​5 dingen die we al weten over Samsung Galaxy S24 Ultra

​5 dingen die we al weten over Samsung Galaxy S24 Ultra

Vorig artikel Volgend artikel

Samsung kondigt binnenkort zijn nieuwe telefoon aan: Samsung Galaxy S24. Het is geen vouwbaar toestel, maar een nieuw, gewoon toestel dat als vlaggenschip geldt voor het Koreaanse techmerk. Dit is wat we allemaal al weten over de gloednieuwe Samsung. Of althans: denken te weten, want niet alles is officieel door Samsung bevestigd.

1. Een titanium behuizing

In navolging van de nieuwe iPhone die een behuizing van het materiaal titanium heeft, krijgt ook het meest luxe toestel van de S24-range een titanium jasje. Titanium is ontzettend licht materiaal, maar ook sterk. Bovendien betekent het niet dat er niet verschillende kleuren verschijnen. S24 Ultra zou uitkomen in Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet en Titanium Yellow. Er is zelfs al beeld van (via WindowsReport).

Galaxy-S24-revealed-930x620

2. Het scherm is plat

Waar de S23 Ultra nog een wat meer gebogen scherm had, met afgeronde hoekjes, zien we in alle lekken die we tot nu toe tegenkwamen van S24 dat Samsung hier voor een wat plattere variant kiest. Iets meer rechttoe rechtaan. We zijn benieuwd hoe dat kijkt en aanvoelt. Het is qua design wat strakker, maar ook wat minder ‘zacht’.

3. Veel AI-toepassingen

Samsung wil S24 veel AI-toepassingen geven en daarin gaat het vrij ver. Het zou zelfs een abonnement op deze kunstmatige intelligentie in het leven willen roepen. Mogelijkheden zijn onder andere het real-time vertalen van berichten in chatapps. Er wordt gebruikgemaakt van Samsungs eigen Gauss-model en dat betekent onder andere dat je een nieuwe kadreringsmogelijkheid hebt van de camera dat Zoom Anyplace heet.

4. Waarschijnlijk toch weer een Exynos-chip

Bij S23 Ultra waren we in Europa blij dat we ook van de Qualcomm-chip gebruik mochten maken, want normaliter krijgt de rest van de wereld die, maar doen wij het op ons werelddeel met de Exynos-chip. Hoewel daar niet veel mis mee is, lijkt het erop dat de Qualcomm-chip mede door die AI-toepassingen eigenlijk een betere match is. Samsung liet bij het jaarlijkse evenement van Qualcomm-event weten dat het grote plannen heeft met alle AI-mogelijkheden van de Snapdragon van Qualcomm. Maar hoe zit dat voor de mensen die het straks met een Exynos-chip gaan doen? Wij dus.

s24

5. Wordt op 17 januari 2024 aangekondigd

Samsung Galaxy S24 wordt hoogstwaarschijnlijk op 17 januari 2024 aangekondigd in de Amerikaanse stad San Jose. Dat betekent niet dat het toestel dan meteen verschijnt, want de officiële releasedatum schijnt op 30 januari te verschijnen. Dat is flink eerder dan voorganger S23 Ultra, die op 1 februari werd aangekondigd.

Er is meer informatie gelekt, maar het is uiteraard onduidelijk of het waar is. Zo zou het toestel een 50 megapixel 5x telelens hebben, een betere koeling, Wi-Fi 7 en een 6,8 inch Quad-HD scherm met een verversingssnelheid van 120 Hertz. Het werkgeheugen is 12 GB en de batterij is 5.000 mAh. We weten pas echt meer op 17 januari, want dan is het aan Samsung om het officiële woord te doen over zijn nieuwe vlaggenschip.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...