Vijf redenen om vandaag nog Marvel Snap te gaan spelen

Vijf redenen om vandaag nog Marvel Snap te gaan spelen

Vorig artikel Volgend artikel

De belangrijkste reden om een game te gaan spelen is natuurlijk dat het leuk is. Je haalt er plezier uit, de gameplay is geweldig en je merkt dat je keer op keer weer door wil spelen. Marvel Snap is absoluut een game die tot die categorie behoort. En het is ook nog gratis te spelen (hoewel er wel in-game aankopen inzitten) spel voor de mobiel. Kan het nog beter? Zeker: er zijn met gemak nog 5 redenen te bedenken om nu Marvel Snap te gaan spelen.

Omdat je favo Marvel-helden erin zitten

Marvel is nog steeds heel erg hot en dat is ongetwijfeld een van de redenen dat deze game zo immens populair is. Je kunt er allerlei personages in vinden (en verzamelen) uit de geliefde comics (en films natuurlijk). Je kunt er onder andere Hawkeye, Gamora, Odin, Iron Man, Black Panther en Thanos in vinden, al is nog niet elk personage al meteen beschikbaar. Er komen nieuwe kaarten uit in onder andere december, waardoor het spel ongetwijfeld nog een extra boost gaat krijgen.

De designs van de kaarten zijn prachtig

In het spel zelf is het allemaal wat klein en priegelig, maar de kaarten in Marvel Snap zien er geweldig uit. Het zijn stuk voor stuk kunststukjes en het toffe is dat er voor verschillende animatiestijlen is gekozen, waardoor je niet te veel ‘went’ aan hoe mooi ze zijn en elke keer weer verrast wordt als je op een nieuwe kaart stuit. De kaarten hebben sowieso allemaal upgrades, dus je kunt ze voorzien van een glanzend logo of een 3D-afbeelding. Het is Marvel goed gelukt om iets te maken dat je ook echt wil verzamelen.

Je wordt er hebberig van: op een leuke manier

Daarover gesproken, heb je vroeger Panini-stickers verzameld? Of misschien Flippo’s of iets anders ultra-verzamelbaars? Je had dan waarschijnlijk plakboeken, lades en misschien zelfs vitrines vol met die spullen. Het voordeel van Marvel Snap is dat je niet zoveel ruimte nodig hebt: hoogstens wat MB’s op je smartphone. Wat dit mobiele spel zo tof maakt is dat het dat kind in je wakker maakt: dat kind dat superhebberig was en elke keer niet kon wachten om de verzameling uit te breiden. Dat komt mede omdat ze er zo tof uitzien (maar natuurlijk ook om wat ze kunnen).

Het is heel laagdrempelig

Je hoeft geen die-hard gamer met jaren ervaring te zijn om Marvel Snap te leren. Het is typisch een game van het type ‘easy to learn, hard to master’: je krijgt bovendien als je voor het eerst speelt meteen een tutorial, dus je hoeft het wiel niet helemaal uit te vinden. Het is een kaartspel, dus je zal je uiteindelijk wel wat moeten verdiepen in wat al die kaarten precies betekenen, maar het het idee is dat je locaties moet overwinnen door betere kaarten op die plek te leggen dan de tegenstander. Het voordeel is dat je na de tutorial tegen andere mensen speelt die ook vrij nieuw zijn, waardoor je je alsnog niet in het diepe gegooid voelt en rustig kunt bekijken hoe het nou echt allemaal werkt.

Het kan tijdens een toiletbezoek

Niemand wil er ooit aan denken, maar veel mensen zitten op hun telefoon wanneer ze het toilet bezoeken. Het fijne is dat een potje Marvel Snap maar een paar minuten in beslag neemt, waardoor je gerust op het nou ja, potje, een potje kunt spelen. Ook als je niet op de wc speelt maar gewoon lekker voor het slapengaan, terwijl je wacht op de bus of als je aan het koken bent, dan kun je gewoon even snel een potje doen. Het gaat lekker snel: de zes beurten zijn zo voorbij en je weet precies waar je aan toe bent.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...