Kijken we hier naar de Galaxy S23 ‘familie’?

Kijken we hier naar de Galaxy S23 ‘familie’?

Vorig artikel Volgend artikel

Het is weer bijna tijd voor een nieuwe generatie van de Samsung Galaxy S. De Koreaanse smartphone fabrikant kiest daarvoor de laatste jaren steevast een moment in februari. Uiteraard draaien de geruchtenmolens ruim daarvoor al de nodige overuren. Er wordt volop gespeculeerd over de looks en specs van de volgende Samsung vlaggenschepen. Welnu, als we de afbeeldingen die deze kerstdagen online verschenen, mogen geloven, dan kijken we hieronder naar twee uitvoeringen van de Galaxy S23, de opvolger van de Galaxy S22. De afbeeldingen tonen volgens de bron, 91Mobiles. de Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra. Hoewel die er behoorlijk echt uitzien, is de spreekwoordelijke slag om de arm ook nu weer van toepassing.

Zoek de drie verschillen

Heel erg spannend, vergeleken bij de huidige Galaxy S22, kun je de nieuwe looks van de opvolgers niet noemen. Als je ze naast hun voorgangers legt, dan heb je, behalve de kleur, een hele uitdaging om drie verschillen te zoeken (in de afbeelding boven dit artikel zie je de Galaxy S22).

Uiteraard wordt er ook gespeculeerd over de specificaties van de nieuwe Galaxy S serie. Zo zou de Ultra uitvoering een 200 megapixel camera krijgen die ook 10 x optische zoom en betere 8K videokwaliteit ondersteunt. Voor de aandrijving zou Samsung gekozen hebben voor de nieuwste Qualcomm Snapdragon processor, de 8 Gen 2.

GalaxyS23+Ultra-Rumor
Is dit de Galaxy S23? Alleen Samsung weet dat met zekerheid, maar die houden tot (medio) februari de kaken nog even stijf op elkaar.

Nog maar weinig spannends

In de beginjaren van de smartphone was het volgen van de diverse smartphone geruchtenmolens overigens veel leuker, en spannender, dan tegenwoordig. De gemiddelde smartphone verandert, zowel uiterlijk als ‘van binnen’ nog nauwelijks. We moeten het al jaren stellen met incrementele verbeteringen en kleine cosmetische aanpassingen.

Dat geldt overigens niet alleen voor de nieuwe Samsung smartphones maar voor vrijwel álle nieuwe slimme telefoons. Zelfs voor de vier jaar geleden met veel bombarie aangekondigde opvouwbare smartphones, al maken die elk naar nog wel flinke stappen als het gaat om degelijkheid van de vouwmechaniek en het scherm.
Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...