Pixel 6 bugs blijven maar opduiken

Pixel 6 bugs blijven maar opduiken

Nu gaat zelfs de meest basic telefoonfunctie de mist in

Vorig artikel Volgend artikel

De Pixel 6 van Google is wederom in het nieuws omdat er na een update iets niet meer helemaal goed gaat. Waren het twee maanden geleden WiFi-verbindingsproblemen, deze keer is het de meest basic telefoonfunctie die na een update niet meer feilloos presteert. Op diverse fora wordt namelijk melding gemaakt van Pixel 6 smartphones die na de laatste update niet meer alle binnenkomende telefoongesprekken doorgeven.

Binnenkomende telefoongesprekken worden geweigerd

Daarbij lijkt het er op dat de gesprekken door het toestel zelf geweigerd worden zonder dat de gebruiker daar weet van heeft of een melding van krijgt. Behalve dat het toestel geen ringtone weergeeft, of trilt, krijgen die gebruikers ook geen melding van een ‘gemiste oproep’. De betreffende binnenkomende gesprekken verschijnen echter wel als ‘geweigerd’ in de lijst met ‘recente gesprekken’. De beller hoort, voor zover bekend, gewoon het normale geluid van het ‘overgaan’ van de telefoon aan de andere kant van de lijn. Er wordt echter niet opgenomen en na enkele ogenblikken wordt de beller doorgeschakeld naar de voicemail – mits die aan staat – of krijgt hij een melding dat de ontvanger niet bereikbaar is.

De Pixel 6 gebruikers die last hebben van deze nieuwe ‘bug’, melden dat het zowel bij bekende (contacten) als onbekende telefoonnummers gebeurt. Het gebeurt echter niet continu. De ene keer wordt een gesprek geweigerd, de andere keer belt dezelfde persoon terug en geeft het toestel het gesprek wél door.

Toestel resetten

Een door de bug getroffen gebruiker schrijft op Reddit wat hij allemaal vergeefs geprobeerd heeft om het probleem te verhelpen. Dat varieert van het uitschakelen van de filter voor het blokkeren van spam-oproepen, het uitschakelen van wifi-bellen, controleren of ‘do not disturb’ ook echt uit staat en ook de functie waarmee binnenkomende gesprekken (van bepaalde contacten) direct naar de voicemail gaan, uitstaat. Uiteindelijk heeft hij ook de netwerkinstellingen van de netwerkprovider nog gereset. Alles zonder resultaat dus.

Op dit moment is er nog geen oplossing te vinden voor deze problemen. Sommige gebruikers geven aan dat het probleem na een volledige reset (fabrieksinstellingen) van de Pixel 6 (Pro) verholpen was, maar dat geldt niet voor iedereen.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...