Mobile29.12.2022

Oliebollen, aftellen, vuurwerk: de leukste apps voor Oud & Nieuw


Het is tijd om af te tellen tot 2023 begint. Je staat klaar met je oliebol in de ene hand en je glaasje champagne wordt net ingeschonken, terwijl je op je telefoon kijkt naar de klok. 10, 9, 8… Elk jaar weer een kippenvelmoment, als we een nieuw jaar inluiden. Met deze apps maak je je Oud & Nieuw nog beter.

New Year 2023 Fireworks

Hoewel vuurwerk dit jaar een soort van mag, zijn er nog steeds veel mensen die er weinig van moeten hebben. Best leuk om te zien, die kleurenpracht in de nacht, maar die knallen, die rommel en al die euro’s die in rook opgaan: het is niet voor iedereen. Met de app New Year 2023 Fireworks verandert dat, want deze live wallpaper laat prachtig vuurwerk zien. Je kunt zelf kiezen welk type vuurwerk er in de virtuele lucht wordt geschoten.

New Year Countdown 2023

Dat aftellen kun je natuurlijk doen met een klok op een televisiezender, maar New Year Countdown 2023 biedt net dat beetje meer. Je kunt je goede voornemens erin sturen en afbeeldingen sturen naar vrienden en familie om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen. Naast natuurlijk het feit dat het een aftelklok is, waarbij je zelf de kleur van de tekst kunt kiezen en de achtergrond-afbeelding. Je aftellen kan nu al beginnen met deze grappige app.

Gelukkig Nieuwjaar 2023

Wil je vooral een mooi plaatje maken voor je vrienden en familie om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen? Bellen doen we immers allang niet meer, veel mensen vinden een WhatsApp-bericht voldoende. Met Gelukkig Nieuwjaar 2023 kun je allerlei plaatjes kiezen om mensen met nog wat tekst een fijn 2023 te wensen.

New Year 2023 Fireworks 4D

Net als de eerdergenoemde vuurwerk-app is deze app er ook om je telefoon wat meer in Oud & Nieuw-sferen te brengen. Je kunt hierin niet het vuurwerk kiezen, maar wel de kleur en de intensiteit ervan. Deze app is al vele miljoenen keren gedownload en mensen zijn enthousiast over de sfeerverhogende 2023-vuurwerkcijfers en natuurlijk die vuurwerkbollen erboven.

VeiligVieren

Ben je van plan om vuurwerk af te steken? Download dan nog even deze app, want hiermee kun je een kleine cursus doen in hoe je vuurwerk veilig kunt afsteken. Het is een vrij eenvoudige app, maar er zit wel informatie in die je toch een paar vingers kunnen schelen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Pas bij het afsteken van vuurwerk wel op voor drones.

Wil je bijvoorbeeld weten hoe je oliebollen bakt? Daar is helaas geen app voor. Vroeger was er nog een app genaamd Oliebol op iPhone waarmee je tenminste een goede oliebollenkraam in de buurt kon vinden, maar ook dat is voorbij. Je bent dus overgeleverd aan apps met recepten. Gelukkig zijn die er genoeg: vaak vind je in de app van je supermarkt al een heleboel recepten, zeker voor oliebollen.

We wensen je alvast een heel veilige en gezellige jaarwisseling toe!

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Apps

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Er zijn weinig gegevens gevoeliger dan informatie over je HIV-status of wanneer je voor het laatst bent getest. Grindr is daar echter niet zo voorzichtig mee omgegaan en wordt nu aangeklaagd.

Online24.04.2024

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

Spotify introduceert weer iets nieuws: na een medium dat antwoord geeft op je levensvragen en muziekvideo’s, begint de muziekstreamingdienst nu met videocursussen waarmee je bijvoorbeeld kunt leren muziek maken. Maar h...

Online25.03.2024

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

​Het einde van een tijdperk: het luchtalarm verdwijnt

Het is vandaag de eerste maandag van de maand en dat betekent dat we om 12:00 uur weer kunnen genieten van een wieee-oeeehhh-geluid dat door de straten schalt. Voor sommige toeristen is dat even schrikken, dat testmoment...

Nieuws04.03.2024

​Het einde van een tijdperk: het luchtalarm verdwijnt

​Tinder gaat je waarschuwen als je ongepaste dingen zegt

Terwijl Bumble net bekend heeft gemaakt dat het AI gaat inzetten om nep-accounts op te sporen, heeft Tinder duidelijk een heel andere richting gekozen. Het wil dat gebruikers een beetje normaler met elkaar praten en komt...

Online06.02.2024

​Tinder gaat je waarschuwen als je ongepaste dingen zegt

​2024: Zijn RSS-feeds terug van weggeweest?

RSS-feeds zijn een beetje zoals X/Twitter. Soms zijn ze weer even in trek, soms niet, maar journalisten en nieuwsjunkies gebruiken ze altijd. Echter kan het best nu weer aantrekken, want YouTube heeft besloten om podcast...

Online10.01.2024

​2024: Zijn RSS-feeds terug van weggeweest?