Mobile14.04.2021

Analist: Significante camera updates in de iPhone 14


Dual-output camera die in 8K kan filmen en het einde van de ‘notch’

De gerenommeerde Apple analist Ming-Chi Kuo voorspelt in een rapport aan investeerders dat de iPhone 14, die in de herfst van 2022 op de markt moet komen, onder andere een aantal significante camera-updates zal bevatten. Kuo denkt dat Apple dat jaar in totaal vier iPhone modellen gaat onthullen, twee met een 6,1 inch scherm en twee 6,7 inch modellen.

48 megapixel en 8K video

De topmodellen van de iPhone 14 zouden volgens Kuo uitgerust worden met een 48 megapixel camera die ook in 8K kan filmen. Bovendien zou de camera gelijktijdig 48 en 12 megapixel afbeeldingen kunnen produceren. Apple zou overigens niet van plan zijn een opvolger voor de iPhone mini te introduceren, die samen met de iPhone 12 gepresenteerd werd. De verkoopcijfers van dat toestel vallen tegen en de kans is groot dat de kleine iPhone na dit jaar uit het assortiment gaat.

Dit zijn uiteraard nog geruchten en verwachtingen van een analist die het de afgelopen jaren wel al regelmatig bij het rechte eind bleek te hebben. Maar een slag om de arm houden is raadzaam, zeker wanneer je bedenkt dat dit over de iPhone 14 gaat, terwijl we dit jaar eerst nog maar eens de iPhone 13 moeten zien verschijnen.

iPhone met telelens in 2023

De analist meent ook al iets te kunnen roepen over de iPhone die in 2023 gepresenteerd wordt. Die zou volgens Kuo uitgerust worden met een telelens, een ‘under-display’ Face ID en Touch ID functie, en een zogenoemde punch-hole camera, waarmee dan een eind komt aan de bekende ‘notch’, de inkeping bovenin het scherm. Die punch-hole optie zou volgens Kuo overigens in de iPhone 14 (2022) zijn intrede al doen.

De nieuwe camera’s zullen ook een steeds kleinere pixelgrootte ondersteunen. Kuo verwoordt zijn verwachtingen in het rapport aan investeerders als volgt:

In terms of pixel size, the iPhone 12, iPhone 13, and new 2H22 iPhone are about 1.7um, 2um, and 1.25um, respectively. We believe that the new 2H22 iPhone may support direct 48MP output and 12MP (four cells merge output mode) output simultaneously. With 12MP output, the CIS pixel size of the new 2H22 iPhone increases to about 2.5um, which is significantly larger than the iPhone 12 and iPhone 13, and larger than existing Android phones, and close to the DSC level. We believe that the camera quality of the new 2H22 iPhone will elevate mobile phone camera photography to a new level.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over iPhone

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Iedereen doet wel iets met AI, maar Apple is er wat stiller over. Toch belooft dat er wel aan te komen, namelijk later dit jaar.

Mobile06.05.2024

Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple