iPhone 15 instellen geeft problemen: dit is de fix

iPhone 15 instellen geeft problemen: dit is de fix

Vorig artikel Volgend artikel

iPhone 15 worstelt bij menig telefoonwinkel (KPN, Odido..) nog met veel leveringsproblemen: sommige toestellen hoef je pas in november te verwachten. Echter is er nog iets problematisch aan de nieuwe iPhone 15, en Apple weet ervan. Dat is wanneer je hem eenmaal binnen hebt en probeert in te stellen. Het apparaat blijft bij het overzetten van data van je vorige iPhone in sommige gevallen hangen op het logo. Hoe mooi dat appeltje ook is: daar wil je natuurlijk vanaf. Zo krijg je dat voor elkaar.

iOS 17-update

Er is ten eerste een heel handige mogelijkheid om het te voorkomen, waardoor je dit artikel niet eens helemaal uit hoeft te lezen. Zorg dat je eerst de laatste update voor iPhone downloadt (update iOS 17.0.2), voordat je je data probeert over te zetten. Dan is het hele euvel namelijk al opgelost. Apple kan de update echter niet op tijd meer bij iPhones krijgen die al in het doosje zijn gedaan, waardoor mensen die meteen vol voor de hele setup gaan en niet eerst de update downloaden nog wel met dat probleem te maken hebben.

Het maakt niet uit welk type iPhone 15 je hebt gekocht: het komt voor bij alle iPhones wanneer je data van je vorige iPhone naar je nieuwe iPhone wil kopiëren. Als je kiest voor ‘Vanaf een andere iPhone’ wanneer je hem instelt, dan komt het bij sommige gebruikers (gelukkig niet allemaal) voor dat hun telefoon vastloopt op het Apple-logo.

iPhone 15 instellen

Voor die mensen geldt dat ze een computer nodig hebben om van het probleem af te komen. Hang met de kabel je iPhone aan de computer. Druk de volume-omhoogknop in en tegelijkertijd druk je even snel op de volume-omlaagknop. Vervolgens houdt je de zijknop ingedrukt tot het Apple-logo van je iPhone verandert in een plaatje van een computer met kabel.

Op je computer moet je vervolgens je nieuwe iPhone openen en de ‘Herstel’-optie kiezen, Restore in het Engels. Je telefoon gaat dan uiteindelijk opnieuw opstarten en dan kun je het weer allemaal opnieuw doen, maar dan dus zorgen dat je wel eerst die update van het begin installeert. Dan kun je zonder problemen de data van je vorige iPhone overzetten naar je nieuwe. Gooi die data dus nog niet weg. Succes!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...