Google heeft weer problemen met een Pixel 6 update

Google heeft weer problemen met een Pixel 6 update

UPDATE: Google bevestigt WiFi problemen na update, wordt in maart opgelost

Vorig artikel Volgend artikel

Enkele weken geleden doken voor de tweede keer in korte tijd problemen op met de Google Pixel 6 smartphones. Na het uitrollen van de (beveiligings)update van februari klaagden sommige gebruikers over WiFi en Bluetooth connectivity-problemen. Gisteren heeft Google bevestigd dat deze problemen inderdaad kunnen optreden. De fabrikant spreekt echter van 'een zeer klein aantal Pixel 6 (Pro) gebruikers dat daardoor getroffen is. Google deed deze 'bekentenis' in een post op haar eigen Pixel 6 account op het Reddit forum, als antwoord op klachten van een Pixel 6 eigenaar:

"Hartelijk dank voor het melden van dit probleem, het spijt ons dat u dit ervaart. Na enig onderzoek hebben we de hoofdoorzaak geïdentificeerd en vastgesteld dat deze van invloed is op een zeer klein aantal apparaten. We realiseren ons natuurlijk dat dit een slechte ervaring is en hebben onmiddellijk een softwarefix ontwikkeld die beschikbaar zal zijn in de volgende Google Pixel-update, die in maart wordt uitgerold."

Het goede nieuws is dus dat Google het probleem niet alleen erkent, maar ook al een oplossing gevonden heeft die dus over enkele weken, in de update van maart, uitgerold wordt. Laten we hopen dat de problemen voor de Pixel 6-serie voorlopig ook echt verleden tijd zullen zijn.

Voor de tweede keer in korte tijd zijn er problemen met een Android update voor de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Op de valreep van het vorige jaar moest Google de december update voor deze toestellen vanwege diverse bugs al stilleggen en uitstellen tot ergens in januari. De problemen leken zich met name toe te spitsen op de twee nieuwste Pixel smartphones, die uitgerust zijn met Google’s eigen Tensor processors.

Problemen met WiFi en Bluetooth

In de loop van januari werden de problemen met de ‘december update’ verholpen waarna de uitrol van die update verder goed verliep. Inmiddels is het tijd voor de februari update en daarmee zijn ook de problemen weer terug. Dat wil zeggen, diverse eigenaren van een Pixel 6 of Pixel 6 Pro klagen na installatie van de nieuwste update over problemen met de WiFi en/of Bluetooth verbinding.

Zo melden sommige gebruikers op Twitter en diverse fora dat de WiFi uitvalt als ze Bluetooth aanzetten, en andersom. Andere Pixel 6 (Pro) gebruikers hebben last van ‘knippericht’ WiFi, waarbij de draadloze verbinding op willekeurige momenten uitvalt.

Alleen bij ‘Tensor’ Pixel smartphones

Hoewel de problemen minder ernstig lijken dan in december – niet iedereen ervaart problemen na installatie van de februari update – is het toch weer een tegenslag voor Google. Met name omdat het wederom alleen de ‘Tensor’ modellen van de Pixel smartphones betreft waarbij de problemen zich uiten.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...