Komt straks eindelijk de goedkopere iPhone met 5G?

Komt straks eindelijk de goedkopere iPhone met 5G?

Vorig artikel Volgend artikel

Apple kwam ermee in 2016 en in 2020: de iPhone SE. Hoewel SE staat voor Special Edition, is het niet een luxer model, maar juist een goedkopere variant. Het zijn populaire toestellen onder mensen die geen gigantische bedragen voor hun smartphone overhebben. Er komt er weer een aan: volgens Bloomberg komt er in maart een nieuwe iPhone SE, mét 5G. En die komt al in maart.

iPhone SE 5G

Het toestel is niet een variant van de iPhone 13, maar een nieuwe variant op de vorige iPhone SE (die uit 2020) schrijft Bloomberg. Zo heeft hij een betere camera en een snellere processor, maar dat zijn vrij standaard dingen voor een nieuwe smartphone. Interessanter is dat de telefoon 5G-ondersteuning bevat. Dat is niet nieuw voor iPhones, want iPhone 12 uit 2020 was daarin het eerste. Er zijn echter nog geen budgetvarianten verschenen met ondersteuning van dit netwerk en dat zou volgens bronnen in maart gaan veranderen.

Dan zou Apple met de nieuwe iPhone SE 5G komen. Hij lijkt qua uiterlijk als twee druppels water op zijn SE-voorganger uit 2020. Apple zou ook van plan zijn om een nieuwe budgetvariant van de iPad Air op de markt te brengen. Deze zou ook een betere processor krijgen en 5G-ondersteuning en is een opvolger van dit type iPad uit 2020. Er is zelfs kans dat de nieuwe Mac waaraan Apple werkt (met Apple’s zelfontworpen chip) wordt aangekondigd in maart.

Face ID voor mondkapjes

Die iPad en die iPhone zouden een Face ID-functie krijgen die zelfs je gezicht kan lezen als je een mondkapje draagt. Dat is erg fijn, want door corona hebben we regelmatig een mondkapje op en het is dan niet mogelijk om je iPhone goed te ontgrendelen met Face ID. Logisch ook, want de helft van je gezicht is bedekt. Toch zou Apple een methode hebben gevonden die veilig genoeg is om ook te gebruiken met het mondkapje op.

Verder blijft informatie rondom de nieuwe Apple-producten schaars, als wat Bloomberg zegt überhaupt klopt. We weten sowieso nog niet wat het kostenplaatje per apparaat wordt of welke releasedatum eraan hangt. Apple zou rond 8 maart een aankondiging willen doen. Zelf heeft het nog geen officiële aankondigingen gedaan over een potentieel nieuw model iPhone, laat staan een iPad of iMac. De goedkoopste iPhone SE 2020 kostte bij release 489 euro, dus waarschijnlijk kijken we voor de iPhone naar een prijs van ongeveer net zoveel.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...