iPhone 15 geruchtenstroom alweer aardig op gang

iPhone 15 geruchtenstroom alweer aardig op gang

De iPhone 14 ligt amper in de winkels, maar ‘we’ kunnen ons al verlekkeren aan de ‘15’

Vorig artikel Volgend artikel

Het is niet voor het eerst dat geruchten over een volgende iPhone al losbarsten nog voordat het nieuwste model goed en wel in de winkels ligt. Sterker nog, de eerste iPhone 15 geruchten dateren alweer van een tijdje geleden. Dit weekend, vlak na de winkellancering van de iPhone 14, is de geruchtenstroom voor de volgende slimme phone van Apple – die dus in september 2023 het daglicht gaat zien – alweer aangewakkerd.

Dynamic Island op alle iPhone 15 modellen?

Het meest recente gerucht is afkomstig van supply-chain analist Ross Young. Hij beweert in en tweet dat het zogenoemde ‘Dynamic Island’ vanaf de iPhone 15 op alle modellen van de smartphone beschikbaar komt. Voor wie het gemist heeft, het ‘Dynamic Island’ is het ‘in-dysplay display’ dat Apple ter vervanging van de inkeping (notch) heeft geïntroduceerd in de duurdere modellen van de iPhone 14; de Pro en Pro Max.

Geen 120Hz scherm voor de iPhone 15

De analist claimt ook te weten dat de goedkoopste versie van de iPhone 15 nog niet voorzien zal worden van het 120Hz LTPO-scherm dat het always-on-display van de iPhone 14 Pro en ProMotion-feedback mogelijk maakt. De reden daarvoor zou zijn dat de huidige supply-chain van iPhone schermen die extra productie – en levering – niet aankan.

Zoals met alle geruchten, zeker bij de iPhone, is het afwachten hoe dicht die uiteindelijk de werkelijkheid gaan benaderen. Daarvoor hebben we nu nog meer dan 11 maanden, dus er kan nog heel wat veranderen voordat het zover is. En, ook dat is een zekerheid, er zullen ook nog heel wat (onzinnige) geruchten volgen. Om het maar eens in goed Engels te zeggen ‘Don’t get your hopes up to soon’.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...