Marketing24.06.2022

Visma is nu Benelux marktleider in work management software


Na overname Teamleader

Visma, Europees leider in cloud-software, neemt Teamleader over. Deze toonaangevende internationale SaaS scale-up biedt Work Management-software aan voor kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Als resultaat van de acquisitie door Visma is Teamleader in staat zijn groeiambities in een stroomversnelling te brengen.

Teamleader

Teamleader werd opgericht in 2012 om ondernemers en mkb’ers te helpen met hun bedrijfsvoering. Na jarenlang software op maat te hebben ontwikkeld, werd het voor oprichter Jeroen De Wit duidelijk dat iedere onderneming behoefte heeft aan één complete tool voor CRM, offertes, facturatie en projectbeheer. Een alles-in-één oplossing die bedrijven helpt om slimmer te werken en bovendien gebruiksvriendelijk is: van het allereerste klantcontact tot en met de opvolging na de verkoop. Dat was de aanleiding voor de lancering van Teamleader Focus: een geïntegreerde oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie, die in een grote behoefte voorziet in het mkb.

In 2019 kwam Teamleader Orbit op de markt, bedoeld voor bedrijven met tussen 20 en 1000 medewerkers en met meer uitgebreide functies, die behoefte hebben aan een oplossing die ingezet kan worden bij grotere projecten en organisaties, maar met hetzelfde gebruiksgemak als de versie voor mkb-bedrijven.

Ook deze stap pakte succesvol uit. Teamleader breidde uit naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, waar op dit moment een kwart van de omzet vandaan komt. In België en Nederland is het bedrijf marktleider in Work Management-software. Nu – tien jaar na de oprichting – werken ruim 13.000 organisaties met Teamleader samen en vloeit er voor meer dan 10 miljard euro aan facturen door Teamleader-systemen.

Toename aantal mkb’ers en ondernemers

Het aantal mkb’ers en ondernemers in Europa blijft sterk stijgen. Daarnaast groeit het aantal bedrijven dat wil overschakelen op moderne veilige cloud-software snel. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, sneller te kunnen innoveren en zijn groei-ambities sneller te kunnen verwezenlijken, is Teamleader nu onderdeel van Visma geworden.

Visma Teamleader_web
Visma Teamleader_web

Teamleader blijft onder zijn eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Visma

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren ze het dagelijks leven van mensen.

Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zet met bij Visma zich in om morgen beter te maken dan vandaag.

[Fotocredits – Looker_Studio © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Software

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Ga je nu naar ICQ, dan zie je de melding dat de chatapp stopt op 26 juni en dat je VK Messenger of VK Workspace kunt gebruiken.

Online26.05.2024

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt