

​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar h...

Nieuws01.04.2022

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

1 april kikker in je bil

Verder lezen over Inhaker

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar h...

Nieuws01.04.2022

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

1 april kikker in je bil
​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

Dinsdag 22 februari lijkt ogenschijnlijk een gewone dinsdag, maar niets is minder waar. Het is namelijk Palindroomdag, dé dag waarop de datum er van links naar rechts en van rechts naar links precies hetzelfde uitziet:...

Coffee corner22.02.2022

​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

22022022
Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

Heb jij als doel dit jaar meer marketingcampagnes te voeren? Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e‑mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor ev...

E-mail11.01.2021

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

advertorial
#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

Het is dierendag! Als je een huisdier hebt, dan is dit de perfecte gelegenheid om die even lekker te verwennen. Al 94 jaar vieren we deze dag en het blijft leuk om de acties en gebaren van baasjes en dierenliefhebbers te...

Nieuws04.10.2019

#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag

Vandaag, vrijdag 2 augustus, is het internationale bierdag en hoe kun je dat nu beter vieren dan met het volgen van een bierroute? Als Nederlanders hebben we inmiddels een echte biertraditie en zijn wereldwijd bekend gew...

Online02.08.2019

​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag

Verder lezen over Instagram

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Instagram en Facebook gaan je foto's gebruiken om kunstmatige intelligentie te trainen. Zie je dat niet zitten, dan is er een uitweg.

Social Media28.05.2024

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Instagram geeft je straks een sneak peek van wat er komen gaat

Om mensen beter op de hoogte te houden van wat er nieuw is op Instagram, lijkt het te komen met een early access (vroege toegang).

Social Media27.05.2024

Instagram geeft je straks een sneak peek van wat er komen gaat

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Meta heeft natuurlijk op WhatsApp al toegevoegd dat een foto maar een keer te zien is, maar nu komt het met Peek, waarop de foto ook geen filter mag hebben.

Social Media20.05.2024

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Nieuw: geheime Instagram Stories die onthuld worden in DM’s

Geheime posts maken op Instagram? Dat krijgt een nieuwe dimensie met de Reveal-optie (Onthullen dus). En dit is hoe dat werkt.

Social Media04.05.2024

Nieuw: geheime Instagram Stories die onthuld worden in DM’s

Instagram wil terug naar authenticiteit: er komt een grote update aan

Geen reposts en dat soort dingen, maar content waarvan je de eerste bent die het plaatst. Dat is wat Instagram graag wil zien. Eindelijk.

Social Media02.05.2024

Instagram wil terug naar authenticiteit: er komt een grote update aan

Threads groeit: heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Threads is een vrij nieuw social medium, maar het telt al 150 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn. Dat is een flinke prestatie.

Social Media25.04.2024

Threads groeit: heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Instagram gaat gevraagd én ongevraagd naakt blurren

Instagram wil je beschermen tegen ongewilde dickpics. Je ontvangt ze misschien nog wel: ze worden geblurd.

Social Media11.04.2024

Instagram gaat gevraagd én ongevraagd naakt blurren

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Instagram heeft zijn eigen Twitter-alternatief gelanceerd en TikTok denkt: dat kan ik ook. Het komt met TikTok Notes, wat echter geen alternatief is voor Twitter, maar voor Instagram. TikTok Notes klinkt als een app waar...

Social Media09.04.2024

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Verder lezen over Merken

Bij House of Treats staat de samenwerking met de doelgroep centraal

House of Treats is het eerste bureau dat marktonderzoek onder early adopters inzet als marketingtool en biedt merken toegang tot een zorgvuldig gecureerde global community van early adopters. Het bureau is in 2018 opgeri...

Marketing14.03.2024

Bij House of Treats staat de samenwerking met de doelgroep centraal

ZEEKR opent een flagshipstore in Amsterdam

Chinese automerken, en dan met name merken die invetten op een volledig elektrische vloot, maken een opmars in Europa. ZEEKR is het volgende merk die de Europese markt gaat betreden. Dit wereldwijde merk voor elektrisch...

Marketing14.12.2023

ZEEKR opent een flagshipstore in Amsterdam

aan Kalverstraat/Rokin
​Je ziet ze vaak boven een broek uit: dit is Muchachomalo

Misschien heb je ze zelf, zijn ze ooit cadeau gedaan of kennen ze alleen van anderen. Muchachomalo, het is een bekend merk voor boxers, maar weet je ook waar het voor staat? Dit is wat je moet weten over dit oer-Nederlan...

Lifestyle16.10.2023

​Je ziet ze vaak boven een broek uit: dit is Muchachomalo

Bol blijft sterkste retailmerk, Hema keldert en Jumbo verliest ook

Al sinds 2015 is Bol punt com het strekste retailmerk van Nederland. Dat is althans volgens de 40 factoren waarop in totaal 100 retailmerken door 15.000 respondenten beoordeeld worden. Die 40 factoren bestaan uit merkkra...

Marketing28.04.2023

Bol blijft sterkste retailmerk, Hema keldert en Jumbo verliest ook

Feestende bouwvakkers in Qatar deden Jumbo geen goed
1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

​Waarom je sowieso één paar Mascolori’s in je kast moet hebben

Schoenen maken de man. Toch? Kijk naar beneden en ik kan je vertellen wat voor exemplaar er voor je staat. Want jouw schoenen vertellen veel meer over jou dan je denkt. En ik snap echt dat je gewone sneakers, zwarte sch...

Lifestyle03.02.2023

​Waarom je sowieso één paar Mascolori’s in je kast moet hebben

​Lifehunters van start als activatiebureau Maaslander

Vanaf 1 januari 2023 gaat LifeHunters een aantal nieuwe activatiecampagnes voor Maaslander ontwikkelen. De samenwerking komt voort uit een ‘proefperiode’ in 2022, waarin LifeHunters een aantal campagneconcepten heeft...

DC Business19.12.2022

​Lifehunters van start als activatiebureau Maaslander

Tien manieren om je merk met merchandise groot te maken

Een USB-stick of een keycord zijn het allang niet meer. Er zijn veel nieuwe, toffe manieren om je merk aan de man te brengen. Met deze tien producten komen jij en je merk goed beslagen ten ijs. Plus iedereen die deze wan...

DC Business28.07.2022

Tien manieren om je merk met merchandise groot te maken