Lifestyle13.06.2024

Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?


Een van de eerste stappen bij het kiezen van het juiste matras is het overwegen van je dominante slaaphouding. De slaaphouding speelt een cruciale rol in de soort ondersteuning die je lichaam nodig heeft om een goede nachtrust te garanderen en om wakker te worden zonder pijn of stijfheid.

Opties voor rugslapers

Als je voornamelijk op je rug slaapt, heb je een matras nodig dat voldoende ondersteuning biedt aan de lendenwervels. Een medium tot stevig matras is vaak ideaal omdat het de rug recht houdt en tegelijkertijd genoeg comfort biedt om de druk op de ruggengraat te minimaliseren.

Aanbevelingen voor zijslapers

Zijslapers hebben een zachter matras nodig dat zich kan vormen naar de contouren van het lichaam. Dit helpt bij het verminderen van de druk op de schouders en heupen en zorgt voor een betere uitlijning van de wervelkolom. Een memory foam of een hybride matras kan een uitstekende keuze zijn voor zijslapers.

Voor buikslapers

Buikslapen wordt vaak afgeraden omdat het extra spanning op de nek en de rug kan leggen. Echter, voor degenen die deze positie prefereren, is een zeer stevig matras essentieel om te voorkomen dat de buik te diep in het matras wegzakt, wat kan leiden tot ongemak in de onderrug.

Aanpassen aan individuele behoeften

Niet iedereen past binnen de standaard categorieën van matrassen die op de markt beschikbaar zijn. Voor wie op zoek is naar een perfecte afstemming op persoonlijke slaap voorkeuren, kan een matras op maat laten maken een ideale oplossing zijn. Bedrijven zoals het matrasatelier bieden de mogelijkheid om een matras te ontwerpen dat specifiek is aangepast aan de individuele behoeften van een persoon, wat zorgt voor een ongeëvenaard comfort en ondersteuning.

Materialen en hun impact

De materiaalkeuze van een matras speelt ook een belangrijke rol. Materialen zoals latex en memory foam staan bekend om hun drukverlagende eigenschappen en duurzaamheid. Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende lichaamstypes en bieden tegelijkertijd een uitstekende ondersteuning.

De proefperiode overwegen

Veel matraswinkels en online bedrijven bieden proefperiodes aan. Dit betekent dat je het matras voor een bepaalde tijd kunt uitproberen en het zonder kosten kunt retourneren als het niet aan je verwachtingen voldoet. Dit is een belangrijk aspect om te overwegen, vooral als je investeert in een duur matras.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken die je slaapkwaliteit aanzienlijk zal verbeteren. Het kiezen van het juiste matras op basis van je slaaphouding en individuele voorkeuren kan het verschil maken tussen elke ochtend verfrist wakker worden of worstelen met slaaptekort en ongemak.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over eHealth

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Je kunt vaak horen dat je je gehoor moet beschermen, maar wat als je het niet zozeer wil beschermen, maar juist wil verbeteren? Dat kan gewoon. Er zijn meerdere manieren om je gehoor te verbeteren, waardoor je bijvoorbeeld muziek of de stem van je geliefde kunt horen zoals het bedoeld is. We geven je 4 tips om je gehoor te verbeteren.

Lifestyle03.07.2024

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Hoe houd je je gebit gezond tijdens de gouden jaren?

Je gouden jaren zijn een hoogtepunt in je leven. Dit is de tijd waarop je kunt gaan genieten van je harde werk en eens je welverdiende rust kunt pakken. Natuurlijk komt deze periode ook met zijn eigen uitdagingen. De zor...

Lifestyle21.03.2024

Hoe houd je je gebit gezond tijdens de gouden jaren?

Huawei opent eerste Europese Health Lab in Helsinki

Huawei gaat de deuren openen van het eerste Health Lab in Europa. Dit ultramoderne laboratorium, gevestigd in Helsinki, Finland, is speciaal ontworpen als een toonaangevend platform voor onderzoek naar Huawei's gezondhe...

Technology31.10.2023

Huawei opent eerste Europese Health Lab in Helsinki

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Van vleermuizen is genoegzaam bekend dat ze veel potentieel gevaarlijke virussen met zich meedragen. Vanwege hun snelle stofwisseling en bijzonder krachtige immuunsysteem kunnen ze gastheer zijn voor veel verschillende s...

Online25.07.2023

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfecties
​Dit is waarom een groene omgeving belangrijk voor ons is

Een groene omgeving heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op mensen. Of het nu gaat om een weelderig park, een weidse tuin of zelfs een kleine plant onder onze velux dakraam van Dakraamconcurrent, groen he...

Lifestyle31.05.2023

​Dit is waarom een groene omgeving belangrijk voor ons is