Lifestyle05.07.2024

Top 5 tuintips om nog meer te genieten van je tuin


Met de hete zomermaanden op komst heb je nog meer zin om van je tuin te gaan genieten. Welke onderdelen mogen dan absoluut niet ontbreken en hoe kun je van tuin een mooie en unieke buitenruimte maken om nog meer van te genieten. Of je nu gezellig met je vrienden tijd wilt doorbrengen of gezellig met de kids in de tuin wilt spelen. We hebben in ieder geval een paar mooie en handige tips voor je op een rij gezet waarmee je nog meer genot uit je tuin kan halen.

Tip 1) Zorg voor schaduw

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat de ligging van je tuin is, maar zeker als je tuin op het zuiden ligt is het aan te raden een lekker plekje te creeren waar je in ieder geval lekker in de schaduw kan zitten. Dit kan natuurlijk middels een overkapping of veranda, maar je hebt natuurlijk ook goedkopere oplossingen als een mooie en unieke tuinparasol. Om hierbij nog meer gezelligheid te realiseren kun je ook een parasol box met muziek aan de parasol bevestigen.

Tip 2) Water geven

Tijdens de zomermaanden heb je natuurlijk niet altijd zin om s’avonds nog alle planten water te geven. Ook hier is een oplossing voor. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je planten en struiken automatisch water te geven middels een met wifi voorziene beregeningscomputer. Wel zo makkelijk om deze ook nog met de app te bedienen en bij te houden en bepaalde schema’s in te stellen.

Tip 3) Verlichting mag je zeker niet vergeten

Om goed van je tuin te genieten is het aan te raden zeker een lichtplan voor je tuin uit te werken en na te gaan hoe en waar je jouw tuin verlicht wilt hebben. Een paar handige tips hierin zijn:

  • 1) Probeer bomen of kleine bomen die je in je tuin hebt van onder te belichten dit geeft een mooi en ruimtelijk effect en zo kun je zelf ook nog meer genieten van die mooie bomen, ook in de avond.
  • 2) Wanneer je een pad in je tuin hebt is het altijd fijn om te weten waar je loopt en zeker s avonds wil je wellicht niet in eens slak staan met je slipper of schoen. Jouw tuinpad verlichten met kleine staanders of verlichting in de tegels geeft dan niet alleen een speels effect, maar is ook nog eens praktisch.
  • 3) Wandverlichting aan de buitenkant van je huis of in je veranda vergroot het ruimtelijke zicht en geeft nog meer sfeer in je tuin.

Tip 4) Een Tuinvlonder

Hier moet je wel de ruimte voor hebben of misschien wel maken. Een vlonder wordt vaak gemaakt bij een zwembad of vijver, maar kan ook zeker als verlenging van de woonkamer worden gezien. Zo wordt een hardhouten vlonder weleens gemaakt als een extra terras om op te kunnen zitten of extra van de tuin te kunnen genieten in een lounche set. Tegenwoordig maakt het ook plaats voor veel hobby’s zoals mediteren en yoga sessies in de ochtend.

Tip 5)  Bloemen in potten

Wat een tuin natuurlijk helemaal afmaakt is dat je naast alle mooie bloemen, planten en struiken in je tuin er ook voor kan kiezen om nog wat (zonne)bloemen of kruiden in een pot te doen en deze dan verspreid neer te zetten. Let er wel op dat je dit doet op de plekken met de juiste hoeveelheid zon en/of schaduw. Mocht je nu nog potgrond over hebben van het potten van deze planten dan kun je die altijd nog gebruiken voor als je een andere plant ingraaft in je tuin. Potgrond bevat namelijk nog wat extra mest en dit zorgt ervoor dat ze het goed gaan doen. Op zoek naar nog meer tuininspiratie met bloempotten?

Veel plezier met je mooie tuin en maak er een gezellige zomer van.

Verder lezen over Smarthome

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Philips Hue-lampen kampen op dit moment alleen met een probleem, waardoor ze zichzelf nogal op de voorgrond zetten. Ze branden op 100 procent.

Gadgets10.07.2024

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

De smarthomemarkt is inmiddels een serieuze industrie aan het worden. In slechts een jaar tijd steeg de marktwaarde van €5,8 miljard naar €6,3 miljard.

Gadgets09.07.2024

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

De nieuwe Blumhouse-film doet aan Paranormal Activity denken door de smarthomeapparaten: Afraid gooit echter ook nog wat AI in de mix.

Entertainment05.07.2024

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

Je smarthome kan je heel goed helpen op reis, maar het kan je ook juist tot last zijn. Daarom komt de overheid met doejeupdates.nl.

Cybercrime04.07.2024

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

LG koopt een Nederlands bedrijf. Het gaat om Athom, dat onder die naam niet zo bekend is, maar wel onder Homey: een smarthomeplatform.

Gadgets03.07.2024

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

Geld besparen op de energierekening, dat willen veel mensen. Er wordt gelukkig vanuit de smarthomewereld steeds meer gedaan om dat ook voor elkaar te krijgen.

Technology15.04.2024

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is