Whatsapp test het gebruik op meerdere smartphones

Whatsapp test het gebruik op meerdere smartphones

Vorig artikel Volgend artikel

In de nieuwste betaversie van Whatsapp blijkt een optie te zitten die het mogelijk maakt om de chat-app op meerdere toestellen tegelijk te gebruiken. Dat kon natuurlijk al in combinatie met een laptop of desktop, maar volgens WABetaInfo wordt die optie nu ook getest voor het gebruik van hetzelfde WhatsApp account op twee smartphones tegelijk.

Koppelen aan andere smartphone met WhatsApp

De functie, die nog niet voor alle Android testversies (2.22.24.18) van WhatsApp ‘aangezet’ is, werkt als volgt. Wanneer je als gebruiker de app installeert op een andere, tweede, smartphone dan krijg je in het registratiescherm de optie ‘Link a device’ te zien (afbeelding in tweet hieronder).

Als je daarvoor kiest dan kun je vanaf dat moment je WhatsApp account van je andere, primaire, smartphone ook gebruiken vanaf je tweede toestel. Met deze functie, Companion Mode genaamd, kun je in totaal vier andere toestellen aan hetzelfde WhatsApp account koppelen.

Synchroniseren chats

Wanneer je een tweede, derde of zelfs vierde toestellen gekoppeld hebt, dan worden ook de gegevens van alle chats gesynchroniseerd met de nieuwe toestellen. Alle persoonlijke berichten en oproepen worden ook op de nieuw gekoppelde toestellen end-to-end gecodeerd. Als iemand je een bericht stuurt, wordt dit naar al je apparaten verzonden, zodat de encryptie altijd behouden blijft.

Of de Companion Mode functie uiteindelijk ook daadwerkelijk uitgerold gaat worden, is nog niet bekend. De kans lijkt echter groot omdat er relatief veel vraag naar is onder WhatsApp gebruikers.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...