Wordle gaat analoog

Wordle gaat analoog

Straks ook als bordspel voor ‘family fun’

Vorig artikel Volgend artikel

Wordle was, en is, een populair (online) mobiel spelletje dat zich vooral onderscheidt door het feit dat je het maar één keer per dag kunt spelen. Verslaving, zoals bij games als Candy Crush of Angry Birds, waar spelers soms uren of zelfs dagenlang achtereen naar staren, is dus geen optie. Al kan het wachten op een nieuw woord natuurlijk ook redelijk verslavend werken, maar dan anders. Wordle speel je in principe in je eentje. Daar komt binnenkort verandering in. Hasbro werkt namelijk aan een ‘analoge’ variant van Wordle. Als bordspel voor meerdere spelers.

Wordle bordspel komt deze herfst

Dat meldt de spellenfabrikant op de website van Wordle, The Party Game. Het bordspel gaat 20 dollar kosten en komt, helaas, eerst alleen in de VS op de markt. Dat duurt overigens nog even. Volgens Hasbro zal het spel vanaf 1 oktober in de (online) winkels liggen, maar ze zeggen er ook meteen bij dat die datum nog niet definitief is

Lekker ouderwets met pen en papier

OK, om de analoge versie van Wordle een bordspel te noemen, is misschien wat veel eer voor een doos met kaartjes waarop de vijf lettervakken en het alfabet voorgedrukt zijn. Je speelt het straks namelijk letterlijk ouderwets met pen en papier. De kaarten zijn van ‘whiteboard materiaal’, samen met de uitwisbare inkt van de marker (pen). In de doos zitten verder ook gele en groene letters zodat je de score kunt aangeven. Welke letters staan op de juiste plaats en welke zitten wel in het woord, maar staan niet op de juiste plek. Enfin, de welbekende gameplay van Wordle (en Lingo).

Voor Wordle fans is het nog belangrijk om te weten dat je met het bordspel straks natuurlijk niet telkens weer een dag hoeft te wachten voordat je een nieuw woord mag spelen. Anders zou de fun met family en friends ook van korte duur zijn ;)

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...