Mobile24.09.2021

​OnePlus maakt een Flagship Killer met OnePlus Nord 2


OnePlus heeft recentelijk twee nieuwe toestellen aangekondigd: OnePlus Nord CE en OnePlus Nord 2. Deze smartphones zijn nieuwe stappen die het telefoonmerk zet om voor meer verschillende budgetten telefoons aan te bieden. OnePlus Nord 2 5G kreeg zelfs de bijnaam Flagship Killer of 2021, wat betekent dat de telefoon beter is dan menig luxe smartphone. OnePlus Nord CE 5G wordt op zijn beurt Mid-Range killer genoemd, omdat hij zich in het middensegment perfect staande houdt. Hij zou er zelfs flink bovenuit steken.

OnePlus heeft met zijn Oxygen OS een heel fijne schil op Android gebouwd. We moeten nog afwachten hoe dat gaat lopen als het straks samen wordt gesmolten met Color OS van Oppo, maar tot die tijd kun je genieten van al het goede dat OnePlus te bieden heeft. Het besturingsysteem biedt een nieuwe always on display-mogelijkheid, een Dark Mode en een Zen Mode, zodat je je ogen niet te moe maakt.

Snellaadtechnologie

Dat is er namelijk in grote getalen. Vooral de snellaadtechnologie van de Chinese telefoonmaker is indrukwekkend. Dankzij Warp Charge laadt OnePlus Nord 2 in minder dan 35 minuten op van 0 naar 100. Voor OnePlus Nord CE geldt dat hij een half uurtje nodig heeft om van 0 naar 70 procent te gaan. Dat snelladen heel handig is, dat hebben we je eerder uitgelegd en de Warp Charge van OnePlus hoort daar zeker bij.

OnePlus wil bovendien dat de gebruikers van zijn telefoons kunnen rekenen op snelheid. Het heeft in OnePlus Nord 2 5G een MediaTek Dimensity 1200-AI-processor ingebouwd, die veel sneller is dan de OnePlus Nord uit juli 2020. Qua GPU mag je 125 procent meer verwachten en qua CPU 65 procent, dus dat is een hele flinke upgrade. OnePlus Nord CE maakt gebruik van een Snapdragon 750G 5G-processor, die 20 procent meer CPU- en 10 procent meer GPU-kracht biedt dan zijn voorganger.

Nord CE
Nord CE

OnePlus

OnePlus wordt steeds beter in camerasoftware. Zo heeft het nu software-optimalisaties met AI-assistentie, waardoor je nog makkelijker de mooiste foto’s kunt maken. OnePlus Nord 2 heeft daarbij een 50MP Sony IMX766-sensor en die kan 56 procent meer licht opvangen dan de Sony IMX586 uit zijn voorganger. Meer licht is vaak heel goed voor betere foto’s. Er is bovendien een Nightscape Ultra-modus aanwezig waardoor je ook ‘s nachts of als het donker is betere foto’s kunt maken. OnePlus Nord CE is een ster in details vastleggen, wat hij doet met zijn 64 MP-hoofdcamera. Ook deze telefoon bevat Nightscape, waardoor je er ook ‘s avonds veel detail mee kunt blijven vastleggen.

Mooie foto’s moeten natuurlijk op een goed scherm worden bekeken, net als social media. Beide smartphones zijn voorzien van geweldige AMOLED-schermen waarop je rijke kleuren kunt zien. Op OnePlus Nord 2 zit een 6,43 inch scherm dat kan verversen op 90 Hertz. OnePlus Nord CE heeft ook een 6,43 inch-scherm dat op 90 Hertz kan verversen.

Aanbieding

Als je interesse in deze telefoons hebt, dan kun je tot 26 september van een leuk voordeel gebruikmaken. Je kunt rekenen op een korting van 30 euro op de OnePlus Nord CE 5G. Tot eind september is er een korting van 90 procent op de OnePlus Handy Fanny Pack als je een OnePlus Nord CE 5G koopt. Plus nog eens 83% op OnePlus Buds Z en 20% op de OnePlus Nord CE 5G ‘keep it safe bundle’. Schaf je een OnePlus Nord 2 5G op oneplus.com aan, dan krijg je 50% korting op OnePlus Buds Z, 40% op OnePlus Buds en 20% op de OnePlus Nord 2 5G ‘keep it safe bundle’.

Nord-2-smartphone
Nord-2-smartphone

Dit artikel is geschreven in samenwerking met OnePlus.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Smartphone

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party