Sony verkoopt mega veel PlayStations 5

Sony verkoopt mega veel PlayStations 5

Vorig artikel Volgend artikel

Sony heeft in 2020 wereldwijd 4,5 miljoen PlayStation 5 console verscheept. Dat is een vergelijkbaar aantal als bij de lancering van de PS4 in 2013. Dat blijkt uit een bericht van het bedrijf.

playstation-5-dutchcowboys
De PlayStation 5.

Enorme winst dankzij de PS5

Sony is er in geslaagd om de console in massa te produceren. Alhoewel sinds de lancering in november het lastig is om een PS5 te kopen. Door de lancering van de PS5 heeft Sony het beste kwartaal in de geschiedenis van PlayStation achter de rug.

De omzet steeg met 40 procent tot zeven miljard euro, deels dankzij de verkoop van PS5. De bedrijfswinst steeg met 50 procent tot 66,8 miljoen euro door hogere game verkopen, PlayStation Plus-abonnementen en betere marges op PS4-hardware.

Beschikbaarheid van de PS5

De PS5 Digital Edition is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399,99 en de PS5 met een Ultra HD Blu-ray-schijfstation is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 499,99. Met uitzondering van het Ultra HD Blu-ray-schijfstation bieden beide PS5-modellen dezelfde specificaties, zodat spelers kunnen genieten van dezelfde transformerende gameplay-ervaringen, ongeacht welke PS5 ze kiezen. Meer informatie is te vinden op www.playstation.nl.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...