Marketing19.11.2019

​Google komt met nieuwe training voor Search Console


Google wil mensen leren om meer uit Search Console te halen. Search Console is de plek waar je kijkt als je een website hebt en wil weten hoe deze op Google presteert. Je kunt er zien hoe goed pagina’s presteren, welke pagina’s door Google zijn afgekeurd en hoe vaak ze in de zoekresultaten tevoorschijn komen. Er is enorm veel informatie uit die Search Console te halen, maar dan moet je wel weten hoe je alles eruit haalt wat erin zit. Daarom heeft Google een nieuwe training op YouTube gezet.

Search Console

Daniel Wasiberg is een Search Advocate bij Google en hij heeft aangekondigd dat de video deel uitmaakt van een hele serie rondom Google Search Console. Je vindt de reeks uiteindelijk op het Google Webmasters-kanaal op YouTube, maar Google heeft nu alleen nog een teaser geplaatst. Het is de bedoeling dat je met de video’s leert om problemen op te lossen met je site, zoals aangegeven door de Search Console. Ook leer je hoe je mensen die zoeken op Google nog eerder op jouw pagina kunt krijgen. Het blijft natuurlijk een spannend spelletje, maar het is erg tof om eerst te signaleren dat er een probleem is, dat op te lossen en je bezoekers omhoog te zien gaan.

Het is erg slim om de video’s te volgen en eventueel met je een eigen site wat te experimenteren, mocht je bijvoorbeeld een baan zoeken waarin wordt gevraagd om ervaring met Google Search Console. Als het goed is kun je straks met deze video’s en zelfonderzoek al veel beter inspelen op wat een site aantrekkelijk maakt voor Google. Eigenlijk heb je er sowieso baat bij, of je nu zelf een blog over pizzadeeg hebt, of een website waar maandelijks tientallen duizenden bezoekers komen. Of je nu webmaster of ontwikkelaar bent, deze vaardigheden kunnen altijd van pas komen. Het is tof dat Google dit zo makkelijk beschikbaar maakt en dat nu nog toegankelijker maakt door trainingen toe te voegen.

Google Discover

We plaatsen Google Search Console al eens in de 11 tools die online marketing makkelijker maken, maar Google maakt het zelf ook steeds makkelijker. Niet alleen door deze cursus, maar bijvoorbeeld ook door Google Discover toe te voegen aan de tool. Met Google Discover kun je als Google-gebruiker informatie krijgen die gaat om je favoriete onderwerpen. Een soort tijdlijn. Je ziet precies in de Google Search Console hoe vaak je in die bijzondere tijdlijn, Google Discover, voorbij kwam. Of dit ook aan bod komt in de cursus op YouTube, dat is nog afwachten, want wanneer die live gaat is nog onbekend.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Google

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google zal er ongetwijfeld zijn algoritme nog op gaan aanpassen, maar dit zijn de belangrijke dingen die we hebben geleerd uit de lekkage bij de zoekmachinegigant.

Search03.06.2024

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Google AI Overview moet met handige samenvattingen van zoekresultaten komen, maar raadde mensen aan om lijm op een pizza te doen. Zo zit dat.

Search31.05.2024

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update

Google wil minder commercie en meer experts naar voren schuiven in zijn laatste grote algoritme-update van Google Zoeken. Maar lukt dat ook?

Search28.05.2024

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Zie je er als een berg tegenop om Google Foto's op te ruimen? Helemaal niet nodig. Met deze 5 tips heb je het zo gepiept.

Online27.05.2024

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

Google gaat dat straks uitbreiden met AI-samenvattingen, waardoor je snel een soort basis-informatie krijgt over een bepaald onderwerp.

Online24.05.2024

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Google wil AI toevoegen aan je telefoongesprek om te voorkomen dat je wordt opgelicht. De kunstmatige intelligentie luistert mee.

Mobile15.05.2024

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Wel voor een goed doel, waarschijnlijk